Vänder om, ser tillbaka

Som den äldre generationen, ser jag på den yngre, nygifta i starten av allt det där som blev mitt liv och alla er andras liv.
Jag ser samma unga ansikten som när jag tittar på mitt och makens nygifta ansikten, det där unga, naiva, oförstörda med en öppen blick mot livet.
Det smärtar mig när jag vet vad livet gör med oss, hur tillvaron ständigt förändras och kräver direkt ansvar, slår luften ur oss med allt ett liv kan bjuda på.
Men vi stapplar upp och tar nya tag och nya tag … i vårt intensiva inre arbete med oss själva i den frotterande tillvaron mot andra.
Det gör ont och kostar på, ibland ville jag smita ut via personalingången, men så fungerar inte livet om du vill leva med i nuet.
Lära sig att stå upp, stå på, våga språnget ut i det okända för att landa i sin käraste famn.
Lusten, kärleken, barmhärtigheten, generositeten, glädjen, förlåtandet är sprängskott in i den allvarliga leken ett liv är. Alla dessa känslor vi ska manglas genom, alla tankar om vad som är rätt, vad som är fel, vilka stigar vi ska gå eller trilla in på, val vi gör, inse att vi ständigt väljer tar nästan en livstid.
Att idag titta på maken och tänka, känna in allt vi har gått igenom, som ett slags paradisiskt slagfält där jag förvånat inser att vi är kvar, vi lever, trots livet skulle jag vilja påstå.
Jag som alla föräldrar önskar mina barn allt gott och lite till, om de en dag sitter som mig och tittar på sina gamla bröllopskort och med ett inre leende ser på sig själva, ser sina barnsliga oförstörda ansikten öppna för allt och kan tänka Gud så unga och oförstående vi var där, i allt som komma skulle. ❤

12 kommentarer på “Vänder om, ser tillbaka

  1. Så fint skrivet om livet och kärleken ❤ Själv har jag inte haft någon att dela livsvägen med på det viset eftersom jag är singel, men vem vet vad som händer bortom kröken…

    1. Barn blir det inte, inte mina iaf så mycket vet jag, men därutöver vet jag intet. Säger som gubben -”Det är spännande å leva för då får en se hur det går” 😊

  2. Kram … med min vanliga tekniska tur så talar wp nu om att jag redan har skrivit Kram och då anser de att det inte passar med ännu en Kram. Trött jag blir, men nu går det kanske att få iväg bokstäverna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s