Klippt

BD6D08FA-4F29-4426-A9EF-D56CEAC33D53

Tröttnade på ”peruken”, ringde till frissan på torget, de med dropp in. ”Välkommen” sa hon och jag tog rullatorn och gick dit. Vad spelar det för roll om jag är lite snurrig och svag, bara hålla i sig och sitta om så behövs.

Stormagad var hon frissan, det var ett tag sedan jag var in till dem, roligt att hon har hittat någon och ska ha barn. Det bara trillade glada ord ur hennes mun, barnkläder, barnrum och allt som skulle fixas till den lilla kommer. Hos min vän frissan dit jag oftast går, måste jag boka tid, det är charmen med tjejerna på torget, bara hoppa in med drop in. Fast jag ringer och bokar in mig.

Tror nog jag lättade viktmässigt när hon klippte mig, har tjockt hår som växer snabbt. På tal om vikt vägde jag mig imorse och nu är det -5 kilo, det är en klädstorlek mindre och jag kämpar vidare.

Idag är det verkligen vår ute, jag satt en stund i solen och bara njöt.

Hör många oroande berättelser om hur andras föräldrar har det på slutet av sina liv. Samhällets omsorg om äldre har fått allt för mycket sprickor, ingen värdighet i det och jag känner mig väldigt frågande till den minskade omsorgen om gamla, barn och  sjuka. Vi är många som bryr oss, oroar oss, men politikerna har vi inte med oss, de har andra intressen att lägga pengarna på.

3 kommentarer på “Klippt

  1. Jag tror att det, i vart fall i min kommun, handlar om att pengarna är för få helt enkelt. Här satsar inte politikerna på konstigheter (vad jag vet ska jag kanske tillägga) utan försöker fördela så mycket det går till de stora områdena som skola och vård- och omsorg. Men det blir ändå besparingar när pengarna inte räcker!

  2. Klart det handlar om pengar i förhållande till vad man vill/måste lägga skattekronorna på. Tror många kommuner har både gott omhändertagande av de som är i behov, samtidigt som de inte har det på vissa ställen.

  3. Ja nog lättar man när man blir av med mycket kalufs. Jag blev av med en hel del i tisdags. Tyvärr är det väl det enda vikt som lämnade denna lekamen. Jättebra jobbat att landa på -5 kg. Jag snubblade rejält och även om jag kört VK flitigt så tappade jag inte många hekto. Men jag skall försöka komma på banan efter påsk. Igen

    Har läst ikapp och nu kikar jag förbi och ber att få tillönska Glad Påsk ♥ Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s