Drottningen på min ära

754614AF-B378-4DA5-8E89-2E252B781A54Nu är han på väg, skolan är stängd och idag även fritids, så snart kommer han och vi har längtat så, vi har inte setts sedan den 4 juni. Nu ska jag få höra om hela Londonresan, ska bli så spännande att höra vad som fastnade, alla tankar runt ett annat land, själva resan, språk, mat.

Ikväll börjar sonens och min planering inför midsommarätandet, ska bli så mysigt att ses igen och äta festmat. På dagen brukar de dra iväg till midsommarfirandet, ta lotter, dansa lite och njuta av kommunens ordnade midsommarfirande. Jag brukar stanna hemma och fixar tårtan till kaffet eller hur vi nu tänker oss eftermiddagen.

Att här ”känns lika hemma som hemma” är nog inte så konstigt, han har ju varit här så mycket genom åren. Han kom till lunch och jag värmde favoritfödan, fiskbullar och potatis. Han tar en redig portion och hämtar mer, när han går för tredje gången säger jag, ta du hela kastrullen och sleven. Tomt blev det i kastrullen, sen var han mätt.

London var shopping, tunnelbana, pizza och långa vandringar mellan de ställen de tänkte besöka, London är ju verkligen stort. Men kan ni tänka att han hade sån tur att Drottningen stod på en balkong på slottet och vinkade, just när han var där. Jag sa att den tanten är så pass gammal, att det var tur att han fick se henne, det kommer du att minnas i hela ditt liv.

Sen hände en märklig sak, på väg hem till Sverige igen, sitter han på en bänk på flygplatsen när en kille kommer fram och frågar om han är T? Då är det hans 12-åriga ”halvkusin”, ni vet nu för tiden blir det så märkliga familjer pga ingifta, skiljda, barn hit och dit. Denna kusin leker han ofta med, pappan till grabben är gift med T:s moster. Hur är det möjligt, vara i samma land, utan att de visste om det och åka samma flyg hem. De fick dessutom sitta bredvid varandra hela flygresan hem, det spelades kort och annat så tiden skenade nog iväg. Men visst är det festligt att kusinen frågar om han är T, det är ett så oväntat möte att han inte tror sina ögon.

Han var nöjd, mer än nöjd med sin första utlandsresa och det var kul att höra honom berätta om allt. Han stannade över middag och konstaterade att nu var det inte så ledsamt att lämna mig, när farfar skulle köra hem honom, för nu ses vi ju redan på torsdag kväll på landet.

Nu måste jag sätta fart, min fina städerska kommer efter lunch, jag brukar plocka undan så det går smidigare att städa.

6 kommentarer på “Drottningen på min ära

 1. Hoppas ni får en underbar midsommar. Det ska bli bra väder har dom lovat och det gör ju det hela lite mysigare. Här blir det bara dottern som kommer. Mamma är för gammal i kroppen, så hon orkar inte och Emil drog till USA idag så han sviker oss. Vi ska ha en lugn och skön midsommarafton med sällskapsspel på altan, jordgubbstårta och grillat . Mamma får vi hälsa på istället på midsommardagen. Ha det gott och hälsa de jag känner 🙂 Ja hälsa alla andra med förresten . Kram

 2. Ja men visst ser det ut som om vi får fint väder. Blir mysigt att få hem dottern, det låter skönt med bara familj, det är nästan det bästa, avslappnat.
  Emil till USA utan mig som vaktar hans väska, hur ska det gå? 🙂
  Vart skulle han, reser han ensam?
  Nu har jag planerat mat och tårtan till Midsommar, jag ska baka botten på torsdag, det blir så mycket annars på fredag. Vi åker ut på torsdag, måste in till mamma på vägen. Jag har köpt kärlekspelargoner till hennes fönster, en midsommarstång och så ska jag fylla en korg med choklad, ost, kex, lite salami och korv, så hon kan bjuda några av tanterna någon kväll. Anders hälsar tillbaka, er Midsommar blir nog också fin som vår. Kram ❤

 3. Haha Emil är vuxen nu hihi. Han har ju till å med klarat av 2 resor t o r till Amazonas djungler i Peru alldeles ensam . Han reser med 2 polare till New York 2 veckor för att gå på Stand Up festival mm. Sen när han kommer hem är det snart dags för flytt till egen lägenhet. Min putte har blivit stor ❤ hahaha. Han fyller 38 i år, hur fan gick det till :O Ja din också nästa år

 4. Ja visst är det märkligt, ibland undrar jag om det inte är meningen att det skall bli möten. Men hur säger man, ju längre hemifrån man är, desto mer sannolikt att man stöter på bekanta 🙂 Då gick resan hem i ett huj kan jag tro.

  1. Skulle tro det gick snabbt hem. Jag mötte ett gäng roliga killar en gång på Mallorca för hundra år sedan. Några år senare är jag ensam där igen, reste ensam npgra år det var härligt, kommer och går på en gata, när den kille jag hade liten fling med kommer emot mig. Sannolikheten kändes väldigt liten, han bodde långt från mig i Sverige och vi hade inte hörts sedan förra gången på Mallis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s