Vinnarskallar fördelar och mygg

54D66AB2-AFD4-4183-9F73-81AB8DC50B7F

Humle utan Dumle.

Att sitta i stugan och höra hur kubbpinnarna möter trä och rösterna skallar av skratt och vinnarskallars rop. Men jag tror mig veta att myggen kommer vinna fajten, snart går de förbi altanen ner till sitt eget, med ungar som ännu hänger ihop, nästan hänger ihop, efter dagens påfrestande värme, dopp i lilla plastpoolen, planterande frön, i hopp om grönsaker längre fram och utebliven eftermiddagsslummer. Nu får de snart sova den tröttes sömn och samla nya krafter till morgondagens spring i ben.

Själv känner jag mig så nöjd över gemensam middag, i solens sista jagande strålar, med partytältets sidor nedfällda, för att slippa just dagens sista strålar. Mätt när grilloset lagt sig och kaffet hälls upp, då drar jag mig tillbaka och känner en inre tacksamhet över att jag finns. Mitt i allt detta vackra, naturen, fåglarna och min familjens närhet, lycklig helt enkelt. Kanske ointressant för andra, elände väcker mer intresse, än en lycklig skit på jorden.

Det här med värme … är ett nytt spännande kapitel, ett är ännu säkert, jag mår inte bra av värme. Samtidigt som jag konstaterar för andra året i rad att jag mår bra av värme. Nu blev det komplicerat, jag kommer alltid hålla låg profil i värme, helst hålla mig inne med fläkt eller AC:n tuffande för fullt. Samtidigt har värken, stelheten släppt taget om min kropp och jag som helhet, mår så mycket bättre av just värmen. Men nog får jag känna mig glad över något så oväntat, fast jag fortsätter att kräva normal svensk sommar. För bövelen, jag kan ju inte svika alla andra som mår skunk av värmen, för jag vet ju hur de har det, fast jag nu själv har fått en fördel av det hela. Undrar var den fördelen var tidigare, hur kan det plötsligt ändra sig så?

Nu dags för en påtår.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s