Bak och fram ut och in

9172BFED-7446-4D90-8A22-EF22871F2844.jpeg

Denna förmiddag verkar jag ha vaknat bak och fram. Ni vet min äggkokare tog hand om två snart löskokta under tiden jag bryggde en kopp kaffe rakt ner i koppen. Kaffefiltret fick som vanligt sitta kvar i Melittahållaren tills sista dropparna runnit ut i vasken. Då larmar äggkokaren att den är klar och jag tar upp själva ägghållaren och börjar kyla ner äggen med kranvatten. Fipplar till och tappar ett ägg rakt ner i kaffefiltret, självklart krossades ägget med sump överallt.  Suck, dubbelsuck.

Sen fortsätter dagen men en totalt disträ Maggan som inte minns det minsta av allt hon tänker före, men inte efter. På väg in i duschen tänker jag att jag ska använda sista slatten duscholja, har redan öppnat en ny flaska. Inte minns jag det inte, små larviga saker som i mass blir härdsmälta i skallen på mig.

Igår bakade jag surdegsbröd igen, ljusare med bara vete och dinkel, ibland är det enklaste bröd det godaste. Redan i måndags ringde T nyss hemkommen från skidsemester i Norge. Kunde han komma och vilken dag passade oss båda?

Igår var dagen vår, han ringde mig, nu går jag från skolan! Ååå så vi har längtat efter varandra, stora långa kramen och munnen går på honom, han har så mycket att berätta från skidåkningen.

Jag frågade om han hade ätit, nej, sa han och menade mellis på fritids, jag tänkte på lunch. Jag sa ju det, att min hjärna rör till det. 🙂  Fiskbullar, vill du ha det? Jaaa, sa han som älskar fiskbullar. Han åt upp nästan hela burken och en redan kokt bamsepotatis nerskuren i fiskbullarna. Sen åt han äpple, blodapelsin, nybakt bröd, lite sparat godis från sist han var här. Middag fick också plats rökt fisk, potatis remouladsås och en stor härlig råkostsallad han hjälpte till att skära, riva.

Den smala spillivinken, där jag kan räkna alla revben, att han kan äta så mycket.

Idag borde jag en massa men det vill sig inte, packa lite inför helgen och glädjas åt att jag kommer få träffa tre av mina barnbarn, äta middag under skratt och stoj. Sen lämna över lite efterskickade presenter … ååå, jag virrar, köpte en fin hare i form av en nattlampa, de har en redan, men jag tänkte, ungarna delar rum och kan ha en på varje sida i fönstret. Den haren var så liten, inte visste jag att de fanns i olika storlekar. Så nu får jag säga till T:s 4-åriga bror att han får en kaninbebis som hör till kaninmamman som redan finnas, kaninmamman som har längtat så efter sin bebis.

Sen köpte jag en emaljmugg åt minstingen, flickan, en mugg med Pippi på, hon är galen i Pippi. Jag trodde inte mina ögon när jag packade upp den, så liten att jag undrar varför de gjorde sig besväret att tillverka den? På bilden såg den normalstor ut för ett barn i hennes ålder, säkert stod det hur många dl den rymde, säker som amen i kyrkan stod det där. Fast jag har ju så brått och går på bilder som luras. Hur stor den är? Den rymmer 1,5 dl, rena löjan. Så mina gåvor i helgen tillhör det minsta man kan tänka sig, fjant rent av.

Passade på att beställe fyra par jeans, fyra T-shirt och fem sockor till T, han behöver nytt, växer så det knakar.  Hoppas kläderna är i rätt storlek!

Fridens på er!

7 kommentarer på “Bak och fram ut och in

 1. Ja du Maggan, vissa dagar är det helt enkelt bäst att gå och lägga sig igen. Jag är så less på dessa dagar. Nu har jag ju kroppen i en piggare avdelning än vad du har, men skallen… jag får ärligt panik emellanåt att det skall fortsätta vara så hår de värsta dagarna. Skallen bara stänger av och lever lite som den vill. Har en pratglad chef som pratar snabbare och rörigare än vad jag gör (jo det är möjligt 🙂 ) och ibland bara tittar jag på henne och ser att munnen går och det bara brusar i öronen och jag orkar inte koncentrera mig. Som sagt, medicinen eller en utmattning, jag vet inte, men inte fanken är det lätt. Har väl haft någon som petat mig i rätt riktning att jag fick detta vikariat. För det mesta är man ensam på jobbet och det är tyst, lugnt och skönt. Telefontid 2 h på fm. Då får man ta de köriga perioderna. Nåja.

