Sagor för vuxna och barn

Som man ser ut som femåring när mamma har klippt en. (Bilden)

Idag kom maken hem efter en konferensresa, turligt skulle de hålla till i vår egen kommun, så idag kom han hem tidigare än vanligt, vilket jag inte är så bortskämd med. På vägen hem var han in till ett lagerföretag och köpte tunt silkespapper som vi ska linda in alla glas i vintrinskåpet med. Målarna och golvläggarna dyker upp rätt vad det är och då börjar ju cirkusen med att flytta runt alla möbler här hemma.

Idag fick jag ett ryck, var ner till grovsoprummet igen och gick igenom resten av böckerna, kastade mer och ställde iordning. Sen fortsatte jag hemma med badrummet, vitrinskåpet fick sig en omgång och jag känner mig så stolt över att ha fått det gjort. Ibland känner jag, att har jag mycket som behövs rensas, blir det som om luften går ur mig och så blir inget gjort alls.

Men vet ni sån lycka jag kände, hittade H.C. Anderssens sagor, en äldre bok utan larviga ändringar eller anpassning till det kulturberikande samhället eller genuslarv. Sagor ska vara som de var förr, de ska få barn att lyssna så öronen nästan faller av, det ska vara spännande, läskigt, kärleksfullt och otroligt sorgligt som i Den lilla flickan med svavelstickorna.

Bakade ett gott bröd igår med vetemjöl special, graham och blandade hela över natten blötlagda korn och så klippte jag ner lite blötlagda katrinplommon och aprikoser. Det blev saftigt och smakade som bröd ska, jag är så in i norden trött på köpebröd, de smakar ju alla likadant. Surdeg vill de låssas att de har i bröd, men tycker man dessa fabrikstillverkade bröd smakar surdeg, så har man nog aldrig ätit riktigt surdegsbröd.

Sen avd. svampigt bröd. Detta ogräddade, kletiga bröd gör mig så besviken, inte ens en hederlig limpa är så ogräddad som vissa bröd. Varför?

Nyss hämtade jag böcker på posten, Mikael Persbrandt memoarer, ska bli spännande att läsa boken. Sen ett jävla solsken Biografin om Ester Blenda Nordström, jag läste nyss hennes pigbok som var en vindil från ett förr, mycket intressant att läsa, så nu fortsätter jag i hennes fotspår. Ännu en bok, men den vill jag inte skriva om, ska bli en julklapp.

 

2 kommentarer på “Sagor för vuxna och barn

  1. Mikael Persbrandts memoarer är bra, bara slukade boken. Hade inte en aning om hans ‘problem’ o bakgrund. Hoppas från hela mitt hjärta att han ‘hålls på det torra’ framöver 😊 Hoppas du också gillar den!

    1. Jag skulle bara titta lite i den igår när jag gått till sängs, pytt, låg sen och läste till småtimmarna. Här blir det sträckläsning, så intressant. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s