Ny journalsida

Bilden är två svenska huvudlösa politiker

Ibland strular det till sig och trött blir jag på tramset runt min kropp. Jag har haft ont i sidan på min tunga i många månader, tittar, men ser inget speciellt, lite blankt, aningen rött.

Bokar tid hos tandläkaren, det gör ont på samma vis som när en vass tand skaver. Men han säger att det inte är någon tand som skaver, utan jag har fått något icke smittsamt, autonomt som heter Lichen uttalas Licken. Så ”jag skriver en remiss, så du får hjälp”, sa han.

Efter många veckor blir jag uppringd och erbjuden att komma dagen efter … visade sig att det var en privat läkare och att bara gå dit och gapa skulle kosta tusen kronor. Nej tack, sa jag och tänkte att jag ringer min husläkare, då den här Lichen tydligen behövs hållas koll på varje år och min husläkare kan jag lättare ta mig till än till stan.

Men min husläkare lyckades jag inte komma fram till på telefontiden förra veckan, i måndags gick just hennes telefontid bort pga röd dag. Ringde syrran på mottagningen och fick veta att min läkare är borta imorgon, på sin telefontidsdag. Knöligt, antar att jag fått Licken för mitt nedsatta immunförsvar och behöver dunderkuren att skölja runt i munnen i ett par veckor.

Nu stänger jag akutjournalen för denna gång. Är jag trött, blir jag trött på min kropp?

I söndags var vi in till mamma på visit, då passade jag på att fråga om Rulle, namnet från barndomen, vad mannen kunde tänkas heta, för Rulle kan man väl inte döpa sin unge till? Stackarn hette Rudolf, då var nog Rulle att föredra. Det är nu min rullators namn hahaha!

Fick en bekräftelse på min kommande pension 8.094 i månaden och så har de mage att skriva ”skatten ska dras på den summan”. Men hur tänker de? Just det gör de inte, fattar. Jag minns att jag redan när det här ”nya pensionssystemet” kom i dagen sa ”att vi kommer bli så lurade,” men det fattar inte folk. Jag tillhör den årskull som först skulle drabbas, när det nya skulle gå in, snarare slå ut.

Men jag tänkte mig för och tog en privat försäkring som kommer gälla i fem år. Så med den och lite andra småslantar från Kåpan och gud vet vad de heter alla fonder som har tagit hand om mina surt förvärvade pengar, så tänker jag inte klaga än. Men de som då bara får så lite skitpension, de tycker jag synd om. Ett är säkert, de som föddes på 30-40 talet har det gått bäst för med pensionen, sen las det om lagom till det var femtiotalisterna tur att gå i pension, kommande generationer tycker jag ännu mer synd om. Lite bättre hade det nog blivit om jag inte blivit sjuk så klart, det är inte gynnsamt för ekonomin.

Sen icke att förglömma att maken ännu jobbar och har lön och sen bättre pension än jag någonsin kommer få. Men de som är ensamma med sin hyra, räkningar, mat hela altet, de måste vi ju hjälpa på något jäkla vis. Hur nu det ska se ut? Spelar ingen roll hur vi röstar, vad vi påpekar är fel. Oavsett regering är det bara politiker med selektivt förstånd, utom när det gäller att fylla sina egna fickor, då har de inga förståndshandikapp.

Japp, ännu en dag med sol och sommarvärme.

 

 

 

7 kommentarer på “Ny journalsida

 1. Alltså …jag gillar ditt inlägg, men INTE hur du mår och hur jobbigt det är att få tag på en läkare och allt annat!
  Detta med pensionen – ja, vad säger man? Jag är född på 50-talet och jag är pensionär. Jag var hemma med barnen när de var små, jobbade deltid under deras skolgång och har alltid haft lågbetalda jobb … har varit långtidssjukskriven och arbetslös … och pensionen är därefter … suck. Tänka på sig själva är de bra på våra politiker … suck.

  1. Känner igen turerna, hemma med barnen som små, halvtidsanpassat jobb för deras bästa under flera år, sen heltid igen och sen bli allvarligt sjuk. Och den omsorgen ska vi nu straffas för, det borde ju vara så att den pension vi får oavsett sjukdom och halvtid pga barn, går att leva ett anständigt liv på. Men kvinnor verkar vara en andra klassens medborgare även här i ”jämlikhetens paradis” hahaha! Den halva av könen som ska dra det mesta och tyngsta av vård och omsorg och få minns möjlighet att själv överleva när de blir gamla eller sjuka.

