Kalas under trummande regn på tälttak

Tänk så perfekt väder det var i fredags för kalas och tävlingar med barn och barnbarn. Så synd då, att det var på lördagen vi hade bokat kalaset, den dag det skvätte från och till och sen öste det på. Förra gången kom den 1 1/2 dm snö och oväder. Tack för det! Hahahaha!

De mina delades upp i två lag och utförde sina tävlingar, fem i varje lag och jag som domare. Så vi skrattade, hejade och ylade, grannarna måste ha blivit förskräckta. Ungar njuter verkligen av att tävla med de vuxna, ju äldre desto mer seriösa, inställda på att vinna, de yngre har fullt sjå att hålla ordning på potatisen på skeden utan att använda handen. En härlig unge missade sopborsten hon skulle rundat och sprang vidare som en gazell. Tunnelboll var också uppskattat, men inte lätt att hålla ordning på, att den som står sist, ska springa fram en gång och rulla bollen bakåt.

Yngsta tösen sprang lite hit och dit, satt i mitt domarknä  ett tag, näst yngst blev hysterisk av rädsla när de tävlande vevade upp ljudnivån i hejaropen, det kändes nog aggressivt i hennes värld. Annars bara hysteriskt roligt med ätandet av kolasnöre och kakan på pannan, den sista tävlingen är nog den som roar mest. Att få kakan från pannan in i munnen utan händer, blir en grimaschtävling av stora mått, två i taget tävlar och vi andra skrattar så vi får ont i magen. Kakor rullar i golvet, det är smulor i ögonen, i hela ansiktet, så jag får smula av en av de yngsta efteråt.

Maken satte upp partytältet och la en stor pressening över, tältet har tyg som går ner på sidorna. Där inunder satt vi och fikade efter tävlingarna, mysnivån var hög med trummandet av regnet på presseningen. Mina tårtor, Prinsesskladdtårta och Lemoncurd med jordgubbar var himmelskt goda, dotterna hembakta biskvier något att dö för. Jag gjorde uppehåll i dietandet hela helgen, så idag är det kämpigt att komma igång med dieten som hör till 5:2, men det är bara att kämpa på. Var på mitt -9 före helgen, men har säker gått upp av allt jag mulade i mig.

Middagen blev underbart god med allt grillat kött och tillbehör, men mina grillbakade permesanbröd gick bort, fanns helt enkelt ingen plats på grillen. Kommer minnas denna kalasmiddag hela livet, under trummandet från regnet. Och jag var så otroligt lycklig över att denna dag mådde jag sååå bra, fredagen var värsta bottennappet för min kropp, och jag fick ångest över att jag skulle ha fest dagen efter. Men ibland har jag tur, kände mig lycklig in i hjärtat och att dotterns yngsta så gärna kravlar upp hos mig gjorde mig salig. Tänk att man kan få  en så kärleksfull kontakt fast man ses så sällan. Kan inte annat säga än att mitt hjärta sjöng av glädje och kärlek. Hon säger ”Min mormor” själv vill jag säga  ❤ Min familj ❤

Minns ni köttet, fläsksida, som inte levererades? Företagets lastbil hade gått sönder, de ringde och bad så mycket om ursäkt. De har lämnat en kartong med mat på Ica som vi kan grilla kommande helg, det var väl en trevlig gest.

Maken fick tidigare i veckan vad han sa var något jäkla flygfä som bet honom på benet, det blev en stark reaktion och kliade. Jag sa åt honom att sätta på asolsprit för att torka ut och dämpa det röda. Inte sjutton blev det bättre och igår fick jag fnatt. Ni vet hur de flesta män är med att gå till doktorn. Jag skrev upp nummret till vår läkare och krävde att han gick dit idag. Morrrr!

Joho, Rosfeber igen, denna gång kom han tidigt och fick 60 penicillintabletter och order om boastrumpa på ett svullet ben. Varför är ni män så där fjompiga?

2 kommentarer på “Kalas under trummande regn på tälttak

  1. Blir så glad att läsa att det blev en så härlig dag för er och att det prickade in en bra dag.
    Ja karlar kan vara bra jôpplige eller nô’ grön stônige när det gäller att komma iväg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s