Slänger käft

Denna gång inga misstänkta fläckar, ingen cancer, återbesök om ett år.

Phuuuu, så skönt, åkte med trevlig taxichaufför från Irak hem, han skulle köpa tårta till frugan på vägen hem, hon fyllde år.

Vi pratade invandring och vi var lika förbannade över hur det har blivit och vi höll med om att alla så lätt dras över en kam och det känns jäkligt orättvist. Själv körde han taxi, frugan var undersköterska och båda sönerna var tandläkare. Han hade också hoppat in som tolk rätt ofta och det var inte klokt så sjukt galet många som kommer hit beter sig. Han skämdes över hur de beter sig, sen det här med att bränna andras bilar. Han var så förbannad över sånt, vad är det för grabbar? Och ”var är deras pappor” sa jag? Ja, det undrade han också, hans grabbar skulle minsann fått på skallen ordentligt, om de gjort något sånt. Mina ungar med konstaterade jag.

Nu har jag druckit en hemgjord kaffelatte till en av de godaste färdigköpta smörgåsar jag har ätit. Vanligt ljust bröd med avokadomos, persilja, majs, sallad och så något rött jag banne mig inte kan lista ut vad det är. Nästa gång jag är på sjukhuset, ska jag kolla upp den smörgåsen och den fräscha direktgjorda juicen med grönkål, äpple och annat. Gode Gnu så gött!

Kram på er!

16 kommentarer på “Slänger käft

 1. Så skönt att besöket gick finfint! Jo nog är det så att vissa beter sig medan andra är som vem som helst. Lite synd för det är lätt att dra alla över en kam.

  1. Känner att det kan låta så ibland när jag får fnatt över hur invandrare beter sig i vårt land. För beter sig gör en allt för stor del, för att det ska vara tryggt och normalt i vårt land. Men mina utbrott handlar ju aldrig om alla de invandrade som lever som oss andra, de som verkligen ville komma till fred och frihet. De som jobbar och sköter sig på samma vis som vi andra, de vars barn kämpar på, med språk och läxor för att de vill bli något, ta chansen de fick.

   De andra skrapet i botten, de har väl inget här att göra, de kan åka hem och fortsätta kriga, förfölja andra och leva sina destruktiva liv. Skulle spara många liv i vårt land, tänker på alla flickor, pojkar, kvinnor och också män som våldtas av dessa äckel. Det är så de lever i sina egna länder, män med makt och alla som kan har små pojkar som kläs ut till flickor, sen får de dansa och ha sig för att sen användas sexuellt av andra män. Flickor är ju sån tabu att de hålls inlåsta, får bara röra sig i sällskap av vuxet kvinnofolk, gömda i heltäckande svart tyg. Klart kontakten med flickor, kvinnor blir helt sjuk. Så kommer de hit där blonda vackra flickor, kvinnor går lösa i lite kläder, resultatet blir att de blir de rovdjur vi verkligen inte vill ha i vårt land. Vi har nog med våra egna rovdjur.

  2. Jo jag är nog böjd att hålla med. Jag anser dock att vi är alldeles för mjäkiga i detta land när det kommer till att informera om vad som gäller. Varför kan vi inte bara berätta – på direkten – att nej, här får man inte vara gift med ett barn eller vad det nu handlar om. Det ÄR ju så det ÄR (och så det SKA vara), vad är det för fel med att berätta det? Om nu någon anser att de inte kan anpassa sig till det så får de ju åtminstone ett val – att bosätta sig på annat håll där de kan leva som de vill.

 2. Har själv använt mig av ens åk kille och han skämdes för sina egna landsmän hur vissa beter sig. Men hur trevlig och skojade med mig och gubben. Fler sådana chaufförer. Skönt att det gick bra på ditt besök. Kram och ha en bra dag. I Växjö kör vi med 3D väder = ”Dis, dimma och duggregn.

  1. Jag har sovit som en stock, vaknar till novembers bleka solsken som skiner in i vardagsrummet. Taxikillarna är nästan jämt urtrevliga och de har berättat så mycket intressant för mig genom åren. Kram

  2. Jag skulle nog tro att det är så, annars klagar väl för många om chaufförerna för mycket. Han vi åkte med berättade att det saknades chaufförer här i stan och dom hade anställt en somalier som inte kunde ett ord svenska och fattade inte vad mannen bad han att han skulle ringa 112 för hans hjärta höll på att lägga av. Då kan man verkligen bli mörkrädd.

  3. Det är väl det som är problemet att de sätter in folk som inte kan prata på tjänster där de bara måste kunna prata. Tänker på alla äldreboenden, de gamla som kanske är lite virriga och så kommer det en som inget förstår. Eller på vårdcentraler där det sitter läkare, som inte fattar vad folk söker för, vad de säger och inte förstår patienten vad läkaren säger, då blir jag mörkrädd.

 3. Gôtt att det var ok med fläckarna! Smaskigheter är aldrig fel 🙂

  Ja du, det är många som förstör och hetsar upp folks åsikter. Men det är nog så att i många fall är det frustrerade ungdomar som kommit hit själva och är frustrerade samt att de lätt hamnar i fel gäng. Ingen ursäkt alls, men åtminstone en teori. Hade inte vågat gå hem alls om jag mot all förmodan skulle ha gjort något sådant i unga år. Inte i 50-års åldern heller 🙂 Då hade mor gett mig onda ögat och då står man i givakt. Kvittar nog hur gammal jag blir ha ha.

 4. Tror också på killarna utan hyfs, de passar nog bättre i de länder de kommer ifrån, med stentuff polis och ibland militär. Inget i vårt land, vårt sätt att möta upp, vårt lite försiktiga ibland omtänksamma sätt får den här typen av aggresiva människor att respektera oss eller våra lagar, vårt land, våra liv.

  När jag har läst om deras hemländer, sett inspelat material, så insåg jag att kombinationen unga arga män komna från dessa länder aldrig kommer smälta in i vårt samhälle. Men de som sköter sig som förväntat finns, men så är det alltid. Precis som vi i vårt land har egna idioter och avarter av oss att ta hand om.

  De flesta svenskar är nog uppfostrade som oss, jag skulle aldrig komma på tanken som ung att göra något av kriminellt slag. Då hade det blivit tufft att komma hem, bara tänka på vad mormor skulle sagt och tänkt.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s