kafferep

12820411-E3F2-4E28-AF0D-DD0B662F94A7
Min älskade mormor, morbror och jag själv

Min ”nya sida” är så ljus och känns lite tom, men jag vänjer mig nog. Tänk så nervös jag blir av att ändra här inne, inte får jag till det som jag har tänkt mig. Men får jag hatta lite fram och tillbaka, så kanske jag får till det som jag vill. Kommer ta tid med andra ord, tänk när det står att jag ska spara min ändring, men hittar ingen ”spara”. Sånt gör mig nervös och arg.

Idag kommer min morbror med fru på kaffebesök, jag ska baka en äppelpaj med äpplen, kanel och hackad Dajm, serveras med vaniljsås till kaffet. Denna gång vill min morbror gå in i gäststugan och titta hur det blev, vi ska sitta på den altanen.

Minns ni att han har en obotlig lungsjukdom och tar sig knappt fram med syrgas. Fyra steg och lång vila, så besöket är helt anpassat till hans möjlighet att orka gå. Bilen får köra upp och stanna så nära det bara går, några steg och upp på altan, usch det är så jobbigt att se någon bli så utpumpad, så svårt att syresätta sig.

Jag vet att det går mot slutet och det vill jag bara stänga av, tankarna kring det. Han är som en bror på många vis, han bodde ännu hemma hos mormor när jag föddes och bodde mitt första år med dem.

Min Facebookvän dog igår, som jag kände på mig. Efter så mycket smärta och elände känns det skönt att hon nu är fri. ❤

Fridens!

16 kommentarer på “kafferep

  1. Ja fy, en sån död skulle jag bäva inför, tycker läkarna kan hjälpa till så man bara somnar bort. Jag har ju astma, dock tack och lov för det mesta under kontroll, då jag pga transplantationen äter kortison varje dag. Så bara tanken på att sitta med på slutet ger mig ångest, jag vet ju hur det känns att inte få luft nog.
   Men nu har vi haft det så härligt, skrattat mycket till kaffet med äppelpajen. Vi som skulle sitta på lilla husets altan fick sitta inne. Plötsligt vräkte det ner och åskan gick runt, typiskt svensk sommar, men nu är det bara grått och så där tyst som det kan bli efter en dust med vädergudarna.

 1. Din nya sida är så härligt ljus så jag slipper att bocka mig fram och försöka läsa vad som står. Din text har varit väldans liten för mina ögon men för den skull har det ändå varit värt att anstränga mig lite för att läsa. Det går att minska den, javisst, (men inte allt för mycket) så att du får plats med lite runtomkring. Det livar upp.
  Jag behärskar inte vare sig det ena eller andra och har bloggen ständigt öppen, så jag har alldeles glömt vad jag ska göra om jag av någon händelse ramlar ur systemet. 😀

  Angående lungkapacitet så rädes även jag. Var och begärde lungröntgen för jag ville veta vad jag stod efter 45 år med cigaretter. Nänä… först en sådan där spirometer och den visade nästan 100% och jag fortsätter sjunga så jag iaf bibehåller rösten. Men visst känner jag av mina lungor. Tror att när jag slutar gapa i kör, så kommer det nog fort som faderullan. Den dagen – den sorgen. Eller om det är en sorg? Känner allt som oftast att jag har gjort mitt.
  Fridens ❤

  1. Så har jag alltid haft det stående öppet på min egen sida, bara stolpa in och skriva, läsa. Men nu för tiden har jag bara en massa konstiga fel här inne. Jag får logga in mig stup i kvarten och fast jag är inloggad, så kan jag inte klicka på lilla klockan med röda punkten om någon har kommenterat. Jag får ta mig dit via hantera prenumerationer, där syns den röda pricken, klickar och får fram ”rullgardinen” med kommentarer. Sen min nya sida, den behöver en ”remsa” ursäkta, men mitt tekniska här inne är uselt, fattar inte hur man gör nu för tiden, de har ändrat så mycket. En remsa upptill där mina separata sidor o annat klickbart ska finnas för läsaren typ ”vem är jag.”
   Sidebar vill jag ha, ta sig in till sidan där allt finns, går bra ibland, men det går inte att använda mig av det jag behöver lägga till. Sidan kraschar står det, jaha tänker jag. Suck!

