Något gjordes i veckan

BAA2B1AC-3BDE-4E1A-89D5-D6E4175EE99B

Lite skämt tål väl de flesta, i kränkthetens land.

Jag blir lite hög när maken kommer in och meddelar att både  blåsippor och krokus har tittat upp. Tanken att sätta sig på altanen med en filt runt benen, svalnade när solen drog moln över sig.

Ett tag, bråkdelen av en sekund trodde jag att det brann nedanför vår tomt, men det var granngubben som elda sly och fjolårets rester från trädgården. Tur har vi, att vinden för röken mot grannens egen tomt. Vi skulle ha köpt en egen eldningstunna, men det har inte funnits på nära håll, så inköpet har dröjt.

Först tänkte jag säga att inget har hänt i veckan, tog upp min agenda och konstaterade att veckan inte alls varit ”så utan händelser”, som jag först fick för mig. Måndag drog igång med städfirman, nylackade dörrarna och väninnebesök med valp.

Tisdag bilturen till polisen, äntligen har jag mitt ID-kort med ett förevigat spökfoto på mig själv.

Onsdag tvättade jag.

Torsdag lagade jag mat och bakade en banankaka med 70% choklad, blev mycket god.  All dötid har gått till det eviga sorterandet av garn.

Sen veckans bästa dag fredag, med besök av dottern med döttrarna. Vi pratar jämt i mobilen dottern och jag, men vi ses för sällan. Jag blir så aptrött, men njuter likfullt av ungarna och dotterns besök. Lillfia, hon tvååringen ville sova direkt efter lunchen, nattades av dottern och kvar vid matbordet satt femåringen och jag. Hon är ett mirakel i självupptagenhet. 🙂

Efter att hon upptäckte sin egen spegelbild i mikrons glas, pratade jag hela tiden med hennes profil, för hon var mest intresserad av det egna intrycket hon kunde göra på sig själva i sina olika inställsamma poser.

Lite senare dök min T upp efter skolan, jag vill att kusinerna träffas en liten stund när möjlighet bjuds. Dottern och flickorna åkte hem tidigt, då pappan väntades hem från en Kinaresa. Kvar blev jag och T, vi såg en film han valde och sen hade vi viktigt prat om livet, det bästa och det som trasslat till sig sedan sist, vilket redan hade trasslat upp sig, vilket vi tyckte var skönt.

Sen beundrade han mina senast stickade/tovade blå torgvantar och blev häftigt förtjust över blommor jag hade broderat på dem. Han kom på att pappa hans, hade ett par blomlösa stickade av mig. Vill du ha ett par frågade jag? Jaaa sa han.

Kom och välj färg, vi gick in i mitt röriga garnrum och han tog ett vitt ullgarn. Nja, sa jag, de kommer bli urskitiga bara du sätter på dig dem. Han som sin far verkar ha lite problem men färger, trodde ett vitt och gulvitt var samma färg. Så jag sa till honom att kisa och titta på garnerna, bara för att han skulle se, förstå att de faktiskt var olika nyanser. Han blev mäkta förvånad och glad över att se att de var olika, att han kunde se det. Jag kisar ofta mot garner för att se vilket garn som ”slår igenom mest, lyser igenom”.

Så det blev ett mörklila garn och jag tipsade om att den lila färgen är snygg med turkost om jag randar stickningen. Vill du ha något broderat på frågade jag? Först sa han en döskalle, men jag vet inte om jag har något mönster … då tänkte han en stund till och sa ”en blomma”. Klart jag ska se om jag kan sticka in en döskalle bland ränderna, men det sa jag inte.

Nu känner jag att det är ut jag ska, solen verkar ha tagit sats med nya tag.

Skön helg på er alla.

 

5 kommentarer på “Något gjordes i veckan

 1. Funkade det bra att omlackera köksluckorna? Vi funderade på det eller byta ut dem. Skulle vilja ha dem ”smutsavstötande” – nu verkar de attrahera sk-en. 😦

  1. Vi valde bort de vanliga köksluckorna redan i vårt förra boende och tog med de nya dit vi bor nu. Grannarna har lackat om de vanliga luckorna och det blir jättefint. Vi ska ta in firman igen som sätter upp snyggare nya luckor igen, för de vi har nu är verkligen gamla fast det inte syns så mycket på dem. Lacka om era luckor, det blir fint.

 2. Det värmer gott att läsa om ditt och T’s goa förhållande. Ungar som upptäcker sig själva är härligt att se 🙂

  Ja veckorna de rusar på och visst gör man mycket även om man inte tycker att det blivit något alls. Man kan ju undra vad som är ”att göra något”. Vad som räknas som aktivitet som är värt att sättas på topplistan. Vissa dagar tycker jag att det är en bedrift att komma upp i stående läge.

  Tog första stavturen på väldigt länge igår, känns idag. Liten lagom tur genom byn och tillbaka. Gör mamma sällskap då hon gett sig den på att klara av att gå upp för långdragna backen till 70-skylten där byn slutar – utan att flåsa allt för mycket. Blir runt 2000 steg så lite rör man på sig.

  Ha en go’ söndag!
  Kram

  1. Nu sitter jag i soffan på landet, maken har nyss väckt mig, jag har en usel dag, behöver bara sova och sova. Han packar ner våra saker, torkar av och dammsuger. Jag ringde redan tidigt på förmiddagen och sa att jag inte kommer till mamma idag.
   Nu vill jag bara sova vidare i bilen, maken får hoppa in på Ica o handla efter min lista. Fy sjutton för dessa dagar, imorgon en ny bättre dag hoppas jag på. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s