Vart tar de vägen?

Igår natt låg jag i min säng och tittade i taket en bra stund, två små hoppetossor for omkring i mitt hörntak helt hysterisk, sedan två större, svarta flygfän som flängde fram och tillbaka i samma spår, som om de aldrig kunde bestämma sig för var de skulle sitta. Imorse tittade jag efter dem, aldrig är de kvar i taket eller någon annanstans. Så mina tankar far ju runt, vart tar de vägen, dagen efter?

Nu smyger hösten sig på och jag vet att antalet flygfän kommer öka, gäller att komma ihåg att dra igen alla fönster. Jag gillar inte kryp i någon form, mer än där de ska vara i naturen eller luften. Inte på mig, inte inne i mitt boende, jag månar om bin och annat som vill krypa in, de har fått två bihotell på landet, en äng ska börja prepareras, så den kan skapas till nästa vår. Där ska ängsblommor av alla slag få frodas fritt, jag tänker kasta ut frön och vattna under hela våren och sommaren.

Välkomnande allt som vill sprida pollen, det finns ett namn på en biart, som jag egentligen inte kan så mycket om, hör här, så vacker det låter, Solitärbi. Rullar igång på s:et rundas mjukt av o:et l, i och t som sätter lite stoppunkter, ä som öppnar upp, r rullar på mjuka b och sist i som i Lidingö. Solitärbi på min ära, jag ska läsa in mig på dem.

Imorgon middag hos dottern familj, längtar efter henne och ungarna, vi ska fira maken och dotterns födelsedag, de har ju samma födelsedag, som redan har varit, dottern med familj var i Frankrike det datumet.

Ibland gör jag konstiga saker, jag prenumererar billigt på några månaders Allers för att få lite extra korsord, det är ju inget konstigt med det. Det är mest på sommaren jag löser korsord.

Sen ser jag ett billigt erbjudande om Damernas Värld, herre min gnu, den blaskan som jag bara har läst hos frissan. Men de erbjöd några månaders tidning, plus två bakformar med löstagbar botten, en rund och en hjärtformad. Se där, då brann det en säkring och jag slog till, jag som har saknat en extra form med löstagbar botten på landet. Men 199 kr för det erbjudandet, är det ju värt.

Sen en dag köper jag Hänt (i Vecket) Extra, jaja, jag vet att det är en sån tidning det inte anses fint att läsa. Bara löst skvaller och fånigheter, men det tar timmar att ögna igen allt och få namnen på alla kändisar och deras göranden. Bäst gillar jag att titta på finkläderna de har på galor, en del så vackra, andra klär sig i sin egen nakenhet. Det här med att helst vara naken, visa upp sig, jag har alltid haft svårt för folk som vill synas nakna. Visst har många av dem unga vackra kroppar, men själv skulle jag aldrig som vissa artister helst gå näck för att få uppmärksamhet.

Men nu var det det här med Hänt Extra som erbjöd många veckors bläddrande till mycket billigt pris. Tänkte på mamma, också hon kan behöva lite skvaller, sex, otrohet, skilsmässor och fnissa över sjukt fula ankläppar, fuskrumpor och världens största bröst.

När vi då öppnade dörren igår, så låg det sex tidningar på golvet, två av varje och jag känner hur trist det är med Svensk Damtidning och Hänt i vecket, Allers går dock bra. Äsch, jag ska ge tidningarna vidare, så gör jag alltid och blir så glad när jag får gamla tidningar av någon annan.

Nu ska jag lösa korsord och sen läsa innan John Blund kommer och tar mig. Gnatt! ❤

2 kommentarer på “Vart tar de vägen?

  1. Mamma är korsordsberoende. På riktigt. Ett tag höll jag på att få spader på henne för hon satt hela tiden så fort tillfälle gavs. Hon har haft Hemmets i ja hur många år som helst och löst bilagan nästan klart. Vissa ratas. Frågade om hon inte skulle skicka in, men det var ju bara skraplotter – som du kan vinna på sa jag och vips 🙂 Hon har fått lotter flera gånger men ingen storkova. Själv höll jag mig till Året Runt i många år. Bra korsord, men jag blir ju galet sömnig när jag löser så jag har gett upp. Bistår mamma med google-sökningar och faktiskt ett och annat med egen kunskap. Blir lika förvånad varje gång ha ha. Syrran har alla andra veckotidningar, typ och Allers får vi av kompisar så ja, många tidningar blir det. Syrran skaffade sig konto på Readly så vi har dem i läsplattan och kan koll Hän i vecket och Svensk Damtidning mm. Jag kollar foto- och inredningsblaskor. Hade allt i hemmet i flera år men ja, de låg mest på hög då jag ju hittat – det där skall jag göra om något år eller så.

    Ja detta med flygfän kan man helt klart funderat på hôrrt di tar vägen.

  2. Jag hade Readly ett tag, men hoppade av, jag har fullt upp med att läsa på nätet, tidningar och böcker. Vet du vi var ner till källaren där vi ställde alla våra utrensade böcker. Nästan allt hade folk tagit, så glad jag blev för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s