Sjunger i regnet

Att vakna upp i regn som rinner på fönstret är så härligt, jag har längtat så efter ett ihållande regn och kanske slår min önskan in idag. Finns väl inget som det grå, regn, blåst och rusk som får mig att slappna av så mycket. Idag har jag tänkt att få något gjort på min evighetslånga ”att göra lista”.

Igår kom T min nioåring snart tio hit, vi pratade och pratade om det som hänt sedan sist och så klart om samhället. Hur det hänger ihop det här med att betala skatt, hur en söndersparkad busskur kan göra att veckopengen kan bli mindre i slutändan. Vem som får betala om man snattar i butiker, skolundervisningen är ju inte mycket att hänga i julgran när det gäller att informera våra ungar om hur samhället hänger ihop.

Nu har jag pratat alldeles för mycket sa jag, ”Nej sa T, det är spännande när du berättar”. Goungen, det blev bada av och ”skrubbning” med en sån där vante som river, det är det bästa han vet, snacka om ungen som älskar att bada. Mysfika framför tv:n och tittande på det svenska programmet där ”vanligt” bakande folk tävlar att just baka. Vi konstaterade att nästa gång på landet ska vi baka tårta. Det blev lite för sent, men det ska väl vara lite annorlunda hos farmor, lite lösare boliner på sätt och vis.

Barnkalaset i söndags var som barnkalas brukar vara, högljudda. Min mamma satt i sin rullstol och såg både road och uppgiven ut, att höra dåligt är ju aldrig en höjdare på kalas. Hörapparaten stängde hon nog av och efter två timmar hämtade färdtjänst henne, då var hon mer än nöjd.

Jo då, fyraåringen blev urlycklig för skjortorna, vinterstövlarna var väl så där, vilket jag förstår, vilken fyraåring vill ha klädpaket överhuvudtaget. Resten av paketen var leksaker, så det gick ingen nöd på honom, det lustiga var att han kom ihåg exakt vem som gav honom vilket paket. Fast vi fikade och sjöng för honom innan han fick öppna sina presenter. Våra paket var inslagna i tre olika papper, sen alla andras paket. Men han hade örnkoll på vem som givit vilket paket, oväntat för mig faktiskt.

I helgen ska sonen med familj flytta, maken och andra hjälper till med flytten, dottern tar alla barnen, sina och sonens ut och leker, sen hem till mig. Det kommer bli full rulle i många timmar, jag ska laga en gryta till middag, lätt att bara koka ris eller potatis till och riva lite grönsaker, de får de större ungarna hjälpas åt med. Mellanmål kokar jag nog en kräm, serveras med mjölk och smörgås, Sen bakar jag nog en rulltårta som vi kan göra som bakelser av med vispad grädde, bara allt går lätt, funkar det med fem ungar. En får planera …

Fridens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s