Lite mutter bara

När jag äntligen går in för att ta ur tvätten ur tvättmaskinen, så inser jag att idioten inte har centrifugerat, den hoppar över vid 60 graders tvätten, jag har alltid svurit och undrat vem som inte vill centrifugera sin 60 gradiga tvätt? För vad tvättar man i 60 grader, lakan, handdukar, trosor allt som verkligen ska centrifugeras. Suck!

Tidigare tänkte jag vara lite smart och ”skala” mitt hårdkokta ägg som han gubben från Hajk visade som ett tips. Jag la ägget i en lite kastrull utan vatten och satte igång att skaka av bara den. När det stänkte upp på min arm insåg jag snopet att ägget inte var riktigt hårdkokt. Dubbel suck! 🙂

Å nu tar skymningen mig och jag har smitit hela dagen ifrån sista garderoben, rensningen av den. På tal om skymningen så blidde det väldigt mörkt plötsligt med vintertiden/vanliga tiden. Känns som om vi har levt i en evigt ljus, lång, varm sommar, som det nu blev, redan tidigt i våras. Nu önskar jag kyla, så vi slipper det grå slasket, fram för snö i mass, det gillar jag.

Annars ”händer det ingenting här” som min mamma brukar säga. Jag är verkligen inte deppig, men avslagen och känner mig tom på något vis. Ibland i mitt ingetgörland drabbas jag av lättare panik över tiden som så obarmhärtigt bara drar förbi.

Tiden känns annorlunda nu mot förr i mitt friska liv, då drog dagarna med rasande tempo förbi utan att jag tänkte så mycket på det, då var det så mycket som skulle hinnas med, ungar, städ, tvätt, umgås och jobba.
Idag tittar jag på klockan och mer känner att min tid på jorden bara går och här sitter jag som en idiot i soffan. Det finns möten jag vill ha, saker att göra, upptäcka, men allt det där är skallen full av utan att något händer.

Ibland väljer jag att blåsa liv i kärringen för en eftermiddag, sen får jag sitta här igen på paus. Kroppens val, inte mitt val, suck.

Då ringer dottern, hon kommer över och fikar imorgon med båda ungarna, nu blev jag glad, här ska pussas och klämmas på yngsta trollet, modell mer vild än tam och världens sötaste unge. Femåringen vill nog lite andra saker.

Nu styr jag morfars hemfärd via bageriet, måste finnas en tårta som är ok även imorgon.

Nä nu jädrans ska jag in och rota i garderoben.

2 kommentarer på “Lite mutter bara

  1. Fniss, kan inte annat än le åt ditt muttrande 🙂 Så herr Alsterlind har inte lyckats denna gången heller? 🙂 Centrifugering SKA funka, oavsett program, man skall välja bort, inte sakna. Så vi får säga till dem på skarpen tycker jag.

    Ja ibland är det snigelfart på livet, men så kommer det vitamininjektioner och som jag brukar säga till min syster, som har en risig kropp p g a sin EDS mm och det inte är vad hon gör utan att, som sänker henne: Du får ju ont och blir trött oavsett, så försök göra det som är roligt så är det kanske värt att få däcka efteråt. Det är inte lätt, det förstår jag så väl och jag har ju själv fått hickups när det gäller orken efter medicineringen och har börjat planera aktiviteter så att jag har lediga dagar efter. Nu är det inte på samma nivå som ni har, men man har fått större förståelse hur det är när inte kroppen vill.

    Nu skall jag iväg och ha Zumba Gold med mina seniorer. Hoppas att du får en fin helg. Kram

  2. Ingetgörland – ett bra ord. Jag, som fortfarande är i ekorrhjulet, skulle vilja tillbringa en liten del av tiden där – men så klart på mina villkor och utan att det är kroppen som styr. Att hamna där utan att ha valt det är så klart inte lika kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s