Slappskallar finns det gott om

19BC9D16-112A-451B-B304-1200B7278EF2

Va, jag en smitare?

Så glad att maken körde mig till sjukhuset på förmiddagen och hem.

Tappades på blod och var liggandes så nära att svimma att det inte är klokt. Men behandlingsstolen var tippbar åt alla håll som behövdes för att få blodet upp i knoppen. Min läkare kom in i behandlingsrummet och vi hade vårt möte där, efter tappningen,  jösses vilken frisk vind till kvinnlig läkare. ❤

Så nu har remiss gått till min VC läkare om ultraljud på hjärtat och att få ha ”knappar” satta på kroppen och mäta hjärtat i två dygn. Annars var allt bra, när det kom till njuren och medicineringen.

Jaha, så nu har jag sovit resten av dagen efter tappningen, samma mönster varje gång. Helt slut.

Ska ta mig upp och vänta in maken, paketet med jeans och annat har kommit till T, så jag tänkte handla lite mat, hämta paketet och sen åker vi hem med det till T, så slipper vi det imorgon, när vi ska till landet.

Det är städdag där, så maken vill alltid ställa upp. Det är rätt sorgligt att se friska vuxna människor alltid smita dessa dagar, de håller sig hemma i stan eller som döda i sina stugor. Där finns många sjuka och äldre och de tycker jag  självklart ska slippa. Men de yngre/medelålders … dessa slöfockar som nyttjar andra.

Jag brukar prata om det samhälleliga kollektivet vi trots allt är, utan att tänka på politik som S och V. Politik vill jag helst inte tänka på alls, bedrövliga lögnhalsar utan ryggrad. Punkt!

Men om fler slutar att ställa upp på gemensamma städdagen, där många andra som inte städade har fixat både mat och kaffe efter städningen, de ställt upp gratis för andra. Eller de som sliter med midsommarstången varje år, de som fixar, tränar ungdomar gratis, donar med allt runt resor för att spela match. Alla de som finns runt i föreningar av alla slag, är de en utdöende ras, så kan jag tala om, att vi alla med vår gemenskap i just vår kultur kommer självdö med tiden. Fy för alla slappskallar till smitare.

Jag tror det finns två sorters människor, de som hjälper till och så resten av nyttjarna som alltid har funnits, men tänker att ju mer samhället löses upp i kanterna, så blir det mindre självklart att hjälpa till, finnas för sin nästa. Rent av en sport att smita och känna det som en vinst.

Igår letade vi upp alla pocketböcker som var nedpackade, de flesta släpade maken idag in till sjukhusbiblioteket, de blev mycket glada över så många pocket.

Plats för skratt! Dottern mejlar att det blev så tyst där hemma, någon hade stängt dörren om sig. Sen kom filmsnutten, i rummet står 2-åringen med ett stort påskägg öppnat på golvet. ”Har du ätit upp pappas påskägg” frågar min dotter? ”Ja”, svarar busan och tuggar på, kletig runt ansiktet. ”Stängde du dörren?” frågade dottern. ”Ja” sa skitungen och jag skrattar så gott, för den lilla är så lik sin mamma som liten.

Fridens på er!

4 kommentarer på “Slappskallar finns det gott om

 1. Blommor och ballonger, tårta och presenter! Stort grattis på födelsedagen och till den nya titeln som ”friherrinna”. ❤
  Kram Meggie

 2. Åååå så roligt att du kom ihåg det! Nu blev jag väldigt glad, pensionär och allt på en gång!
  Många Kramar och stort Tack!
  Har fått så fina blommor, pratat massor i telefon och får min kära morbror med sambo på besök imorgon på landet.
  Vi avblåste hela festbaletten med tävlingar och ätandet pga vädret, konstigt väder, kallt, regn, snö, sol fram och tillbaka. Men vi filar på ett nytt datum att ta igen det hela.
  Ha nu själv en härlig helg! ❤

 3. Ungar är för härliga emellanåt 🙂
  Mätningen är inga problem i dag, smidig maskin. Du kommer fnissa när du ser tubnätet man skall ha på sig för att det inte skall flytta på sig – tvivlade skarpt på att jag skulle komma i den alls.

  Ett tips, när du tar bort plattorna, så ta inte ett papper och torka med papper. Jag gjorde det misstaget.. det mjukar upp skinnet med kontaktgelén så låt det lägga sig innan du tar bort gelén eller badda med något väldigt mjukt. Jag fick skrapsår när jag drog med pappret. Inte skönt. Tog några dagar att läka.

  1. Åå fy, det ska jag komma ihåg, har ett svagt minne av hudirritation när jag låg på hjärtavdelningen innan min transplantation, med en sån där som mätte vad hjärtat hade för sig. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s