Regnet

AA4A266C-A19E-4A3F-B553-C83241A353A8När vi kom ut till stugan konstaterade vi att det låg snö efter vägen, ett häftigt regnoväder hade slagit över i hagel, 24 mm berättade regnmätaren att det kommit i veckan och det var början på ett dygns häftigt regnande, hela 50 mm på ett dygn har vi fått. Det är inte över ännu, maken tömde regnmätaren som flödat över och blev då upplyst av en granne som rastade sin hund, om att det kommit 50 mm. Vi måste köpa en större regnmätare om det fortsätter så här och fortsätter gör det, tunga regnmoln dränker oss hastigt, sen lite uppehåll, som för att ladda för ny omgång.

Igår bakade T väldigt goda vaniljmuffins som sen smörkrämsspritsades, sprits finns inte här, så vi gjorde en egen med bakplåtspapper. Vi konstaterade att vi inte var så bra på just sprittsning, vi såg 🙂 både en bläckfisk, höna och kossa, som sen dekorerades med strössel och chokladlinser.

Det händer mycket mellan oss tre, vi skojar, pratar och jag berättar så klart om allt mellan himmel och jord.

Glassbilen kör sin sjungande tur, tror inte den får några köpare idag sa T.

Nu är det dags att ta tag i resten av dagen, allt går sakta inom mig, i det dämpade dagsljuset, maken läser och T flyttar sina krigsagubbar runt på bordet, bygger värn och använder lådor, böcker och annat på så vis grabbar i alla tider har lekt. Vi njuter alla av lugnet, tystnaden.

Kram

2 kommentarer på “Regnet

  1. Välkommet välbehövligt regn , men nu får det snart räcka för ett tag för annars drunknar dammfiskarna 😉😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s