Slukad av kraften

Märklig känner jag mig ibland, denna dag skulle jag besöka en vän, men kände så fort jag klev ur sängen att det blir inget av med det. Det tillståndet stavas fibromyalgi och sitter vissa dagar på tvärs, med vad jag vill. Visst kan jag ta lite värktabletter, men inser att jag har varit iväg då i tisdag och igår satt jag flera timmar på bänken och pratade med en granne och vi slängde käft med resten som gick förbi.

Klart att det kommer en dag utan ork, ringer min vän, det är upptaget och upptaget för vi sitter nämligen och ringer varandra samtidigt. Hon somnade på morgonen och hade vaknat sent, så vi avbokade vårt möte. Det som är konstigt är att vi ofta avbokar våra möten tillsammans, vi har fibron ihop och vet inte alltid hur vi mår den dag vi ska träffas. Så skönt att inte oroa sig för att just ställa in ett möte, hon vet ju att jag inte bara har fått något roligare för mig och skulle det nu vara så, skulle jag vara den första att berätta att något oemotståndligt har dykt upp.

Så nu duschade jag i lugn och ro, tänkte plocka fram lite barnmönster till typ T-shirt. Samtidigt kommer posten med en Stoff & Stil katalog, nu är lyckan total, bläddrar i katalogen bland hösten nya tyger och mönster. Tänker att jag borde äta något liknande lunch samtidigt som jag vill sticka på nya disktrasan … har säkert stickat tio olika i sommar. Samtidigt som jag får ett infall att gå in på Livsglimtar, så glad jag blir när ni har tummat upp inlägget. Nämen nu ska jag skriva några rader och när jag börjar med det inser jag att jag är mitt i en sån där ofokuserad dag, som jag har skrivit om tidigare.

Jag var inte så här förr, förr som i mitt friska liv, men föredrar att se det som ett friskt drag trots allt, lusten att göra, kreativiteten från förr, den kraften har slukat mig många gånger.

Se där, några rader blev det.

Mot lunchen …

3 kommentarer på “Slukad av kraften

  1. Hej, angående din njursjukdom : jag är 38 år och har samma sjukdom men fick reda på det först när jag var 33. Jag tycker inte det verkar finnas så mycket info nånstans om hur denna sjukdom kan påverka en i unga år. Jag är även diagnostiserad med ADHD och Aspergers, och så länge jag kan minnas har jag varit väldigt trött och stresskänslig, på helspänn hela tiden, alltid behövt kissa ofta, nedstämdhet största delen av mitt liv osv osv. Läkarna kan inte säga vad som är vad, alltså om dessa symptom beror på stress pga de psykiska diagnoserna, eller om min njursjukdom även kan ge dessa symptom i tidig ålder. Vet du nånting om det? Har du alltid känt av stor trötthet tex? Hade du några symptom som barn eller tonåring? (minns ej om du skrivit din ålder i inläggen jag läst?)

    1. Idag är jag 64, cystnjurarna upptäcktes när jag var 46 år, jag hade ingen som helst upplevelse av att jag var njursjuk och så var det i många år så där 7-8 år innan jag blev mer och mer njursviktig och dålig. Sommaren -09 fick jag dialys och i august en ny njure. Näää, jag tror inte cystnjure i sig ger de problem du vill koppla dit, under alla de år det bara var konstaterat, under de åren var jag inte sjuk, bara ett njurvärde som långsamt sjönk. Sen när jag blev riktigt dålig, då svajade psyket, så många tankar om att leva eller dö, skulle jag få någon njure, dialys osv. Alla dessa känslor, tankar var ju egentligen naturligt depressiva tankar de flesta får när de drabbas av svår sjukdom. Så jag tror inte din trötthet, psykiska illamående har med själva diagnosen cystnjure. Kram o lycka till nu framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s