  Lite avis på din och T’s härliga relation. Man saknar kan jag säga.

  Misstänker att T har samma raketfart som Eva. Hon äter som en häst men står ju aldrig still så det är inte många kilo övers på hennes kropp. Långa armar och ben så hon börjar väl växa till sig. Hon är hos mormor och då är det ompyssling med mat som gäller 🙂 Hennes moster får nog börja skutta fram om det skall bli någon ordning på kilona. Jag har fastnat men en vacker dag vaknar jag och tänker, nu djeflar. Sa hon optimistiskt.

  Fniss, ser din min framför mig när du packade upp muggen 🙂

  Ha nu en riktigt riktigt skön helg. Själv skall jag fixa ute hade jag tänkt mig. Har gospelkonserten i morgon så då blir det inte mycket annat gjort. //Kram Lena

  1. Sitter här sent som bara den, vi har grillat och suttit ute och ätit för första gången denna vår. Lite kallt på slutet, ungarna behövde hoppa i säng, så de gick ner till sin stuga och vi till vår vid 21.30 tiden. Jag frös när jag diskade undan efter vår middag, ganska kallt 8 grader var det ute då.
   Kan du tänka att lillfia blev helt förälskad i muggen och den såg inte så löjlig ut i hennes hand, svärdottern sa att det är ungefär så mycket hon brukar hälla upp till dottern.
   Dagen har varit helt underbar, det har fixats så mycket, sonen ordnade sandlådan och studsmattan är nu på plats.

   Maken och fyraåringen körde till tippen med ett lass grenar och ris, maken handlade allergimedicin till T som fullständigt snorade ihop, så fort de kom hit, nös och nös. Idag var han svullen runt ögonen, när jag klev ut på altanen och fick syn på honom. Fram med Tavegyn, farmor har det mesta, även en spray Nasonex som sväller av. Men du milde så trött han blev av tabletten, själv äter jag inte den sorten längre. Så köpet av nya tabletter blev en sort som man inte blir trött av, den kan han ta imorgon och framöver.

   Imorgon blir det till att städa av och på hemvägen hälsa på mamma, maken har nu köpt en golvfläkt till henne, så klarar hon sig bättre om värmen smäller till.

   Nästa helg är det tänkt att ha festen här med familjen, men det vette tusan, såg väderleken framöver och det lät nästan som snö och drivis. Går ju inte att tävla ute då, eller sitta ute och äta. Ifall det blir så uselt så skjuter vi fram festen en vecka eller vad som behövs. Vi är ju elva i familjen, så det blir för trångt, fast det finns skärterum.

   Nej, för tusan nu lägger jag mig klockan är 01.00 ska ju läsa några timmar innan John Blund tar mig.

   BamseKram

  2. Tavegyl var hemskt tröttande men i stort sett det enda som fanns på sin tid. Där kan man lugnt säga att varningstriangeln inte var överdriven. Jag började på allergicentrum för hmmm kanske 12-13 år sedan (säkert 15 🙂 ) och då hade det kommit ett nytt piller där alla bra beståndsdelar i de olika hade komponerats men utan att man blev som en zombie. Då hette den Aerius men när det gått 10 år och upphovsrätten släpptes heter den olika varianter av deslordatardin (tungvrickning 🙂 ) Nu har ju jag lite av varje som killar allergin men clarityn mm är toppen att ha till hands så är hårs. Men det är vidrigt mycket pollen i år så jag tror att alla känner av det. Lär gå åt en hel del på apoteken. Kram

   Kalas kan man ha när som i min värld 🙂 Även om fyllaårdagarna är roligast att bli firad. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s