Bytt säng mot soffsittning

Här är det riktigt spännande, minns inte vilka tapeter vi valde i augusti så varje gång målaren öppnar en ny rulle får jag hög puls. Har haft ågren för en tapet som vi inte verkar ha valt alls, som tur var. Nu har vardagsrummet fått en mycket diskret mönstrad tapet, varm beige liten dutt mot vit bakgrund den ser enfärgad ut. Sitter här, äntligen i soffan igen, har suttit i sängen onsdag och torsdag.

Tänk er en potatisfärgad målad vägg i vardagsrummet, det var den som var tidigare. Nu denna mjuka, ljusvarma beige, med vit bakgrund. Jag känner mig nästan bländad och lycklig över att det blir så ljust och fint. Sen balkongrummet, aha var det den tapeten vi valde, också ett mycket bra val.

Men du milde tid så här ser ut, lådor travade nästan till taket, alla möbler ihopdragna mot mitten av rummen. Maken han bär och släpar, skruvar ner belysning, tar bort sladdar, tavlor även sonen har varit hit två svängar och hjälpt till. Sen ska låda för låda rensas ut, alla vitrinskåp, bokhyllor ska torkas rena och böcker rensas ut. Här ska sorteras så det står härliga till, jag drömmer verkligen om att få detta rensat, dödsrensat så är det gjort.

Finns bara en sak som känns jobbig, allt i vardagsrum och balkongrummet måste bäras ut igen. Nya parketten ska in, men när vet vi inte.

Oväder idag och jag njuter, såg att det skulle bli snöregn, blåst och rusk i flera dagar. Tack säger jag som åker till landet ikväll och stannar kvar tills målningen är klar. Att sitta där i tystnaden, lyssna på blåsten och trummande regn är precis vad jag behöver. Att tre dagar sova några timmar för att gå upp vid 06.30 är inte min melodi, stapplar upp och in i duschen, i kläderna, 07.30 kommer målaren. Jag klarar inte av detta något vidare, min kropp har dragit ihop sig till en värkande knut och jag känner mig sjukare än på länge.

Jag har bokat fönstertvätt näst nästa vecka när allt är klart här hemma, det kommer göra susen. Jag har aldrig i hela mitt liv haft så skitiga rutor, sen att få upp rena fina gardiner till jul är väl också härligt. Nu drömmer jag mest om hur det ska bli när allt är klart, hur tavlor och annat ska placeras.

Men målarfärgslukt plus slipdamm från tapetskarvarna gör mig snorig, hes och hostig.

 

4 kommentarer på “Bytt säng mot soffsittning

  1. Härligt att få lite uppfräschat men visst har det ett pris i form av bök, stök och damm. Fast det får väl vara värt det kanske?

    1. Japp, bök och stök, men vilket lyft när man aldrig har fått renoverat, husen är från 60- talet och det som tidigare blivit gjort har vi själva fått göra.
      Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s