PRO OO

Med viss häpenhet (finns det ordet) gjorde jag en halv böj i hallen och tog upp posten, PRO pensionären låg där för första gången och småslog som en halvdöd lax emot mig.
Själv tänkte jag det var väl hunnan, sicket stim av info om mitt kommande liv.

Satte mig … i soffan så klart och öppnade tidningen för att riktigt suga i mig allt som bjuds framöver.
Jaha, det gick att gå in på nätet och se var och vad för aktiviteter som hölls på ön.

Inte fanns det något sånt, fast vi tydligen är ”en stor förening, 600 medlemmar” sa hon som svarade för PRO Stockholm, jag var tvungen att ringa för att höra om PRO var helt avsvimmad på ön.
Nähä, så ”vi” har ingen hemsida, ser ni så snabbt jag kände mig besläktad med PRO Lidingö. Va, har vi ingen hemsida, men jag kan få telefonnummer av dig att ringa.
Ringer båda numren utan att någon svarar.

Växeln hallå hallå hallåååå! Skynda er att svara lala la la. Sjutton så mycket svensktoppslåtar som drar igång med enkla medel, sen rullar de runt i skallen tills man blir tokig.

Trippelskrapet PRO, gick jag igång på, tänkte mig 4 lotter i månaden a 100 kr, men se det gick inte, var tvungen att köpa 8 lotter. Ok, idag går jag på allt.

De senaste 8 dagarna har jag fått PRO tidningen och info från två ställen om stora utbetalningar av pension hahaha! Skulle inte tro det, det lustiga var att jag veckan före sa till Anders: ”Undrar hur man gör för att få pensionen?”

Men det är väl de privata aktörerna som hör av sig, huvudpensionen från staten, den får man väl eftersöka i väldigt god tid på 50 11 tusen blanketter, underskrifter, intyg, kopierat ID, telefonkö i 30 timmar, och som slutkläm ska jag dyka upp personligen med två som går i god för att jag är jag, på något statligt kontor där fingeravtryck, längd, skonummer och ev skolios i ryggen ska intygas, sen sneglar statens anställda på mig över glasögonen som halkat ner på näsan.

Hotfullt lyfter hon handen och greppar tag i en mastodont statsstämpel som hon med frenesi dunkar svärta över alla min intyg med.
Mina knän skälver, tänderna skallrar som på en blåläppsbadad unge på en badstrand i mors varma famn, med handduken svept runt kroppen.

Ahhh, jag är godkänd som pensionär. Det är nu mitt nya liv ska börja, livet med rabatt på det mesta, oförskämd ska jag bli, kan det bli bättre, tränga mig före i alla köer, ta smakprov på allt som tänkas kan i fruktdiskar och lösgodislådorna.

Nu jäklar ska här planeras för min nya ålder med start 20190305!

8 kommentarer på “PRO OO

  1. Nu har jag trasslat till det, testade det nya, men nää gick över till det vanliga och nu syns inte mitt inlägg för mig själv. Hahaha! Blir galen på tekniskt strul. Men ni verkar se?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s