Skurkärringar är bäst

Ut med alla mattor, riva ur sängar och kuddöverdrag, dammsuga och torka rent runt alla fönster, diska, torka, torka alla skinnstolar, soffan, panelvägg, lister … de flesta vet hur en storstädning ser ut och jag har lagt mig i soffan nu, helt slut. Maken fullföljer som tur är, dammsugning av golven och skura. Tänk så skönt det blir med nybäddat ikväll, speciellt som täcken och kuddar som legat ute hela dagen, doftar ljuvligt.

I mina gener bor en skurkärring, bara lukten av rent gör mig rusigt hög, jag har så mycket idéer om alla små ställen som behöver torkas ur, dammas, dammsugas av. Maken som skurar får spader när jag pekar på bortglömda ställen, inte lätt att dela liv med en fd skurkärring, som numera dirigerar från soffan. Men jag fick order om att lägga av att städa, han vet ju hur gärna jag vill, men vet ju också, hur vissen jag blir, när jag inte sansar mig. Men jag har städat, inte bara tittat på.

Vädret är nu mer som väntat av en svensk sommar, en som gjord för mig. Hrmf, 15 grader är en bra städtemperatur, om än lite väl svalt för mig, som tills nu har klätt mig i ärmlösa klänningar, men det är slut med det nu. Till och med min kropp som verkar stå på värme, inte vallningar, mer ett evighetspåslag av just febrig värme. Just den kroppen behövde plötsligt långärmad klänning och filt på bara ben, om fönstret står öppet.

Om nu puls och tryck inte längre funkar med kroppens eget automatik, så skulle det inte förvåna mig, om inte heller temperaturen sköter sig.

Nu ska jag ta tag i disken och köket.

PlingeLing!

 

4 kommentarer på “Skurkärringar är bäst

  1. Du har rätt i att det är härligt med nytvättat och fräscht, och klart man känner sig duktig och ofta slutkörd men lycklig efter en storstädning. Jag gör sällan allt själv, har städfirma varannan månad 🙂

    1. På landet städar vi själva, men hemma har jag en väldigt duktig kvinna som kommer var fjortonde dag. Det är himmelriket för mig som själv i många år städade, som hemsamarit hos andra, sedan som hemvårdarinna, då var både barn och ev mamman i behov av mig. Ta hand om sjuka och allt i hemmet. Fick ofta jobb via socialen. Så en skurkärring har jag varit av stora mått. 🙂

  2. Mamasen går som en osalig ande här när hon inte orkar för ryggen krampar. Märks direkt när hon försökt ändå… man kan ju liksom tänka lite längre än näsan men du vet ju hur det är, man vill testa ändå och så tar det tvärstopp. Det är aptråkigt att städa, men väldigt nöjsamt när det är klart. Speciellt att bädda rent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s