No No Porchetta

D78C674C-DE7C-4FB0-B580-F29C24F5992E

Kalas på gång!

Hej, jag ska hämta 3 kilo beställd fläsksida!

Tjejen letar och letar, hon ringer kollega och frågar om var det förvaras … slutar med att det inte har kommit något. Men så kul, rena uppåttjacket för mig som står med hela vagnen full med allt som hör till denna icke blivande Porchetta. Min festmat på lördag, då hela gänget kommer och firar med lek och tävlingar, goda tårtor och hembakta biskvier. Men just nu svävar middagen i det blå, middag blir det, men vad som blir får vi se.

Suck, ringde Ica i Norrtälje sent igår, kvinnan lovade att höra med köttkillen imorse då hon kom in till jobbet, höra av sig oavsett om det fanns eller ej. Inte har hon ringt och jag fattar om det inte finns, men finns det någon som kan göra det som lovats eller förväntats?

Nu låter jag väl surar än sur, men det började med blommorna jag trodde jag skickade till mamma i söndags, inte fick hon några blommor, fast det ska ha levererats. Så någon snodde hennes blommor. Jag har ringt och pratat med blomföretaget, en supertrevlig man som beklagade, undrade om jag ville få pengarna tillbaka eller nya blommor skickade? Men så visade det sig att de bara hade leverans på kvällstid i det postnummerområdet, undantaget var Mors Dag, så kan det vara när företag är i starten. Så jag valde pengarna åter, vilket är på gång nu enligt Klarna.

Så ringer sonen, de kommer hit till landet senare idag, vi pratar och jag berättar om köttet som inte fanns och min fråga till honom ”vad ska jag köpa för kött?” Han tar med sig från sin frys, lammkotletter, vildsvin och rådjurssadel. Men inte vill jag äta upp hans kött, men det vill han, bättre att det går åt, svårt när det är så stora bitar sa han, stora bitar till två vuxna och tre små barn.

Så nu funderar jag över hur jag ska använda 2 krukor Salvia och allt annat som skulle mosas till en smakfull pasta och smetas på inne i fläskrullen. Det blir nog bra, men besvikelsen är stor, inget går upp mot Porchetta.

Igår fick sonen sin nya bil en Kia hybrid, han ringde så stolt och glad, kom och hämtade mig och T som var hos mig. Jag fick åka med en tur, alla ungarna satt i baksätet. Jag minns som igår när han ringde mig och sa ”Nu kommer jag snart upp för backen”. Där kom han, nytt körkort och första begagnade bilen. Minns hur mitt hjärta svällde av stolhet och glädjen jag kände med honom. Igår, repris på glädjen och stoltheten vi föräldrar gemensamt känner för våra barn när det går bra för dem.

Nu ska jag sätta mig och planera ordningen på matlagning och bakande till på lördag. En Prinsesskladdtårta och en jordgubbstårta med jordgubbskräm, lemoncurdfyllning, grädde och massor av gubbar ovanpå. Grillade permesanbröd, stekt kapris ned salvia, vit bönröra, grillade kvisttomater, sparris, potatis på något vis, kött olika sorter. Efterrätt hade jag planerat, men den glömde jag någonstans, så nu blir det nödlösning, glass i stora lass med maränger, chokladsås och bananer. Det går alltid hem.

Fridens

10 kommentarer på “No No Porchetta

 1. Sånt där som hände i affären hade jag fått frispel på kan jag säga.. men tur att blomsteraffären hade servicetänket på topp.

  Prinsesskladdkaka lät spännande. Har vi knåpat in ihop en ”vanlig” till Eva idag och jag får väl ta andra halvan på min dag i morgon 🙂

  1. Jag kommer från en familj där mormor var fena på att laga mat, min mamma gifte sig med en som verkligen var en gourmand och lagade väldigt god mat. Sen blev jag väldigt intresserad av matlagning/bak tidigt, låg och läste tjocka kokböcker på nätterna. Så D och N har lärt sig, N kan verkligen laga mat för att inte tala om baka och hennes tårtor, är så goda. D han är verkligen rena rama kocken, utmanar sig själv i avancerad matlagning. Han är ju den som ständigt lagar mat även till vardags, Hans fru E är himla bra på att baka. D håller på som jag gjorde med mat genom åren, lagade allt själv till bufféer, jul, midsommar japp när det än skulle vara god mat till fest och vardags. ❤

  2. Jag säger så här, det tog så lång tid att jag fick svårt att stå, sa till maken att stå kvar du så tar jag vagnen och handlar vidare. Det var en jäkla tur, han är så lugn, snäll och förstående, själv hade jag nog blivit som en exploderande tryckkokare. Hela vagnen full med det som hängde ihop med rätten. Usch, jag hade nog blivit elak och tjurig, det var ju inte expeditens fel, köttleveransen kom inte alls den dagen, varför vet det inte. Klart de fattade att det var till något speciellt, man beställer inte tre kilo fläsksida till en vanlig vardagsmiddag. Vi skulle kompenseras senare …

 2. Jisses Amalia vilken brakmiddag! Låter som en mardröm i mina öron, men jag är ju verkligen ingen ”kalasmänniska” eller gourmetkock. 😀

  1. Inte känner jag mig upplagd för detta som förr, men maken, sonen, dottern kommer imorgon, kommer hjälpas åt att få till det. Köttet och tillbehör fixar maken och sonen, gissar att svärdottern kommer springa gatlopp med dukning och säkert diska. Men jag har grym ågren och säger som förra gången ”detta är sista festen”. Men det brukar bli så trevligt och skönt när det är över.
   Sonen var såå glad att han fick ta med allt kött, det blev min present från dem, ”du är så himla svår att köpa något till” sa han och jag som inte önskade mig presenter. De har en bekant som jagar så de får kött den vägen, vilken tur de har. Kram

 3. Låter som det kan bli ett riktigt ”tabberas”, med eller utan porchetta, och gott låter det också!
  Önskar dig och gästerna en alldeles underbar fest och hoppas att vädret står er bi. 🙂 Kram

  1. Haha ja ett riktigt tabberas med ungar som far omkring faten, det är en så speciell glädje att ha dem alla runt om oss. Alla tankar när jag ser ungarna hoppa och skutta här i vårt paradis, känner mig rusig av livets goda. Våra egna vuxna ungar, att betrakta dem när de umgås, skrattar och slänger käft, då är jag så tacksam över att jag fick just barn och barnbarn.
   Tacksam att jag fick en njure av en vän så att jag kan umgås med de mina idag och med tur många år till.
   Vädret vette tusan hur det blir imorgon, skvätta lite? Jag sa åt alla att ta med regnkläder, här ska tävlas oavsett väder. Förra datumet vi skulle ha festen kom det 1 dm snö, blev inget festande i det ovädret. Kram

  2. Då håller jag tummarna, eftersom även jag hoppas på hyfsat väder i morgon för ungarna (son och sonhustru) och alla andra som ska ta sig an Sthlm maraton. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s