Bara lite vardagsprat

Ibland tänker jag ut så bra vad jag ska göra och lik väl blir det pannkaka. Idag skulle jag börja gå en kortare promenad … tänkte att jag på vägen skulle kasta två slitna stekpannor i grovsoprummet. Väl där började jag sortera bland inlämnade böcker, en del tror att man har nytta av instruktionsböcker för gamla prylar från 50-talet. Då kastar jag, rensar den typ av böcker, som jag vet bara kommer stå och ta plats. När jag var klar med det så insåg jag snopet att det bara var att gå hem igen, säger bara IBS.

Igår var jag till servettfabriken och stoppade servetter i papplådor, en hem, en till landet och så en som inflyttningspresent till sonen med familj. Damen som äger fabriken var så trevlig, hon sa till mig att ”packa ner mer i lådorna” 230 servetter hade en envis kvinna fått ner. Så roligt att välja bland alla deras olika motiv, de vill få bort plasten som finns runt servetterna i affärer när man köper sitt paket, då passar en pappkartong bättre. Till sonen plockade jag bara djur, roliga gubbar och sagofigurer typ Emil på en häst, ungarna kommer tycka det är spännande att se vad som dyker upp.

Jag ska åka dit igen och plocka ihop en kartong med alla vackra mönster till mamma, den kan stå på gemensamma bordet på boendet, så har de något nytt att prata om varefter nya mönster dyker upp.

Kan ni tänka er att jag ännu inte blivit förkyld, maken jobbar idag igen … sjuk och sjuk, han satt i möte flera timmar med datans hjälp i fredags, det var redan inbokat. De tyckte han såg mosig ut och lät som bara den, tro jag det, när man har hög feber och är smällförkyld. Men som vanlig kryar han på sig snabbt.

Sonens lägenhet var stor och ljus, ungarna var glada åt att få egna rum. Fyraåringen villa att jag satt på hans säng, stolt som en tupp visade han mig sina saker och mun gick av bara tusan, undrar vem han kan vara lik? Att han delade med syrran störde inte honom ett dugg, han hade fått eget rum. Tidigare delade de två sovrum med päronen, så mysigt att få eget även för föräldrarna.

Vi var in till fina bageriet och köpte en toscalängd till kaffet, gött tyckte ungarna.

Nu ska jag riva ost till kvällens middag, pizza.

Fridens

 

 

 

8 kommentarer på “Bara lite vardagsprat

  1. Klart han känner sig stor och viktig nu, eget rum och allt – eller nästan eget men det är väl inte så noga 🙂
    Spännande med servettfabriken, dit skulle jag också vilja åka… 😉

  2. Det där att ta med servetter till mammas boende är en utmärkt idé. Det kan ge upphov till samtal. Av erfarenhet vet jag att det kan vara nog så tyst runt bordet, men det betyder inte att det är så överallt, förstås.
    🙂

    1. 🙂 Vi fick en rundtur i fabriken, spännande att se hur det ser ut. De får också mängder av vita servetter när de ställer in för nytt tryckt mönster och färg. De vita säljer de 500 st i en stor förpackning, tror även de kostade 50 kr, hon sa att de suger jättebra, ett halvt glas vatten per servett. Hon skulle försöka sälja in dem till boenden här på ön, utmärkt förslag. Vi fick två högar för att testa, en till sonen och en till oss. Jag ska kolla om min mammas boende är intresserade av de mönstrade servetterna eller de vita. De är ju bra mycket billigare än annat de köper in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s