Kodak

92115A82-B17D-4DF8-BE93-960523B58D60

Här en som inte riktigt vill vara med på bild, känner sig kanske som mig, lite fånig när kameran riktas mot mig.

Läser runt och hamnar hos någons bildarkiv. Tänker lite avundsjukt att folk uppvuxna med selfietagandet kommer ha en skattkammare av bilder på sig själv och det de gjorde genom livet.

Jag i min generation med Kodak, blixtkuberna, 24/36 bilder per fotorulle var inget som lockade till bild på bild på sig själv med trutande mun. En bild var en bild om så halva skallen var missad, lite fest och dans, knuff och så gick ännu några bilder bort. Det var dyrt med foton, men spänningen när jag gick och väntade på att få hämta mina framkallade bilder var varje gång lika stor.

Kände jag någon som fotograferade, skulle jag ens tänka på att be denna någon fota bara mig för att vadå? Nej, sån var inte jag, någon slags blygsel, ”inte ska väl jag” känsla, pinsamt. Minns en fd med fin kamera, han har nog de enda fina bilder som finns på mig. Men han är så fd att jag inte vet var han bor eller om han ens lever.

Det jag tänker är nog att det vore roligt med foton även på sig själv genom livets alla perioder, åldrar. Att se bilder och tänka, ”nämen titta det var ju då vi umgicks och åkte hit, dit, kalasade, var sjuka, sörjde, skrattade, åkte skidor, plockade svamp, mormor, morbror, mostrar släkt, vänner och just så såg jag ut då.

Sen blev det inte bättre av att jag inte var intresserad av fotografering. Antingen glömde jag pocketkameran hemma eller så glömde jag att ta upp den ur väskan.

Idag kan jag fota mig själv, har till och med en selfiepinne, men den vet jag inte var den är och fota sig själv har ingen hög prioritet för mig. Att ta egna bilder blir mest en pinsamhet, underifrån med kalkonkråset, vad ger ni mig för det? Konstigt tittande på bilden, för jag vet inte hur jag ska hålla skallen, kameran, ser mest glosögd och konstig ut. Sen borde jag ha vett att som andra sminka upp mig som om jag ska på party innan jag tar min selfie. Äsch, blir ju inget av med varken smink eller bilder.  

Jag ska nog leta upp selfiepinnen och börja träna, men smink hoppar jag nog över.

Fridens raringar!

8 kommentarer på “Kodak

 1. Åh jag känner igen mig – men jag har inte ens kommit ens till tanken att ta en selfie än 🙂 Jag fotar min natur jag… det får duga. Om jag någon gång kommer att sörja att jag inte tagit fler foton på människor och mig själv, ja då får det bli så 🙂

  1. Men du fotar ju helt fantastiska bilder där ute i spenaten. Jo, det är nog lite tråkigt att ha varit den som tog bilderna på familjen genom åren, maken är ju med på de flesta bilder och så våra ungskunkar. 😉 Men jag saknar faktiskt mig själv, som ung vuxen och så genom åren. Kram ❤

  2. Tack! Men jag menade foton med människor på – sådana ser du inte så ofta hos mig 🙂

 2. Kan konstatera att jag inte har så många foton av mig själv. Har nog tänkt att; vill någon ha mig och komma ihåg mig som person, så får de fotografera så mycket de vill. Och själv tar jag foto lite då och då för att föreviga och minnas.
  Nu om dan ligger det mesta i telefonen för jag vet inte hur jag ska överföra till datorn. Gör detsamma för datorn håller inte i evigheter och mobilen kan jag tappa bort. Inget att sörja över egentligen. Allt ingår i den stora tanken: Förgängligheten.
  Men du… jag skrattar gott åt att du likväl som jag faktiskt försökt att ta selfies. Fast vare sig du eller jag förmodligen inte plutar med läpparna, för iaf jag liknar då slutet av matsmältningsapparaten på en höna. 😀
  Frid 🙂

  1. Hahaha dagens bästa! Tänker på min pappa som sa att en ”Martini skulle vara så sur så mun blev som ett hönsarsel!
   Aldrig har jag varit så där vacker som en del är, vare sig de förtjänar det eller ej, inte ens fotogenic har jag lyckats vara. Ska sjutton lyckas ta tjusiga kort själv hahaha! Men jag ska nog leta rätt på min selfiepinne och kämpa på. Kram en BamseStor ❤

 3. Kan hålla med där.Har inte många foton på mig själv genom åren. Nu tränar jag utan selfiepinne och ibland lyckas jag faktiskt se rätt normal ut. Utan smink varje gång. Skulle kanske skaffa någon försköningsapp haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s