   Mönstret syns tydligare nu när andra gruppers välmående är så mycket mer viktiga än svenskars. Våra politiker har tydligt valt bort pensionärer med låg inkomst oavsett anledning till låg inkomst.
   Ofta upplever jag att politikerna har valt bort det mesta av vårt skyddsnät, valt bort omsorgen av sitt eget folk.
   Hur svårt kan det vara att bara helt enkelt ge en livsduglig pension som var och en kan överleva med. Sen att de som jobbat på heltid, friska hela livet får högre pension, självklart. Men varför vill man att så många ska bli fattigpensionärer? Vi ligger väl lägst i Europa som jag har förstått. När började vi tillhöra fattiglapparna i EU, S pumpar ju hela tiden på om hur bra vår ekonomi är?
   Var vi inte ett stolt föregångsland nyss?

 2. Ja, 40-talisterna skodde sig rejält och sedan skiter de i resten. Lätt att få jobb utan utbildning och låna till dittan och dattan. Tycker vi 50-talister alltid fått sitta i kläm. Därför skyndade vi oss att gå i pension för att få något liv över huvudtaget.

  1. Så har jag alltid tänkt, men många blir griniga, förnärmade om jag säger så, som om de inte förstår eller tror jag överdriver. Kram

 3. Nej det är verkligen ingen dans på rosor att vara kroniskt sjuk och med allt det för med sig.
  Det inbjuder inte direkt till ngt sparande heller, som det pratas en hel del om. ”Man måste ha en buffert”
  Jo tjena 😆
  Kram till dig!

  1. Utan min mans inkomst skulle jag inte kunnat pensionsspara. Blev ju sjuk, ringde pensionskassan jag var med i och fick veta att som sjukpensionär skulle kollektivet betala min månadsavgift tills jag gick i pension. Gladare än mig fick man leta efter! Kram

 4. Lichen är jobbigt har jag förstått av de jag träffat som haft det. I munnen är det ju inte bara att smörja som de gör på de delar av kroppen som ansätts.

  Det här att komma fram till läkare och tandläkare är inte det lättaste. Här i storbyn har de dragit ner till 2 dagar i veckan och hänvisar i övrigt till den som är närmast i stan. Jag orkade inte sitta i telefonkö så jag mailade dem. Blev uppringd minsann och hon såg att jag skulle varit kallad för 1,5 år sedan. Nu kunde hon ordna en tid hos hygienisten den 10/6. Jag hoppas att min tand håller sig tills dess. Misstänker att det är tandhalsen som bökar igen. Det spörres. 1177 är toppen för då måste de svara när man skriver där.

  Pensionen har jag ingen större förhoppning om. Sparat sedan jag var 18, avbrutit och startat på annat ställe, jobbat på företag utan kollektivavtal som betalat in till olika sparanden, jobbat inom staten, jobbat som egenföretagare, bemanningskonsult mm så ja, det lär komma kuvert från många håll den dagen det är dags att kvittera ut de sura slantarna. Lägger undan varje månad och lagrar upp när jag får in mer inkomst periodvis. Får väl hoppas att kroppen håller ihop så får man väl jobba tills man är 70. Bara 19 år kvar. Förutsatt att man får jobb då. Det är många fattigpensionärer därute. De som beslutat om det här nya systemet lär inte bli fattigjon och kommer då rakt aldrig förstå vad folket klagar för. Till syvende och sist är det ju de som jobbar som betalar då många måste få försörjningstöd. Så jobben är viktiga. Ta tillvara den kompetens som faktiskt har kommit in i landet. Ja det finns mycket att tycka till om allt, men skit är det och många har och kommer få det magert. Det jag vill jobba med riktar sig ju mot en ekonomiskt skör grupp så det blir trickigt att kunna få ihop det. Jag, syrran och ett par vapensystrar har spånat på om vi inte gemensamt skulle köpa ett flerfamiljshus i lagom storlek där vi kan dela på kostnad och hjälpas åt då alla är bra på sin del. Kanske inte är så dumt ändå. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s