Hoppsan

Det tar emot, så svårt att gå till bussen, men jag tar mig till busshållplatsen. Lämnar blodprov, köper färdig smörgås med rostbiff på Gateau på min väg hem. Väl hemma en latte och smörgåsen, ser min TV-serie och somnar sen totalt slut.

Nyss vid 17.30 ringde maken och sa ”det har kommit 1 dm snö, så det tar nog tid att ta sig hem.” Han väckte mig, jag har sovit hela dagen, ute är det så vackert vitt och jag känner både yrvaken och förvånad. Inte en flinga i sikte när jag var ute, bara kallt.

En rolig sak hann jag med idag, sittandes i väntrummet med många andra, kliver en äldre dam i kappa med kapuschong in och frågar ropandes, ”har någon nummer fem på klädskåpet?” Inget svar.

”Jag har nummer fem”, sa en äldre tant som nyss satt sig. Då rusar mösslösa tanten dit och rycker åt sig skåpnyckeln med sin stora korkkula, samtidigt som hon i receptionen, där hon som är född samma dag och år som mig, vinkar med armarna och säger något som mösslösa inte hör, hon är så inne i sin egen mössjakt. Det hel slutar med att mösslösa backar in med ryggen mot receptionisten som plockar mössan ur kapuschongen. Vi skrattade alla gott, det var lite som de där uteteatrarna där allt blir fel och det springs ut och in i en massa dörrar.

 

En kommentar på “Hoppsan

  1. Här har det också snöat rejält men hem kom jag i alla fall!
    Lite kul när det händer sånt där, att studera människor hur de beter sig kan vara riktigt intressant och ibland är verkligheten nästan lika rolig som vilken teater som helst 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s