Skatten eller katten

Så spännande att se hur det går till när de asfalterar vår uppfart och gångstigen vi har efter huset. Det luktar rätt gott om ny asfalt, men jag ser dessa män som skottar asfalt och krattar ut asfalt. Tänker ni ibland på vilket hårt jobb en del ännu har i samhället? Tänker ni ibland på att vissa borde ha rätt att gå i full pension tidigare, om kroppen tagit skada? Alla, mest kvinnor/män inom vård och omsorg, de sk SVB- sveda, värk och brännkärringar, som läkarna tidigare skrev om oss. Vi alla som tog hand om andras barn, mammor, pappor.

Just nu mår kroppen och jag så bra, utom när jag börjar göra något, då flåsar jag och svetten rinner. Tror det är dags att tappas på blod igen, Hb:t är för högt igen.

I lördags var maken och jag barnvakt till fyra av barnbarnen, vi var i sonens hem, de har tre och så var dotterns äldsta med. För dotterns dotter var det så spännande, hon skulle sova över där för första gången, vi låg som backup ifall modet tröt. Det som oroade mig var sonens yngsta, hon är pipig när mamma hennes är med, men det gick så fantastiskt bra. Alla var nöjda med kvällen, sonen och svärdottern fick fira sin bröllopsdag, dottern med make var på 40-års party. Jag kände mig så glad och kärleksfull, tänk att alla små skunkar är en bit av mig och min man. Det tanken är väl fantastisk, vi lever vidare med alla våra gener än här än där i andras liv.

På tal om gener så ska jag idag skicka in ett genprov, för att se mina rötter över världen, det ska bli galet spännande.

Asså ungar som leker kan verkligen roa en farmor/mormor som lyssnar på dem. Femåringen smög runt och letade efter skatten, fyraåringen uppfattade att det var katten de letade efter och jag skrattade så gott med maken. 🙂

Fridens

9 kommentarer på “Skatten eller katten

  1. Oj så spännande, både skattjakt som genjakt! Själv är jag högt (bes)kattad då jag har 3,5 katter 😂. En av katterna har jag tillsammans med en annan kattvolontär 😂. Kram på dig!

    1. Känner igen det där, kunde beställt det tidigt i vintras, det var billigare då men jag blev som dig lite snål. Sen tänkte jag när jag såg reklamen på tv att nu kör jag och dyrare hade det blivit, men jag gör ju sällan sånt som kostar pengar. Ska väl vara garn då …
      Det ska bli så spännande, men jag får vänta 4-6 veckor, så de har nog fått mycket att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s