Ljusa toner i en upplyft själ

AD4E9A32-A44C-4372-AE54-90808F1790B3I stugan på marknivå hör jag en kakafoni av uppspeedade toner, locktoner, prassel i buskar och snår.  Resan hit genom vårt vackra landskap i gårdagens sista ljus, var nästan smärtsamt ljuvlig. Allt det efterlängtade, åkrarnas svaga grönska, trädens blygsamma blom, allt lovandes av kommande fröjder framöver.

Veckan har varit upphöjd i ljusare toner än på länge, jag och rullatorn har trampat på, både i närområdet och åkt bussen. Inte har jag tänkt på att man åker gratis med rullator, så det var ju en trevlig suprise. Nog har jag sett folk med rullatorer gå på bussen och bara sätta sig, men inte tänk mer på det, precis som med barnvagnar.

Läste mig till att så länge det finns en chaufför att betala till, gå från bakdörren och fram, behöver man inte betala, men vid andra tillfällen som tunnelbanans spärrvakter och liknande betalar man som alla andra.

Nu har jag två nya mål att åka till i höst, Röda Korsets Kupan öppnar igen på ny adress och då kommer jag att få åka dit i vårt eget tåg. Tåget har upprustats och var klart för säkert fem år sedan, i höst åker jag min premiärtur. Sen byggs äntligen ett Lidl som öppnar i sommar, jag är larvigt förtjust i Lidl. Vår dotter har ett stor Lidl som vi tvångsmässigt stannar till vid varje gång vi hälsar på henne. Hoppas nu även vi får ett med allt, jag gillar att de säljer kläder och annat.

All denna frihet och inre glädje tack vare rullatorn Rulle, det blir hans namn. Kom på att mina föräldrar hade en bekant som hette eller kallades Rulle i min barndom, undrar vilket namn han egentligen hade eller var det ett ”riktigt” namn?

Påsk igen, denna gång utan barn och barnbarn, sonen med familj åker skidor i Norge och dotter med familj som skulle fira påskafton med oss trycker hemma med virussmittad yngsta, med en tunga full av smärtande blåsor och röda prickar på febervarma kroppen. Glad påsk!

Men vi har handlat både lax, lammkött och sill, men jag gjorde ingen egen sill, eftersom jag inte visste om vi skulle bli fler till middag eller ensamma. Passar bättre att öppna en liten burk sill till oss, än att ha en stor sats som ingen orkar äta upp. Vad jag inte har är godis, maken fick ett proppfullt påskägg från jobbet, jag tänker inte nalla från det. Jag kämpar på och är nu inne på mitt -6 kilo, det har gått bra för det mesta, men jag tillåter mig lite övertramp då och då. Jag har gjort en frö och nötbars med smält 70% choklad ovanpå, som jag tar till kaffet på kvällarna, den är inräknad i min ranson.

Igår togs alla blodprov till tre månaderskontrollen, allt såg bra ut som jag såg det, dags för blodtappning igen och CRP kan visst aldrig lägga sig som hos en frisk, inflammation och ledvärk i kroppen ger utslag. Läkarbesök nästa vecka, det kommer bli helt galet framöver, blodprov, läkarbesök, tandläkarbesök, städerskan, 65-årskalas, klart det ska firas och tävlas med alla ungar och ätas gott, fotvård, hårklippning är avklarad och en ansiktsbehandling, som förövrigt gav mig en allergisk reaktion. Jag som i min lycka med Rulle bokade ansiktsbehandlingen, vilket jag inte har gjort på mängder av år. Får nu ännu mer anledning att inte sitta i solen, vilket jag inte bör göra vilket fall som helst. Men känner mig lite sur över det, denna första ljuva solhelg.

Men när allt detta är gjort väntar lugnet, det ska bli så skönt.

Glad Påsk på er alla! ❤

8 kommentarer på “Ljusa toner i en upplyft själ

 1. Låter som ett fullspäckat schema efter påsk! Du får ta tillfället i akt att vila upp dig. Hoppas den lilla piggnar på sig – är det vattkoppor eller?

 2. Härligt att de ljusa tonerna har haft sin plats i livet. SÅ gott att höra att det funkar bra med Rulle! Det är en toppenkompis när man inte orkar gå och kan sätta sig och vila. Mormor kallade sin för den gröna räsern 🙂 Morfar hade en som var lite högre med korg och när de var här låg katten allt som oftast i den och gjorde honom sällskap. Bra hjälpmedel är det. Att mormor lyfte den helt när hon skulle över trösklar gjorde att man fick skrämselhicka både en och två gånger. Fort skall det gå ha ha. Lilla mommo.

  Låter som att ni får en stillsam Påsk. Tråkigt att inte få samla alla och mök att det blev reaktion på ansiktsbehandlingen och speciellt med så härligt väder. Börjar svida på nacken känner jag, men gud var jag har slitit idag och jag bara älskar’t! Det här är rolig motion, helt min melodi. Grattis till minuskilona! Ta hand om sig! Kram

  1. Mommo din var en krutgumma, lite kul också att hon lyfte den, de flesta rullatorer man får låna är ju så klunsiga och tunga. Ja påsken blev stillsam, maken fick saker gjorda men själv vet jag inte vad jag bidrog med eller var tiden tog vägen. Stickade ett par sockor i massor av ”karamellfärger” till en Fb vän som behöver en gest av uppmuntran, ska skicka dem idag. Kan du fatta att jag ännu är konstig i huden i ansiktet, på det sk dekolletaget är jag knottrig ännu. Kram

 3. Fint jobbat med dieten! Grattis på förhand, det var väl ditt eget kalas du skrev om? Då är vi födda samma vecka, fast jag ett par år senare än du (o så hade vi ju jämngamla barn som fyllde 40 i fjol)! Trevligt att rollatorn gett dig mera frihet, det brukar den väl göra, även om det ibland för en del verkar som en hög tröskel att ta i bruk. Kanske den också bidragit till viktminskningen då du bättre kunnat röra på dig 😊

 4. Men så kul, jag fyller den 3 maj, vilken dag är din? Grattis i förskott även till dig! Det är ”vägningsdags” idag och jag drar mig … inte för att jag har ätit fel, men lunken på landet är mest min ända i soffan eller i gungstolen på altan. 🙂

  1. Tack, 25 april är min 😊 Ge inte upp, det är ju också så, att muskler väger mer än fläsk 😏 Vikten är inte allt, viktigast är att man själv är nöjd o mår bättre, vilket säkert mer rörlighet bidrar till!

  2. Jag kämpar på, problemet är att jag rör mig för lite. Tudelad känsla med att muskler väger mer än fett, håller man igen och motionerar så går man upp i vikt, ändan bak hur man än gör hahaha! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s