Ynk och gnäll

Igår sa min kropp ”gå och lägg dig” men jag skulle ju ner till banken med fotot till mitt nya ID-kort. Långsamt går jag ner, möter en vän och pratar en stund, släpar mig sen ner till banken. Helt slut sitter jag bara på deras soffa och flåsar.

Inte sjutton gör de ID-kort! Jag pendlade mellan arg och argare för det står att de gör på nätet, vilket jag tycker att de ska rensa bort. När jag kliver ut ur lokalen känner jag mig gråtfärdig, så svårt att må dåligt och tvinga sig iväg utan att få det gjort, som jag hela tiden bävat för, ”gå så långt” med mina mått mätt.

Nu började vidrigheterna på vägen hem, satt på alla soffor, även sandlådan i backen.

Ärligt talat tror jag att jag ska dö, kroppen vinglar, orkar inte gå normalt, flåsar och slutligen lägger jag mig på bänken utanför vår port. Jag vill gråta, men orkar knappt hålla mig vaken. Tar i det absolut sista min kropp ha, kommer in i porten, hissen upp, in genom dörren, kastar av mig kläder, skor var som helst och landar i soffan.

Tog blodtrycket 74/49 puls 87, pulsen var tokhög tidigare, sen lyckades jag somna och sov och sov. Som om inte det var nog utlöstes en rest av migrän med flimmer och lättare huvudvärk. Hela kvällen usel, somnar tidigt och sover till 10-tiden, vaknar med huvudvärk. Usch jag mår verkligen inte bra. Hur svårt ska det vara, det enkla av enkla, att gå några hundra meter.

Så nu har maken bokat tid hos polisen nästa vecka för att göra ett ID-kort till mig, vad skulle jag göra utan honom?

Jag ska ringa min läkare, boka in tid, vad att göra? Dricka mer vätska och motion lär hjälpa … finns inte så mycket att göra åt lågdykande tryck. Motion, min nya motionscykel står ju här och väntar på att jag ska komma ur detta sega skov av fibromyalgi. Jag har bara mjölksyra i kroppen, redan innan jag rör mig.

Nu ska jag fortsätta vila, har ont i skallen idag, typiskt att alla svagheter ska passa på när annat brister.

10 kommentarer på “Ynk och gnäll

 1. Trycker på ”GILLA” mest för att du ska veta att jag läst.
  Arma människa så du har det. 😦
  Ja, till läkare bör du ta kontakt. Så låga värden signalerar att något inte stämmer. Men du kan din kropp och vet säkert vad som är bäst för dig.
  Varm kram till hälsa! ❤

 2. Har du mjölksyra i kroppen som du inte ”får ut” så påverkar det kroppen väldigt negativt – har själv problem med det då o då. Och blodtrycks dippar, fy 17 vad dålig en blir då!!!
  Blodtrycksdipparna har jag inget tips mot men däremot mjölksyrekänningen.
  Prova att dricka 1 tsk bikarbonat utrört i ett glas vatten 2-4 ggr per dag och se om det hjälper dig. Gör det det kan du fråga läkare om du kan få bikarbonat i tablettform. Det är rena dunderdosen i tablettformen så det räcker med en tablett/dag. För min del gjorde det gott – numera tar jag bikarbonat i vatten vid behov (har inte i närheten så mycket mjölksyra i kroppen längre). Det smakar synnerligen tvåligt men det hjälper så…
  Lycka till ❤

  1. Skönt att höra att du vet hur det är, jag blir så dålig att jag tror jag ska dö. Vilket bra tips ska höra med min läkare om det är ok. Det är ju så noga för att inte ny medicin ska rubba den immundämpande medicinen som är så viktig för att hålla kvar njuren.

  2. Bikarbonat borde ju inte påverka men jag kan livligt tänka mig att du inte chansar! Hoppas du hittar en lösning ❤
   Själv har jag just haft ett matthets/spyfärdighets anfall ute på köpcentrat. Vi satt o åt när det ramlade över mig. Mindre kul… Men jag fick pillat i mig maten och efter lite vila så fick jag gjort mina ärenden och kunde köra hem. Nu ligger jag däckad i sängen och både kokar och fryser på samma gång. Surt, men jag är innerligt tacksam för att det inte är ofta jag får den här typen av skov.

  3. Fy, det är så eländigt, jag frös och svettades hela eftermiddagen och större delen av kvällen. Undrar hur många gånger jag har suttit med andra och knappt hör vad de säger, allt susar, brusar och gungar, under tiden jag försöker hålla masken och hoppas det ska gå över. Har du fattat varför vi får dessa mjölksyreattacker jag har tänkt att det hör till fibromyalgin.

  4. Tror inte det. Mamma har inte fibro men får det också. Däremot har vi det låga blodtrycket gemensamt alla tre, så det kan kanske bero på det? Att kroppen på något sätt försöker motverka en dipp??

 3. Käre pastorn att du skall behöva ha det så kämpigt. Men du, ärligt, du borde vara berättigad till en el-scoooter. Släpa dig fram och hålla på att kurka på kuppen är ju rent förbannat illa. Färdtjänst, visst men den kan du ju åka in och ut i affärer och överallt. Pappa köpte sig en som man kan fälla ihop och vi kunde baxa in i bilen. Nu var den lite lägre och inte så höga däck, men den hade han även inne då hans hjärtflås inte ville. Vi har ju trapphiss så han hade skotern ståendes vid ”parkeringen” i hallen och sedan åkte han runt på nedervåningen eller åkte ut själv då vi hade satt småramper så att det gick att köra över tröskeln. Han hade även ramp ut från altanen så han var mobil hela vägen ut. Nu bor ni i o f i lägenhet, men det borde väl vara handikappanpassat vid ingången? Om inte hissen är yttepytte-liten borde det gå in. De kostar i o f 5 siffrigt om du inte kan få det som hjälpmedel, men det var en väldigt god investering vilket gjorde att han kunde följa med på marknader och annat som var svårt då han inte orkade gå längre sträckor. Nu har den stått i några år men vi hade den när vi fick gäster från USA där en dam som reste runt med 5 syrgastuber var och hälsade på efter släktkalaset och hon var väldigt tacksam både för scootern och trapphissen som vi har behållit efter att han gick bort.

  Du kan ju söka på el-scooter på plusvardag.se så kan du kolla vilka modeller. Nu är det ju några år sedan men det ligger ungefär samma i pris. Den minsta var det som pappa köpte. Kolla den som heter Colibri, den kan man ta isär numera, den vi hade fällde man bara ner handtagsstången. När du talar med din läkare tycker jag verkligen att du skall höra dig för. Även om man får lägga i en peng så borde det kunna hjälpa dig att komma ut på ett annat sätt med orken någorlunda i behåll. Uj nu var jag sträng 🙂 ♥ Kram

  1. Jaa nu var du sträng hihihi! Jag har en i hallen, som inte är så stark, jag har ju blivit tung. Men mest står den för jag får knappt in den i hissen och sen ut genom porten, jag blir helt slut. Men jag har funderat på att prata med min läkare, så jag får ett intyg så jag får ställa den längst ner i källarporten, de kunde fixa en liten tröskelramp så kunde jag ta mig ut lättare.

   Idag har jag ”städat” lite i vardagsrummet, dammsugit mattan och det gjorde jag bara för att få igång kroppen. Det tog låång tid och var jobbig. Tack för tips Kram

 4. Usch, stackare som har det så eländigt, men du borde kanske inte gå ensam ute när du mår som sämst. Kan du inte ha rätt till någon som kan följa med dig när du måste göra ärenden? En hemhjälp fast utehjälp.💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s