   Inte är min engelska så bra på tekniska detaljer om jag vill påkalla teknisk hjälp, vet inte vad det heter och lyckas jag förklara så fattar jag sällan svaret. Har haft det så här i flera år nu.
   Bra att du ser sidan, jag har längtat efter en ljus sida med större text. När dottern hälsar på nästa gång ska hon få skriva ner Allt som felar, hon pratar/skriver engelska som en inföding. Vore väl sjutton om det aldrig går att få ordning på det hela.
   Nu när jag svarar dig i min egen blogg får jag som alla utifrån som kommenterar fylla i uppgifterna, ibland räcker det med att klicka på W. Idiotiskt tröttsamt. Jag är inne fast jag inte är inne i min egen blogg hahaha, sjukt!

   Jag kollades med spirometri i vintras när min läkare kollade upp mig, starka lungor, men likförbenat astma lätt om det luktar starkt, parfymer, kemikalier eller förkylning, det sista brukar gå som en styrd raket rakt ner i luftrören. Tur att jag sällan är förkyld numera, från barnsben till egna ungar har jag garanterat haft allt man kan ha i förkylningsväg
   med komplikationer i öron, hals, lungor. Jag var storrökare, slutade när jag var så där 30 år, så jäkla korkat med rökningen, men så var det på den tiden.
   Sluta aldrig att gapa i kören, det är inte bara lungorna som mår bra av körsång. Kram

  2. OJ… då är det lika bra att jag inte gör något med min sida för när jag hör hur du har det så avstår jag, för jag har inte en susning längre och min oldsmobil till dator är gammal och trött 😉
   Men visst vore det roligt att kunna lägga in bilder. Som vid promenaden nu på eftermiddagen då vi gick åt ett annat håll och upptäcker att hela skolan tvärs över gatan vandaliserats med stenar mot fönster och på parkeringen ett utbränt bilskelett. Lade in bilder av det på fejjan med rubrik: Här bor jag 😦 Men att hantera över bilder till datorn vet jag inte hur det går till Moahahahaa… pust och stön över otillräckligheten 😉 Fast……….. ” Jag är inne fast jag inte är inne i min egen blogg hahaha, sjukt!”
   Hahahahaa… flå´t men jag måste skratta 😀
   Kram

  3. Fy fan för all förstörelse i vårt land, helt sjukt. Jag har mina bilder sparade i paddan, har nyligen nästan lärt mig föra över bilder från min mobil till paddan. Jag tycker inte jag blir smartare med åren om jag säger så. Det är så hopplöst tekniskt, de ändrar hela tiden och jag hänger inte med, så är det.
   Klart du ska skratta, det gör jag också åt galna saker, bara jag får muttra och svära ett tag. 🙂 Kram ❤

  4. Ojojoj! Jag hade behövt sätta mig ner med er båda och gå igenom wordpress med er. Inte för att jag är nån superexpert, men lite kan jag i alla fall. Och några hjälpmedel kanske jag kan ge er också. Typ var man sparar, hur man får till en meny, byta tema, bokmärka en sida, hitta den gamla admin-panelen.
   Jag avskyr också den nya varianten, och undviker den som pesten.
   Hoppas du också ser det här, Livsglimtar!!!

  5. Det som jag upplever konstigt med din sida, är att när jag kommer in på den, så är jag utloggad. Fast jag egentligen är inloggad på WP! Alltså kan jag inte gilla eller kommentera just där! Lyckligtvis finns Läsaren. Där når jag dig till mer än bara läsa.

  6. Hahah förvånar det dig om jag säger att jag själv aldrig är inloggad. Jag får klicka på de ställen andra klickar på för att få in en svarskommentar till mig själv. Jag kan heller inte komma in med ett klick på den lilla ”klockan” och röda punkten när någon har svarat på mitt inlägg, jag får gå in via ”mina prenumerationer för där ser jag ”klockan” och röda punkten och kan klicka mig in till mina, andras och egna kommentarer. Det är även där jag får lirka mig in för att kunna skriva ett inlägg hos mig själv. Fram och tillbaka, ena stunden verkar allt som det ska, men riktigt funkar det aldrig. Ingen ide för mig att försöka skriva på engelska för att få hjälp, fattar inte vad de sen säger att jag ska göra. Tänkt tusen gånger att jag ska be dottern skriva det jag behöver hjälp på engelska och skicka iväg, med men vi träffas inte så ofta. Så går tiden till prat och barnbarna.

  7. Helt otroligt märkligt! Och nu ditt svar upp under klockan, men jag kunda bara gilla där, inte svara. Fick leta mig ner här i Läsaren för att hitta det här inlägget igen.

  8. Såg du det jag skrev till Bergalott om hur man byter lösenord? Börja med det, så får vi se om det hjälper. Men spara lösenordet nånstans så du har det vid behov.

  9. Heter det så? Avancerad inloggningsradda? 😀 😀 😀 Du är härlig, du!
   Bara det funkar så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s