Guldbaggen

Guldbaggen väger ca 1,2 kilo och alla guldbaggar tillverkas för hand av Karl Axel Pehrson genom en komplicerad process där man driver den i koppar, emaljerar den och sist tillför äkta guld.

Jag såg den på riktigt och höll i den hemma hos en vän som fick den för en mycket bra och stark film 2005 Ninas resa – En överlevnadsberättelse om hennes mamma.

Guldbaggen är otroligt snygg, syns inte alls hur vackra de är på TV.

Nyss såg jag min dotters vän Isabella Eklöf kliva upp på scenen då hennes manus skrivet tillsammans med regissör Ali Abbasi fick guldbaggen för filmen Gräns. Det gör mig så stolt, Issa är en favorit sedan dottern växte upp. Så roligt när det går bra för människor, ännu roligare när det är någon jag känner. Kanske är det larvigt, men jag blir stolt å deras vägnar.

 

3 kommentarer på “Guldbaggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s