Ibland blir inget som man tänkt

Allt vi planerade till helgen blev pannkaka.

Imorse vaknade 2-åringen och kräktes, vilket hon har fortsatt med under dagen, kräksjukan gör entré och vi håller oss undan. Sån tur att de har eget hus, de ännu friska grabbarna har varit ute med farfar, gått och tittat på alla träd som har blåst ner, spanat in isen på sjön och kasta sten på den. Spännande med is på sjön och alla dessa stora träd som ligger.

Middagen vi skulle äta tillsammans blir inte av, maken och sonen kommer stå på altanen och grilla vildsvin, hahaha, jag höll på att skriva piggsvin. Vi fixar potatisen i ugnen och sen hade jag tänk överraska ungar och vuxna med marängsviss, men vill inte att yngsta ska bli gnällig om hon inte får efterrätt, så det hoppar vi över.

De äter i sin stuga och vi i vår.

Sen imorgon kör vi hem grabbarna, sonen tar sin dotter och fru i sin mindre lånade bil. Jag tänker gardera mig med att ha en hink i baksätet om någon av grabbarna grus plötsligt blir sjuka. Det är min fasa, ljuden, lukten hahaha, minns när våra var små, de kräktes i toa och jag i en hink bredvid, bara för ljud och lukt. Jag har faktiskt fobi för att folk kräks, då springer jag långt bort. Kanske lika bra att ta två hinkar? 🙂

Sen nästa bedrövelse, inget kalas imorgon. 2-åringens pappa blir hysterisk över att ev bli smittad av kräksjukan, vem blir inte det. Så det blir nog inget besök ens från oss som hittills aldrig har haft det.

Så blev det med min efterlängtade helg.

De nya gardinerna i köksfönstret blev som ni ser fina, men de andra längderna var själva gardinstången för tjock att få in i gardinfållan. Jag har beställt nya gardinstänger, hoppas de kommer i veckan, så jag får upp dem nästa helg.

Fridens

Tråkigt nog går det aldrig att få in bilder som passar. Blir bara förbannad.

8 kommentarer på “Ibland blir inget som man tänkt

 1. Ibland vill det sig helt enkelt inte! Trist med magsjuka och jag är lite som du, flyr fältet när det vankas kräkningar. Personligen är jag ju övertygad om att min sista stund är kommen om jag blir magsjuk…
  Vad menar du med att du inte får inte bilder? Förstod inte riktigt vad du blev förbaskad över.

  1. Jag fotade hela fönstret, men bilden får inte plats där uppe, jag har ofta halva bilder inne, fast jag försöker minska dem, dra ihop dem osv, redigera. Antar att det är fel format i min bildruta där uppe, jag blir lika glad varje gång en bild kommer in hel.
   Magsjuka är döden för de flesta, stor risk att jag hamnar på sjukhus om jag får magsjuk, kroppen torkar ut snabbare med en njure. Jag vet inte riktigt hur det hänger ihop, men vet att många njurtransplanterade hamnar på sjukhus med dropp. Jag hoppas nu att inte någon av de andra kräks inatt, lillfia slutade kräkas idag 12.30. Jag har inte träffat henne sedan i fredags kväll när vi kom hit, hon åkte med oss. Kram

  2. Jag förstår att du ska akta dig extra noga för att få magsjuka, det är väl extra känsligt när man har ett transplantat antar jag. Hoppas du klarar dig.

   Du använder headern eller ”utvald bild” när du skriver inlägg. Den har alltid en utvald storlek som inte går att påverka. Vill du ha med en hel bild så lägg den överst i texten i stället (du kan ju ha den på båda ställena). Då kan du välja själv hur stor den ska vara.

  3. Du står alltså i ”textrutan” (där du skriver text) och klickar på lägg till media längst upp till vänster och sen laddar du in ett foto och vips så är det där 🙂 Lycka till!

 2. Uj uj, kräksjukan är inte att leka med. Hoppas innerligt att det bara är 2 åringen som fått det som en bacill, men det är nog fara för att det smittar. Handhygien så går det säkert bra. Hinkar är aldrig fel. Med tanke på att man blir lätt illamående bara man läser ordet så förstår jag att du har svårt för det. Min syster har, minst sagt, fobi för egentligen alla sjukdomar, men magsjuka kan få henne smått hysterisk. Kunde hon doppa sina ungar i handsprit dagligen skulle hon göra det. Vi kan väl säga att vissa saker helt klart lutar mot det lite osunda hållet. Du kan väl kanske gissa vem i familjen som det är som legat i magsjuka en gång de senaste 10 åren? 🙂 Peppar peppar så har vi klarat oss. Migränen har väl killat kräkreflexen någon gång men tack och lov har vi kommit undan. Än så länge är det väl bäst att tillägga.

  Tråkigt med en spolierad helg, men inte fel att ni har egna hus.. ni skulle ha satt upp datorn och kört facetime 🙂 Så har vi gjort några jular när inte alla varit samlade, men då ar vi åtminstone ätit tillsammans.

  Gardinerna blev kanon!

  1. Hahaha roligt med facetime, men deras kåk är så liten att jag inte ville varken se eller höra illamåendet. Blurp!
   Maken och jag kom iväg till kalaset, vi körde hem de två bröderna grus, först med en preventivåtgärd nedanför benen på yngsta, en hink. Om någon skulle drabbas av smittan, så var det han, vi hann inte ens ut ur byn förrän båda bröderna sov gott.
   En timme senare levererade vi dem till sin pappa vid deras port, hinken tom och jag andades ut.

   Efter kalaset, väl hemma igen, hörde jag att minsta grabben börjat kräkas, inte klokt, kände det på mig och får jag helt rätt kommer mamman bli liggande inatt. Arma människor, undrar om vetenskapen någonsin kommer hitta något bot?
   Det är snart tio år sedan jag åt en räksmörgås på Åhléns, blev matförgiftad och trodde jag skulle dö. Sen mår jag illa ofta på grund av min kropps konstigheter, men det är ju inget som går att jämföra med magsjuka.

   Jo, jag har blivit rätt rädd för baciller på ett vis jag aldrig var före transplantationen. Det tvättas händer, handdukar och jag har ytsprit både hemna och på landet, flaskan på landet fick sonen att torka av med. Jag är ständigt medveten om vad jag tar i och det finns gelsprit i bilen och flera flaskor i min väska. Inte känns det friskt, men det håller mig förhoppningsvis frisk och i liv några år längre. 🙂

   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s