Möklukt och hjärtklappning

Aaaahhaaa blåst, svalka och regnet i natt gav 5 mm, allt inom loppet av ett dygn. Inne har vi nu 24 grader och ute 16 grader, jag njuter, kroppen njuter och naturen njuter. En frist att andas, röra på sig utan att flyta bort.

Igår drog vi till Världsmetropolen Elmstas Ica och jag som gillar att handla mat var redo med listan. Men i bilen på vägen dit började hjärtklappningen besvära mig och väl inne i entrén med kundvagnen i händerna, så fick jag sätta mig där i det lilla caféet och vänta på att hjärtat skulle lugna sig och yrseln lägga sig. Det blev inte bättre, så jag ringde maken som handlade med min lista, att komma och hjälpa mig till bilen. Där satt jag med bildörren öppen och njöt av svalkan, sakta la sig allt och jag började må som vanligt, bara lite trött, det tar energi dessa anfall.

Jag kände mig så besviken, sitta och åka dit utan att ”få vara med.” Så lite sur var jag allt ett tag under kvällen, kan ni tänka er jag frös av att ha fönstret öppet under kvällen. Fick ta på mig varmare kläder och dra filten över mina bara ben, men var ju tvunget att låta tvärdraget jobba. Inne i huset är det så uppvärmt, att tvärdraget hjälpte till att sänka inomhustemperaturen.

Nu väntar vi på antennkillen igen, han måste byta antennen mot en annan, vilket han misstänkte redan när han satte upp den vi fick förra veckan.

Maken ska måla runt fönstren.

Nu håller han på och plockar ner ”myggmaskinen” den slutade fungera, maken ringde Bauhaus som sålde den, de sa att det var ett ”känt problem.” Vi skulle ringa firman och maken trasslade med allt detta, fick en fraktsedel och adress där den skulle lämnas in. Nu blev vi båda misstänksamma, vi har tidigare haft en sågmaskin som aldrig har fungerat bra, fast den har varit inlämnad på garantin och senare. Funkar, funkar inte stuket på den usla maskinen och vi tänker inte börja om med denna nya, funkar, funkar inte myggjagare. Vi har möjlighet att lämna den åter på 60-dagars garantin.

Jag är nu frisläppt inne på Facebook igen och har funderat lite över tankar och prat om att sluta där inne. Tror jag har varit där sedan 2007 och av mina vänner är det inte alla,  jag har träffat, men folk jag har läst i många år. Känns som vänner och jag vet, att de är som jag förväntade mig, mysiga, pratiga och sköna, för jag har genom åren träffat många av dem. Sen har jag inte tusen vänner där inne … jag brukar ligga runt 112-115 vänner och det beror på att de som vill vara inne hos mig, vill jag ha dialog med. Jag vill inte ha vänner som bara vill läsa mig och inte kommentera, eller skriva eget. Jo, några äldre vänner har jag som inte ger ett pip ifrån sig, varken inne hos sig själva eller hos mig. De får vara så, jag vill ha dem där och inbillar mig att jag har lite koll ändå på dem, det sitter mer i hjärtat än i hjärnan.

Nu kom maken in och sa jaha! Va? Det luktade lite mök när han kom in, när han såg min äggmacka, så förstod han vad som luktade. Visst är det märkligt att det luktar så där om ägg? Jag skyndade mig att äta upp mackan, jag vill ju inte ligga här i soffan när antennkillen kommer in, och känner att det luktar mök. 🙂

Tjing!

5 kommentarer på “Möklukt och hjärtklappning

  1. Stackare som ska behöva få såna anfall titt som tätt 😢.

    Vi har knappt några mygg alls. Men fiskarna äter ju larverna och trollsländorna tar han om de som överlevt fiskkäftarna 😊

    Skyll på ägget va 😉😉🤗🤗😋

  2. Ja detta med facebook. Jag skriver väl inte så mycket men läser andras inlägg och tycker att det är ett bra sätt att hålla kontakt med vänner man just inte träffar längre. Publicerar även mina blogginlägg där och då kan de vänner som vill läsa mer om vad som händer i min vardag.

  3. Man kan ju stillsamt undra varför de har maskiner i lager som de vet inte funkar… Inte direkt bra för affärerna när folk börjar sprida att det inte är bra grejer. Men nog blir man irro. På riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s