Det luktade inte mumma precis

A7B32C22-BAB9-4073-8E23-48226190FC6FDet här med grytbröd var ju en utmärkt idé till det började lukta konstigt och jag hörde som ett lättare knak. Men jag har slagit upp gjutjärnspannans märke på nätet, kollat att det var gjutjärn, vad är det som händer?

Öppnar ugnsluckan och lukten bara kastar sig emot mig, storknar, inser att grytans lockknopp inte är av gjutjärn, Av med locket tidigare än det står i receptet, la ett bakplåtspapper över brödet. Ventilationen var ju på topp som tur är, maken hade häktat av fönstren för renovering. Det lätta knaket var en spricka i handtaget på locket.

Men brödet blev väldigt saftigt och gott med en frasig yta, fast det var synd på min nya fina gryta. Hemma har jag en avlång svart gjutjärnsgryta modell äldre och den har minsann rätt handtag, i den kommer nästa grytbröd bakas.

8 kommentarer på “Det luktade inte mumma precis

  1. Inte så illa som det blev i mitt lock då. Knoppen smälte och fy för den vad det luktade illa. Knoppen så ut som en illa bakad vetebulle fast svart. Ibland är gamla redskap och grytor bäst.

    1. Fy bubblan det stinker något fruktansvärt, så du har också lyckats med konststycket att smälta knopp, min blev det en spricka i. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s