E7FF6F51-9552-41BB-A1E3-82E153D11C60Igår bakade jag ett matbröd med surdeg och müsli, blev väldans gott. Idag har jag druckit för lite och fått ont i skallen, bälgar nu i mig citronvatten.

Vi har nu börjat rensa ur lådorna med böcker, så många och så galet tungt det är med böcker. Två bokhyllor med glasdörrar har nu flyttats till lämpliga ställen, maken kämpar i värmen, själv känner jag mig som en lat slavdrivare.

När han säger att jag har lådvis med tyg i källaren, då vill jag bara gå upp i rök. Det var ju så att jag sydde mycket kläder till familjen under många år och tog emot ändringar och lagningar från en kemtvätt. Huga, källaren behövs också rensas ut … i höst.

Men nu med nya tygskatten de vill kränga på oss, tror fan de är helt rubbade i regeringen med mupp Mp i spetsen, vore väl bättre om de sa som det var, ladan är TOM på grund av all invandring och ekande TOM när nästa omgång snart ska in och gapa efter sitt. Men just ja, det är pensionärerna som kostar såå mycket, tror du på det?

Så nu kanske det visar sig att jag har en tygförmögenhet i källaren.

Så hittar maken ett fodral med allt samlat från vårt bröllop, många Grattis kort och jag hade skrivit summorna vi fått, från folk vi tackade efteråt. Inte var det stora summor på den tiden och eftersom vi inte tillhör överklassen, så fanns det heller ingen lång lista över exklusivt vi önskade oss. Så verkar de flesta som gifter sig göra numera oavsett samhällsgrupp.

Nu har min paus från bokbålet tagit slut, vi kommer inte elda upp böckerna, ge bort så som jag alltid gör, med saker jag inte behöver ha kvar.

Förbenade värme Häck Väck säger jag!

4 kommentarer på “

  1. Som tur är har det fläktat på bra, men huj så svettigt i solen. I eftermiddag gick det över till lätt storm, typ. Men då är det knottfritt 🙂 Bromseländet har dock vaknat. Bits så det räcker och blir över.

    Nu har jag läst ikapp dig 🙂 Varit en aningens off ett tag men nu så! Kram

  2. Hej, rekommenderar läsplatta, liten o lätt (min ca A5 stor, kanske max 1cm tjock o väger nästan inget), dit ryms ett helt bibliotek 😊 Fick min (Kindle) i gåva av mina barn för ett antal år sedan o köper lätt ”böcker” på nätet till den (gillar bokon.se). Inga fler bokhyllor som måste rensas mer, kanske barnen var försynta då jag fick den, med tanke på att det är dom som nångång städar efter mig…. Läser mycket o de kanske såg med förskräckelse på det alltmer växande ”biblioteket”. Gamla böcker är ju tyvärr inte mycket värda o svårt att bli av med… sällan läser jag samma bok mer än en gång… men jag läser en hel del😊
    Ja, o tyger har jag också kvar fast jag inte just syr numera 😏 Men man vet aldrig om man skulle behöva….

    1. Nu står alla böcker i grovsoprummets bokhylla, jag avundas alla som kommer in och kan välja bland alla dessa fina böcker. Lyssna på böcker somnar jag av, dottern min läser sina på platta, men jag är så knäpp med det här att hålla i en bok. Nej, löser ickså en bok bara en gång, sen är det klart, samma med filmer. Ska ha gått bra många år om jag skulle läsa om en bok, ibland börjar jag på en och upptäcker snabbt att jag har läst den, kommer inte alltid ihåg titlarna. Mina föräldrar hade mycket böcker, jag växte upp med mycket böcker och läsande. Det var jobbigt att hantera mammas böcker när hon flyttade till boendet. En firma fick rensa ut det sista i hennes hus inklusive böckerna. Tusen tack för dina tankar och tips. Imorgon fortsätter vi med rummet, måste nog gå genom allt tyg både det uppe och nere i källaren. Får nog vika och stryka platt, trava i ena bokhyllan med glasdörrar. Känns som om det aldrig tar slut. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s