Inställd fest

362C89D0-A6CD-473D-A724-D1B37DBFA42F

Just nu är jag glad att vi ställde in festen imorgon, festen när vi skulle tävla i två lag med våra barn med respektive och barnbarnen. Sitta ute och äta och ha det mysigt och lättsamt. Dottern tyckte det var mer än tråkigt att inte träffas i helgen, ”vi kan väl klä på oss mer” sa hon.

Hoppa säck i 5 cm snö, jaga med potatis i sked, käka kolasnören och lirka ner en kaka från ansiktet med bara grimaser. Nä, tänkte just det, att vi hoppar över den här helgen. Planerar nu för en med mer lämpligt vårväder för utekalas.

Svårt att fatta att vi satt ute förra lördagen, grillade och åt en god middag runt bordet, med parasollet görande sin uppgift.

Dagen har varit så trevlig, telefonen har ring, blombud har kommit och vänner på Facebook har grattar med vänliga tankar och lyckönskningar. Undrar om det finns många som mig, lycklig att få uppleva sin pensionsdag? Det hoppas jag, sen har jag festen kvar att vänta på, den kommer bli så mysigt.

Imorgon ska maken och andra ut på städdag i området, jag är nöjd med att stanna hemma och vakta stugan. På eftermiddagen kommer min älskade morbror med sin sambo, morbror som jag bodde mitt första år med, han bodde ännu hemma hos mormor. När jag blev äldre lärde han mig att sätta smörat hårt bröd fast under bordet. Mormor blev väl inte så glad över bus han lärde mig, men jag skrattade nog allt jag kunde. Världens bästa, snällaste, roligaste morbror. ❤

Idag är han svårt lungsjuk och tar sig fram hjälpligt med syrgas, det går åt fel håll och det känns så orättvist. Livet och åren tar oss till slut, men det är omöjligt att acceptera att folk långsamt ska kvävas. Jag blev så lycklig när de ringde idag och ville komma en liten stund och fika med oss imorgon. Jag har köpt en tårta att bjuda på och hoppas han orkar resa hit imorgon, vet ju själv hur orken lätt kan ta slut när man inte är riktigt frisk. Handlar inte om vad man har lust till, utan vad man klarar av.

Nu är klockan lite över tolv och min dag är slut, men jag är inte slut ännu, ska lägga mig och läsa.

Kram på er alla!

16 kommentarer på “Inställd fest

 1. Grattis i efterskott! Det ser definitivt ut att ha varit en bra idé att ställa in utefesten 🙂 Vilket bakslag i vädret det blivit!

  1. Jisses vilket bakslag, det blev inte mycket till städande heller i området, rishögarna får ligga kvar, så snön smälter bort innan det samlas in. Nu väntar jag på fikagästerna, kaffebryggaren puttrat och tårtan med spaden kommer snart ställas fram. Maken drog till Ica, mjölken är slut och kanske vill någon gäst ha mjölk i kaffet. Dripp dropp, nu smälter det undan där ute men ser att himlen är mörkt grå, kanske kommer det mer nederbörd. KramKram

  1. Tack! Jippi! I alla sjuka år har jag varit rädd att Försäkringskassan skulle få för sig att jag var frisk. Maken har sagt att jag inte ska oroa mig, men vem vill bara vara en belastning, inte bara i att bli hjälpt så mycket av honom, utan även en belastning rent ekonomiskt om jag blivit utkastad från FK.
   Vi har alltid haft en gemensam kassa, så pengar har vi aldrig delat upp mellan oss vilket somliga är väldigt noga med.
   Det är i min hjärna oron har suttit, men nu är jag FRI! Jo, vill lägga till att det inte varit säkert att jag skulle bli 65 med min kropps sjukdomar. Ännu en anledning att vara riktigt glad!

   Ett Skepp kommer lastat med Glada Kramar!

 2. Hej! Jag såg att du varit inne och ”lajkat” på min blogg så jag sökte upp din blogg här nu och … ja, jag säger bara det att jag kommer verkligen att fortsätta läsa här!

  1. Du är så välkommen, jag skriver som mitt liv är, med en del parenteser för att skydda mina nära. Men annars rätt rak med mina tankar om mig själv och livets berg- ochdalbana. Kram

 3. Lite sen på bollen men Grattis på fyllapensionärsårsdagen!
  Det är värmande att bli uppmärksammat och ihågkommen men år på år behöver man ju inte gilla för det.

  Fick ni så mycket snö? Här kom det ett pudertäcke, men det blåste satan i gatan och växlade mellan regn, kornsnö och snöblandat klet. Blötan är ju välkommen men behövde det bli så rackarns kallt? Strax under nollan är väl ok men 4-5 minusgrader är inte vad min trädgård vill ha. Dock verkar det enbart vara Kameleontbusken som fått sig en rejäl köldkyss. Katterna bara älskar denna buske. Kom på Musse nu ståendes på bakbenen och knapra på de frusna bladen. Kelandes och hoppandes upp för att stryka sig. Doftar förvisso underbart av svag liljekonvalj/vanilj när den blommar så den kanske smakar lika gott. Nu skall jag sätta mig vid pianot en stund. Får så sällan sjunga melodistämman numera så jag får göra det på egen hand.

  Ta hand om sig. Kram

  1. Japp nu är det gjort 🙂
   Vi fick nästan 1 dm, men idag har det mesta smält ner, maken säger att vi hade minus 3-4 grader. Här är vi efter i blomningen, våra påskliljor o annat har inte kommit upp, bara några enstaka. Men mina favoriter som vi planterade förra hösten Kungsliljor vita och mörklila har kommit upp och jag trodde inte det var sant. Barnsligt glad över att se att några tog sig.
   Är Kameleontbusken lite som kattmynta tro? Festligt med katternas gillande.
   Kram

  2. Den skall vara släkt m kiwi säger kompisarna i FB-gruppen. Vad det är som är så himmelskt gott verkar vara oklart. Åh jag måste kosta på mig några Kungsliljor. De är verkligen fina. Burr, nu får det vara nog m utevistelse för idag. Vi äter som bäst årets första rabarberpaj och värmer oss med kaffe. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s