Någon slags midsommar blir det

32E6B4A4-3632-4FAB-8809-4FDEDDD3C252Skulle väl kunna säga att jag är i stargropen för Midsommar. Har planerat mat och tårtan, ska handla ikväll, så det är gjort, det sista känsliga får jag storma in på Ica och handla på torsdag kväll. Vill inte handla allt på just torsdagen, tror att resten av befolkningen tänker handla just då och jag orkar inte med allt folk och köandet.

Hälsa på mamma ska jag med lite gott i en korg som hon kan bjuda de andra på någon kväll i helgen. Jag har också köpt kärlekspelargoner till hennes fönster, så hon har något fint att titta på. Sen blev det lite snack med sonen angående maten, vi har alltid ätit sill och matjesill och/eller smörgåstårta kokt potatis, gräddfil, gräslök, ägg, räkor osv. ja men ni vet hur ett midsommarbord ser ut i matväg. Men så gifter han sig, sonen alltså, med en som inte äter sill överhuvudtaget. Fel, fel, fel!

Sen det här med lunch, jag är ju rätt nyvaken vid den tiden och är inte alls sugen på mat. Vill ju vakna först, lagom för mig med tårta o kaffe på eftermiddagen sen kommer Middagen med stort M som i Midsommar. Men klart att sonen med familj som har med sig två ”väckarklockor” som börjar snacka tidigt på morgonen, så är ju de hungriga vid lunchtid. Generation farmor, häck väck vid den tiden och generation full fräs, vi funkar inte så bra just med detta. Jag tycker de kan slänga i sig någon slags lunch själva, före de ska fira midsommar med hembygdsföreningen. Sen kommer de hem äter tårta och fikar och så kommer middagen vid middagstid med allt det goda. Mutter mutter …

Idag har jag bakat surdegsbröd, de blev väldigt goda, ni ser dem ni på bilden.

Men hua så det drog ihop sig ute, grått och mörkt, hoppas det kommer regn. Här har förvaltarens gubbar planterat nya gräsmattor/sått frön. Men vattna och så i mer frön har de tydligen inte kunskap om att man måste, om det ska bli en fin gräsmatta.

Fridens

4 kommentarer på “Någon slags midsommar blir det

  1. Men det är självklart att Midsommarn blir toppen. Vi har redan ordnat upp mitt ”mutter”, de äter lunch och sen blir det kaffe och tårta på eftermiddagen och så middag. Även du ska ha en mysig Midsommar. 🙂

  2. Visst är det härligt när nya rutiner kommer in via respektive…. sedan det här att anpassa sig efter den som man hälsar på är inte alla med på. Här är det ingen risk att vi inte får vad var och en vill ha. Mamma är helt sanslös – vet att hon älskar det här, men hon mår inte hundra, dock envis som en åsna. Jag äter inte sill, jo senapsill kan slinka ner om det är fasta bitar. Dock slinker nubben gärna ner ändå. Står ju för sången så jag måste klara strupen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s