Nyfiket tassande bakom ryggen på målaren

Oooo nu gick jag ut i lägenheten av nyfikenhet, tapetsering på gång. Vi, eller mest jag har oroat mig för vad vi valde för tapeter då i augusti och ingen av oss var smart nog att fota de tapeter vi valde. Balkongrummets tapetval gjorde mig så glad, det blir fint. Jag stod där och gladde mig, sa några ord till målarens rygg, som inte hörde ett ord. Han har lurar på sig, lyssnar väl på radio eller musik, så jag smet in i sovrummet igen.

Det är jobbigt för mig med så tidiga mornar när nattugglan i mig släcker lampan vid 02-03 tiden. Upp och ”hoppa” kan ni glömma, bara upp och masa mig in i duschen 06.40, på med kläderna. Känner mig hjärnskadad och kroppen fattar inte ett dugg, sen 07.30 så där, dyker han upp, målaren. Sen kan jag gå och lägga mig ovanpå överkastet och somna vad det lider.

Jag stod en stund tidigare och studerade målarens arbete, han hör ju inget, ser inget, sliter bara med sitt jobb. Då blev jag förbannad, han är bara en av alla de människor som sliter hårt hela sitt yrkesliv. Hur sjutton tänker politiker, att målare ska jobba till de blir 75 år. Varför inte ärligt ta fram ättestupan igen, för det är ju vad det hela handlar om för människor som sliter hela sitt liv. De som kan jobba länge är ju alla som sitter ner vid ett skrivbord, där slits inte kroppen ut och värker av ont slit inte. Möjligen fördunklas tankarna lite med åren, klarar man sig bara från senilitet, så är det väl bara att jobba på. Suck!

Så nu har politikerna sett till att släppa in så många som aldrig dragit in något till stacken och större delen kommer heller aldrig göra det. Som tack får svensson bli livegen skatteslav in i det sista och slita illa till 75, sen ska helst döden bara slå till, är du lönsam lille vän? Allt för att föda politikernas nya favoriter, inte är det svenskarna inte.

Envis som en gris säger maken ibland om mig … jag håller på med ett par torgvantar i tunn ull, blir fan ta mig galen på spetsmönstret. Jag har stickat 7-8 cm och så repat upp  om och om igen. Fattar inte var, när, jag gör fel, nu går garnet inte att sticka med blir ju slitet av att stickas, repas så många gånger. Bytte garn och mönster, men vet inte om jag är nöjd ännu. Stora problem att ta hand om …

9 kommentarer på “Nyfiket tassande bakom ryggen på målaren

 1. Gôre å gôre ôm ä inga gôring brukade de säga här hemma och det stämmer nog allt som oftast. Att du har tålamod… själv klarar jag inte av att sticka eller brodera för axlarna, men det har blivit en del alster genom åren. Nu ser jag ju inte helt perfekt för ändamålet så jag överlåter broderiet till min hökögda mor som fått väldigt bra syn efter sin starroperation. . Mormor virkade sig nog runt jorden flera varv med alla dukar, gardiner och annat som hon producerade – och repade upp 🙂 Hon blev även en fena på lampskärmar så inredningsgrejer har det inte saknats. Virkade dukar har väl kommit lite i ropet igen och de som gjuter i betong har gjort skålar osv av loppisfynd. Men det är roligt att producera saker med händerna. Jag gör det väl mest med kamera och dator numera. Envishet kommer man långt med så fortsätt med den!

  Jag är lite skräckslaget nyfiken på hur pensionssystemet kommer att se ut när jag väl är vid den dagen det blir så dags. 15 år kvar, eller 20 beroende på vilket förslag som går igenom, så det kan ju hända en hel del. Troligen inte till det bättre.. Får man jobba med det man gillar så skall det nog gå bra, förutsatt att kroppen och knoppen vill.

  Ha en fin torsdag. Här är det världens ”dretväder” men det skall väl gå över det med. Kram

  1. Tryckte fel, fortsätter här. Mamma bjöd på fest och jag tror ärligt inte att jag insåg tyngden av att att sluta sitt jobb, förstod inte livets gång, på samma vis då, som nu inför min egen pensionering. Nu med bara några månader kvar till pension känns det väldigt skönt. Jag har i alla dessa ”sjuka” år oroat mig för att försäkringskassan på något vis skulle komma till mitt namn och kasta ut mig ur systemet som de gjort/gör med så många. Inte ens döende anses sjuka, så trygg kan man aldrig känna sig. Min oro har ju varit att inte bidra med ett skit ekonomisk, skulle min man stå för allt? Visst han skulle med glädje göra det, men varför ska jag som fristående människa i systemet plötsligt bara vara min mans ekonomiska bekymmer. Minns när jag blev sjuk och CNN ville ha åter mitt studielån, som inte var så stort, som jag inte då kunde betala så mycket av. Då kom det krav på att min man skulle betala mitt lån? Undrar om staten ännu kräver att maken, makan ska betala en annnans personliga lån? Jag fick ju bli sjukpensionär och då avskrevs mitt studielån. Jag känner stor tacksamhet över att jag sjukpensionerades, jag skulle aldrig någonsin klara ett jobb. Min knopp vill en massa och kan flöda på i tankar, men kroppen är mest ett stort jäkla skav från morgon till kväll.

 2. Nu får jag erkänna att jag blev nyfiken på vad det var för mönster du körde fast på! Det är min typ av ämne liksom.
  Politik i alla dess former avstår jag från att kommentera, även om jag tänker en hel del om det. Pappa sa ofta att prat om politik och pengar är snabbaste sättet att förstöra en vänskap. Och jag har lärt mig den hårda vägen att han hade rätt. Religon får man numera lägga till den listan…

  1. Börjar med att hålla med din kloka pappa, helt rätt hade han. Man ska inte ha åsikter om politik, religion eller varken låna ut pengar eller själv låna av vänner. Jo, många tiger inte bara här inne, samma på Fb, men jag frustrerar mig och det rinner över. Då får man göra som kloka tipsar om, skrolla ner, läs något annat.

   Det är ett spetsmönster i Eva Trotzig & Erika Åbergs bok Varmt & stickat. Det är både sjal, halsduk och torgvantar. Jag tror det mest är jag själv som plötsligt tappar stinget och stickar fel, blir galen på mig själv, brukar inte sticka så galet mycket fel.

  2. Så öppnar målaren dörren och säger att han drar ur internet fem minuter, han tapetserar. Helt ok säger jag och tänker bara på att jag inte har tv:n på. Sen slängdes jag ur mitt svar till dig och morrade för mig själv, men jag hann spara det, mer tur än skicklighet.
   Så jag skulle säga att det nog är jag som förvirrar mig i mönstret, skulle vilja ha ett enkelt mönster letar på nätet, har börjat med mönstret till ”sockor med falska flätor” som jag har stickat många gånger. Borde väl funka på en torgvante?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s