Vem är idioten som bakar i värmen?

CE2089B1-6856-4724-9062-35E990F47CAAJag har aldrig sett så mycket fjärilar som i år, fattar inte riktigt när larm slås om stor minskning. Nu kan ju inte jag det där med vilka arter det är som fladdrar runt oss, jag brukar säga, mest citronfjärilar sen de vitare, beiga och så några andra olika mörkare med lite färger i. Nu har jag två bihotell på tomten, men har ännu inte tittat om jag har några hotellgäster. Jag har en fältnyckel med dagfjärilar, men hur sjutton ska en hinna med att känna igen dem?

Men fjärilslarverna som just larvar omkring ute kan jag vara utan, tänk när de faller ner från träd på mig. Då blir det skrika av och ett viftande, fy tusan så äckliga larver är.

Idag blir det inte nådigt med värmen och ugnen på, två tårtor ska bakas och jag hade bara en rund form med avtagbar botten. Funderade lite och kom på att jag kör båda på en gång i en halvstor fyrkantig ugnsform. Då slipper jag ha ugnen på för länge, 27 grader här inne nu, det räcker mer än väl. Men kanske gör jag bort mig, det blir sällan bra att slå ihop två recept till ett, men det är ju kladdkakebotten med maräng ovanpå. Så den ska ju vara kladdig, inte som en normal tårtbotten.

Den som lever får se, jag var nyss och tvättade av mig runt munnen. Om ni visste hur det stramar på kinden med intorkad maräng, det kanske är bra mot rynkorna? Jag kunde låta bli kladdkakesmeten, men marängens slickepott tog jag hand om.

Åkte även idag till Ica men då till den mindre lokala affären närmast oss, till min glädje kostade jordgubbarna till tårtan bara 29 kr asken, har kostar 40 kr hela vår semester, mycket gubbar ska det vara på tårtan. Och hemma fixade antennkillen, så vår tv nu fungerar som den ska.

 

 

 

8 kommentarer på “Vem är idioten som bakar i värmen?

 1. Duktig du 🙂 Jag fick med mig två jästpaket hem från affären. Undrar om jag kan få till de där bullarna som jag längtat efter hela sommaren. I morgon kanske – eller på fredag el lörda… Som sagt… vem vet…
  😀

  1. Klart du ska baka bullarna, jag vågar inte baka till vardags mer än matbröd och sällan eller helst aldrig kaffebröd. Jag bara äter och äter då, sjutton har mulat i mig för mycket under ledigheten. Jag kommer nog att ställa mig på vågen med ågren när vi kommer hem igen och så får jag ta nya tag. 5:2 har gått åt pipsvängen, bara att börja om, inte har jag gått upp allt, men segt att hålla sig på semestern.

  2. Idag en ny dag och föresatsen står kvar.
   Jag har rasat i vikt och behöööver få lite fett på benen. Suget efter vetebröd måhända betyder något ”gott” iaf. Få igång tugglustan om inte annat – som att ta en liten ”pinne” innan maten 😉 😀

  3. Låter som hembakta bullar kommer passa alldeles utmärkt. Jag håller på med min sena frukost och kroppen är seg. Men snart in i duschen och sen ta tag i dagen.

  1. Jasså du hamnar i skräpkorgen? Tur att jag tittade runt här inne. Det gick ju bra med receptet som tur var. Hoppas ni har det bra med lilla vi vovvehjärtat. ❤

 2. Vi har haft en mindre invasion av nässelfjärilar i sommar. Virvlade upp när man gick förbi stora rabatten, så jag hade valt rätt blommor. Nu är det mest gula och vita som fladdrar omkring. De uppskattas.

  Smet är jämt gôrgôtt 🙂

 3. Nu är det slut på frossandet, började så fint idag med att äta ”som jag ska till frukost”. Sen konstaterade vi att vi ännu inte ätit den goa glassen vid bryggan. Jag offrade mig, det blev min lunch, synd om mig. Waldorfsallad till middag, hemgjord …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s