Blod är rött

Satte igång skondisken med allt finporslin, nu ska allt bli rent och fint i mina skåp och lådor. Suttit och torkat disk och tänkt på reklam, allt blod i reklam får vara rött, bara det inte är mensblod, då är det blått. Ser hur någon med förmodat tandköttsproblem spottar ”blod” i handfatet och varje gång jag ser den reklamen känner jag mig … varför inte passa på att vara kränkt? Kränkt som kvinna, människa, är menstruerande kvinnor orena även i vårt land. Något skamligt är det tydligen med menstration.

Undrar vad barn tänker om kvinnors små ”blöjor” med blått i?

Nu ska jag ut i köket och skramla ihop en middag, hade bra.

 

 

3 kommentarer på “Blod är rött

  1. Ja nog är det en aning märkligt egentligen. Något så naturligt ska vara så skamligt på något vis, rent trams när jag tänker efter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s