Darrål anmäler sig

344C6953-138C-4635-95B5-77D63E255959Skakigheten sedan igår, när jag tog av mig blodtrycksmätaren är kvar, tre gånger i timmen fram till 22.00 och sen två gånger i timmen under natten. De två sista mambatrycken runt armen varje gång den satte igång, då var det dags att andas som vid förlossning. Djup inandning och lååång utandning tills det värsta la sig. Jag säger bara fibromyalgi … att dra mig i armarna, eller klämma om än kärleksfull, gör förbenat ont och värken stannar kvar och förflyttar sig. Så efter detta dygn med en galet tryckande mamba, är min kropp helt slut. Jag darrar och det gör ont än här än där, men i med en Alvedon, så får det banne mig räcka. Idag är den dag jag borde haft mätaren på mig, idag har jag alla kroppsliga besvär, svimkänsla så fort jag reser mig, svag i hela kroppen och kan dessutom leka darrål.

Jag ska baka ihop ett surdegsbröd och väntar på min bästa vän 10-åringen som ska dyka upp idag. Vi ska se barnfilm och mysa, låter passande för mig idag.

Idag får jag pumpa upp mig själv, känner mig lite uppgiven, jobbigt med kropp som mestadels trilskas, vad jag vill spelar ingen som helst roll.

Nu mot surdegen här ska bakmaskinen få baka.

8 kommentarer på “Darrål anmäler sig

  1. För att läkaren ska se hur mitt tryck och delvis puls beter sig, då får man ha en blodtrycksmätare ett dygn på sig, den gör sitt jobb automatiskt.

 1. Upp som en sol och ner som en pannkaka eller kanske rena rama berg och dalbanan. Hujedamej så du har det. Tur att du mitt i eländet kan repa fram optimisten i dig.
  Kram ❤

 2. Grabben och jag såg sista delen av Nils Holgerssons resa, vilket jag missade slutet på för mitt surdegsbröd skulle ner i jästkorgarna. Så satte jag en pizza deg på en gång till middagen, maken och grabben fick fixa pizzorna tillsammans. Både brödet och pizzan blev goda och grabben bokade in farmor till nästa onsdag. För mig är det lycka att han vill komma. ❤
  Kram påre!

 3. Hade också en sådan där mätare och höll på att svimma när den körde igång som värst. Ett riktigt helvete för mig som frisk så jag kan riktigt förstå vilket helvete du haft.

  1. Tack, skönt att fler upplevt det så, känns lite larvigt att gnälla och en del kanske tycker ”vadå, det gör väl inget ont!” Men fy för den lede så ont det gör, fick ett blåmärke, skönt är det inte. Fick papper från min doktor med hela mätningen, så jag kan analysera själv. Absolut variation men inget alarmerande, ingen medicin. Tack o lov!
   Dygnet jag mätte var ett lugnt dygn, typiskt, men jag styr ju inte det själv.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s