Bekväma jag kollar läget

Sakta kör maken förbi all nedfallen skog på vägen mot vårt hus, inte förrän vi körde upp på sista lilla vägen och ser belysningen runt altanen lysa, kände jag mig lättad. Bekväma storstadsmänskan jag är vill ha rinnande vatten, toalett, dusch och el som styr allt.

Mina föräldrar hyrde i många år en stuga, utan det mesta, de lagade mat på gasolkök, hämta vatten i brunn och utetoa, var ingen höjdare, men el hade de. Jag har alltid sagt efter många semestrar under uppväxten i tält, ”att tälta som vuxen vill jag aldrig göra” och jag har klarat mig. ”Om jag skulle skaffa stuga ska det vara bekvämt”, fattar inte de som sitter i stugor i samma skick som för 100 år sedan. Jag vill ju vara ensam här ibland och behöver både tystnaden, radion, tv:n och el, det där att kunna välja är ju ett måste.

Så har första arbetsveckan efter jul flimrat förbi, jag har inte varit på topp precis, gnöl och gnäll. Jag är så nöjd med att ha Netflix att glo på när kroppen inte orkar, trodde väl aldrig att jag skulle fastna i så många serier, det är ju så bekvämt att titta precis när det passar mig.

Imorgon ska maken måla klart fönstret som vi inte hann med sist, sen ska vi åka runt i området och se hur det ser ut, se om mycket skog blåst ner längre in i området. Jag har fått nya böcker hemskickade och kommer lägga mig tidigare än normalt. Kan ni fatta hur folk som aldrig läser har det? Vilket mörker.

 

3 kommentarer på “Bekväma jag kollar läget

 1. Håller med min gamla arbetskompis när det kom på tal om att tälta: Varför då? Det finns de som lever på att hyra ut stugor och hotell 🙂 Ja nog vill man ha bekvämligheter. Ser inget mysigt och pittoreskt med ”som det var förr”. Skönt att ni verkar ha klarat er bra vad gäller trädfällningarna.

  Jag skall försöka läsa en bok jag fick förra året då jag börjar komma överens med mina nya terminalglasögon och hoppas att ögonen inte börjar studsa i sidled. Den finns inte i ljudbok så jag skall försöka. Är du tacksam för Netflix är jag mer än tacksam för BookBeat. Skulle aldrig orka läsa så många böcker som jag plöjt nu.

  Blir en väldigt vacker lördag här vad det verkar. Nu kom syrrans katt ner från övervåningen, där han legat och snusat ett par timmar, så jag misstänker att han vill gå ut. Bäst att öppna åt honom. Ha en fin helg! Kram

 2. Här lyser solen, maken har precis målat fönstret en gång, blir en sista strykning imorgon. Snart ska vi åka iväg och titta hur det ser ut i området efter ovädret, -2 ute ingen direkt vind.
  Kram tillbaka!

 3. Jag har också undvikit tält i vuxen ålder – minnena från barndomens tältsemestrar har väl satt sina spår (fast många roliga minnen blev det också så klart).
  Bekvämligheter har man vant sig vid och vill nog helst inte vara utan om det går att undvika. Och vissa saker, som el och rinnande vatten, är liksom ett måste numera. Det går fort att vänja en hel befolkning vid vissa saker 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s