Att bli väckt utan frälsning

6F4CBA34-215D-4B2F-B7C9-9C599E84CE86De grävde upp en bit av trottoaren igen och jag som som vanligt somnat på småtimmarna stönar av att bli väckt av oljuden, tidigt. Sen fortsätter de under några dagar att gräva upp gammal asfalt hela vägen ner i området, tydligen inget rör denna gång som gått sönder. Men de gräver bort halva gräsmattan efter trottoarkanten, vad ska det vara bra för?

Tar några morgnar, min älskade tid att vakna, när det passar min kropp. Kunde skriva glida upp ur sängen som förr i en normal kropp, men det är mer åt träsktrollet vinglar upp. Tittar ut från sidan av rullgardinen, kisande mot ljuset, vad sjutton håller de på med nu?

Nästa dags morgon väcks jag av asfalteringen …

Sen väcks jag av välten som tungt rullar fram och tillbaka …

Sen väcks jag av lastbilen som hämtar allt ur grovsoprummet …

Sen väcks jag av att det ska läggas ny gräsmatta efter nyasfalterade trottoaren som de nyss grävde bort …

Nu packar jag och sticker till tystnaden, vinden, fåglarna i min ljuvliga stuga, där de flesta som nått ålder sover som nockade.

Hej svejs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s