Konsten att kväsa

Det tar sig sa mordbrännaren, nu har jag bara lite ändringar kvar här inne, som jag måste förstå för att kunna utföra. Det får jag ta en annan dag.

Som en magnet dras termometern mot +30 grader och jag håller mig inne med flämtande fläkten. Maken han sitter ute i skuggan och läser, tjocka böcker, bok efter bok, själv har jag nu söligt lyckats ta mig igenom deckaren på över 300 sidor på fyra veckor, så olikt mig. Funderar nu på att börja på Michelle Obamas bok, fick den av min morbror när de var här på besök. Bra med folk som delar böcker vidare när de har läst dem.

Det här med värmen, konstigt nog är min hy inte torr längre, så hettan/svetten verkar smörja upp huden. Sen detta drickande, det går ju rakt igenom, aldrig kissar jag så ofta som heta dagar. Blev lite oroligt först, men kom sen ihåg att det har varit samma sak tidigare värmeböljor. Läste runt och fick lära mig att kissa kan vi göra typ åtta gånger per dygn, inklusive en gång på natten. Efter den informationen har jag kissat på utan att fundera så mycket på vilken gång i ordningen det är. Förvånar mig dock att inte kroppen svettas ut mer av all vätska jag dricker? Nu en Resorb, Skål!

Jag har verkligen haft semester från Facebook i snart sju dagar och funderar på om jag ska fortsätta med det. Riktigt skönt att bara kunna läsa det jag vill och inte behöva kommentera ett smack. Hur det hänger ihop? Är man inte PK kan man garanterat förvänta sig censur genom avstängning då och då. Tanken är fri, men inte att dela den vidare, om man inte håller sig i PK mainstream fåran så klart.

Aftonbladet skrev om Indien som aborterar och dödar flickfoster, flickor. Samma händer i Kina och vad det innebär, ville de väl inte riktigt gå in på. Men jag som har läst mycket om ämnet i flera år berättade, att när det blir ett för stort överskott på män i högsta testosteron åldern, ökar på kriminaliteten och våldtäkterna. Ren fakta. Att vi nu via vår regering har fått ett överskott på unga män, visar samma tendenser som i Indien och Kina. Kriminaliteten och våldtäkterna ökar och de flesta av oss vet vilka som utför enskilda eller gruppvåldtäkter i vårt land. Men se sånt ska vi inte låssas om, de vill att vi ska tro att det är Pelle och Bengt enbart, som förgriper sig på små barn, pojkar, flickor och kvinnor i alla åldrar, ingen för gammal, ingen för ung. Vi har väl haft nog med våra egna inhemska män som våldtar, att då spä på med dessa asylsökande män som inte har här att göra och inte vill anpassa sig på något vis. Det är skandal med en sittande stum och ickeregerande regering, gillar de läget eller varför agerar de inte till barns, kvinnors försvar?

Så långt har det gått med censuren, många förstår inte det här som händer i vårt land. Vissa av oss, förstår mer än vi vill, hur snabbt vårt samhälle har förändrats. Läste nyligen om våra lagar, våra svenska lagar som är satta efter just svenska förhållanden. De fungerar uselt med den ”nya typ av människor” som har kommit hit och gör sånt vi inte har varit vana vid. Lika bra jag förtydligar, att det finns mååånga invandrare både nya och tidigare komna som är här och sköter sig som oss, jobbar och lever samma normala liv som oss. Det är aldrig dem jag skriver om  i mina inlägg.

Så var det med det fria ordet. På ett vis har jag tänkt att jag har klarat mig i många år, men de flesta som har fel åsikt stängs av. Minns en rolig bild på en bar rumpa jag satte in, bilden var suddig, gammal men väldigt rolig med sin text. Då fick jag varning och så togs bilden bort. De har sina regler och jag respekterar dem när det gäller det mesta, men inte när det gäller PK och faktiskt ren fakta som de vill mörka. Regeringen har ju satt till eget folk som ska hjälpa till att hålla Fb ren från det de inte godkänner. Hur låter det i en demokrati som de påstår att vi ännu lever i?

Nej för tusan nu släpper jag eländet.

Tror jag tar en glass som får kallas sen lunch, vem orkar äta dessa dagar. Blir till att stödäta sent på kvällarna.

Tjing!

6 kommentarer på “Konsten att kväsa

  1. Jag slutade med Facebook (raderade kontot) för någon månad sedan. Saknar det inte, saknar inte att följa släkt och vänners uppdateringar på den sidan.

    1. Nja, skönt att slippa ett tag, men jag har så otroligt många års skrivande där och livlig kontakt med många. I mitt lite rumphuggna liv har uppskattningen av mitt kåserande betytt mycket för mig rent personligt. Det är roligt att roa andra med sina texter samtidigt som mitt eget ego inte mår dåligt precis av skratten och applåderna. 🙂

  2. Meeen så ljust och vad härligt att jag kan läsa utan att bocka mig framåt. Din sida kommer att bli jättebra bara du får hålla på. 😀 Lyckost som kan 😉

    1. Om du bara visste hur otroligt många timmar jag har hattifnattat fram och tillbaka, lagt till, tagit bort. Igår kväll var jag så förbenad att jag inte fick till det att maken tyckte jag var jävlig att ha att göra med. Men den där envisa grisen slår till och bara vägrar ge sig, jag vill inte påstå att jag fattar så mycket mer, men på något jäkla vis sitter det där det ska nu. Jag skulle inte kunna hjälpa någon annan att förstå. 🙂
      Ljust och stor text, borde vara bra för de flesta, jag börjar väl bli skumögd som gillar detta. Men Du, kunde jag få till det, kan Du! Inte är jag ensam om att vara envis? Mycket la sig där det skulle vara av sig själv, bara några sidebar och annat som jag inte riktigt förstod skillnad på. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s