Om att tappa färgen

Jag känner mest frustration över hur fruktansvärt fel det mesta har blivit i vårt land. Alla byråkraterna som tillsammans med politikerna sitter och bestämmer över våra huvuden, sånt vi aldrig har tillfrågats om. När och varför tappade de all rim och reson. När fixade de alla dåliga lagar med hål i, aldrig verkar lagar vara det som jag trodde. Usla beslut om det mesta, ogenomtänkt, slött, uddlöst, ingen riktning, ingen framförhållning och framförallt inga beslut som står upp för varken människor eller djurs bästa.

Det lobbas något kopiöst i politikers korridorer, men inte lobbas det för vårt eller djuren bästa, bara mammon som ska fram, ha sitt. Jag är så totalt besviken på systemet, jag känner mig som ett tomt skal av sorg för det land vi en gång var. Allt jag växte upp i i tron att vi som folk och land var, stod för, var bara en chimär, samma dimridå som jag så ofta tänkte, att ryssarna levde i med en toppstyrd mediavärld, styrd från makten vad folket skulle få veta om sitt land och omvärlden. Nu sitter vi här och jag känner så stor oro och rädsla för mina barn och barnbarns framtid. Skeppet sjunker och med det alla möjligheters land och vår tillit till politiker vänds mot ilska. De valda och betalda är så inkompetenta att de inte ens kan hålla färgen längre.

Jaha, så tänkte jag och skrev på Fb, de flesta förstår hur jag tänker och känner igen sig i mina tankar, men precis som i samhället för övrigt har jag 2 vänner som lever i det blå och pratar om ”tacksamhet över vårt vackra land”. Är det de goda som talar, tillrättavisande, när de skumögt tittar ut över vårt land. Makalöst konstigt att ha vänner som inget ser, förstår, känner. Som utgår ifrån att jag inte tycker att vårt land är vackert eller är tacksam nog att få dela landet med dem, de lycksaliga som bara är nöjda med allt, så gudomligt befriande att leva så.

Själv är jag både krass och realist, men det här hur vi väljer att se på samhället är ju som baken delat.

6 kommentarer på “Om att tappa färgen

  1. Jag tänker att du har så rätt – jag är liksom du oerhört besviken på hur styrning och ledning av vårt land hanteras just nu. Sen är sverige fortfarande ett vackert land – men det hjälper ju inte om det så sakteliga förstörs. Om det är mammon eller bara dumhet är sen frågan, jag vet ärligt talat inte vad jag ska tro!

    1. Nej, visst är det svårt att fatta hur ledningen av landet bara har halkat iväg som på ett nysåpat golv. Helt utan anledning har de slutat samarbeta över alla gränser för oss och för vårt land. Plötsligt verkar allt bara handla om deras makt, anledningen till deras plats i livet har de totalt missat. Ensamma om att inte fatta, delar vi med enormt mycket folk, önskar vi fick ta en stor kvast och rensa ut handfallenheten, idélösheten, initiativlöshet … blir bara trött.

    2. Jag får förmoda att de inte blir så långvariga där de är – tyvärr inte rätt för sin plats. I alla fall hoppas jag att deras partier tar sig i kragen och inser att deras ledare kanske inte borde vara just det. Men det vete fåglarna, jag har tappat tilltron till allt vad politik heter.

  2. Jag håller med dig och undrar vart allt ska barka hän. Riksdagshuset har blivit ett vuxendagis och politikerna struntar i våra röster. I helgen gick folk man ur huse i Frankrike då regeringen höjt bensinpriset till 10:-/litern. Åt he-vete för dyrt sa fransoserna och demonstrerade hej vilt. Vi tiger still här i Sverige och låter politikerna härja som de vill.

    1. Önskar vi hade samma kaliber som fransmännen, de står samman mot politikernas idioti och ställer sig upp och protesterar. Tror aldrig svensken kommer dit, vi är nog fostrade att hålla käften när överheten talar om hur det ska vara och bestämmer över oss. Ren feghet att inte säga ifrån och gör man det vet vi alla vad man kallas. Politikerna härjar utan att åstadkomma ett skit sedan länge nu, undrar hur de tänker? Deras personliga makt är viktigare än att ta tag i allt som gått åt fanders i vårt land. Herregnu hur har de tänkt sig att det blir till slut i vårt land. Du ska nog vara glad över att vända kosan till ett lugnare, tryggare land framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s