200 km/h bara å gasa på

Igår på väg mot dotterns middag på de vägar, som om man åker vidare leder till utanförskap och elände, enligt de boende själva, som om inget annat var möjligt i vårt land, att man skapar mycket själv, har ingen undervisat dem om. En bil kör förbi i ytterfilen så snabbt att jag faktiskt hoppar till och blir rädd. Jag tittat till på maken och konstaterar att den nog körde i 200 km/h. Så sjuk, den klämmer sig in och utsätter andra för livsfara, far ut och in genom filerna.

Efter en utsökt middag där dottern testade sin födelsedagspresent en  souwide, sjutton vet hur det stavas. Hon sjöd en hel oxfilé i en försluten plastpåse i flera timmar, däri plastpåsen var också smör och kryddor, sen grillades filén på, precis innan serverandet. Likadant med plastpåsen, gjorde hon med sina egenodlade morötter och annat, nyupptagen potatis mmmm säger jag bara, galet gott.

Det var så roligt att träffa småflickorna igen och lilla mullgrodan som är så lik min dotter som liten, vill upp i min famn direkt. Sexåringen hoppade också upp och kramades. Inte konstigt att hjärtat sväller och kärleken brer ut sig.

Det hände inte mycket, vi pratade och skrattade, lekte med ungarna och så försökte sexåringen och jag att videofilma henne med olika resultat. Vi konstaterade att mormor inte var något bra på det hela och inte heller en sexåring som annars kan det mesta. 🙂

Vid hemresan blev vi igen varse den nya körstilen i Sverige, denna gång tre bilar i rad som blåste förbi oss i så där tvåhundra knyck vid Nordiska Museet. Tävlingsköra i vanlig trafik som är såå roligt … not.  Folk utan hjärna har invaderat landet, vi får vara glada så länge vi klarar oss.

Igår natt låg jag och läste gamla och nu menar jag riktigt gamla inlägg. En vän undrade om jag hade sett att jag var bland de 100 mest lästa på WordPresslistan.  Nämen så kul för egot att bli påmind, det var roliga tider, med riktig fart på bloggarna här inne. Är vi inte en krympande skara, vi som vill skriva här inne?

Nyss kom vi hem från Blomsterlandet, nysatsning på blommor som gillar direktsol. Det går ju inte att ha annat i fönstren på ena sidan, skiner solen är det obarmhärtigt varmt och ljust.

På vägen hem slank vi ner till glasskiosken vid bryggan, så gott, en strut med en kula salt karamell, bland det godaste i glassväg, såg att den smaken hade vunnit pris, tro de ja! Den andra kulan citron/kaka, men dra mig på en skottkärra, så läcker och inga äckliga kaksmulor, utan bara själva smaken blandad med len citron. Havet, måsar, tärnor, bryggan, båten och ett blädderex av en känd kvinnas kåserier. Klar jag köpte mig ett eget ex 200 kr av Inger Grimlund. Minns att en kompis hjälpte henne att renskriva recept till en av de kokböcker hon är mamma till.

Finns så många fantastiska kvinnor på ön, minns en höstdag för några år sedan när jag fick äran att armkroka modeoraklet Gunilla  Ponten. Jag kan ju bara tänka mig hur kraftfull hon var i sin glans dagar, när hon hade en så stark utstrålning på äldre dagar. Jag fattar inte hur man får acsang där man vill ha det, vet att det saknas ibland i mitt skrivande som hos Ponten, gör mig galen av ilska. Så behöver vän av ordningen inte reta sig på det.

 

 

 

8 kommentarer på “200 km/h bara å gasa på

 1. Tyvärr kör folk som dårar och riskerar andra människors säkerhet.
  Visst är det så att en hel del bloggare ar försvunnit sedan den ”gamla goda tiden”.

  Vilken bra kväll det blev. Min kollega har en sous vide och talar sig verkligen varm över den men än har vi inte nappat…

 2. Får ta och googla på vad en souwide/sous vide är för något, men ett vet jag att blir man omkörd av blådårar så är det av BMW elr senaste modell av KIA. 😀 Den ena med stor status och bra ekonomi, den andra av frikostiga bilhandlare med generösa avbetalningsupplägg.
  Själv har jag idag målat rödfärg på rosten på min gamla volvo och polerat huven.
  Morsnig / korsning 😀

  1. Fick veta att det stavas sous vide, tackar Znogge för det, så vet du om du ska kolla upp. Japp, klart det var BMW de har uselt rykte och jag läste en undersökning där just de var de sämsta förarna. KIA/el o bensin fick min son som firmabil, men ett är säkert han kör inte som en galning, har man tre barn hemma tänker man sig för. Tror rätt många har fått problem med hur folk kör nu för tiden, rondeller hör jag mycket ilska om på vår Fb sida där jag bor. Så slarvigt som många kör är rätt skrämmande.
   Tummen upp för din insats idag, även vi har varit duktiga. Igår spikade maken upp tavlor, idag köpte vi nya blommor till fönstren och de är redan omplanterade. Jag ser fram mot att vara ensam på dagarna nu när maken börjar jobba, pyssla lite för mig själv. Men jag startar med att lämna många blodprover till labbet, var tredje månad kollas allt. Sen från tisdag, då ska jag bara vara. Kram ❤

 3. Sitter med hjärtat i halsgropen flera gånger i veckan mellan stan och byn. Det är full platta och oj kommer det mötande? Jag hinner nog. Burr. Man måste hålla koll både bak, fram och sidorna för man vet aldrig när de dyker upp. Det var en millimeters hårsmån från att smälla vid av-/påfarten till riksvägen. Såg bara något rött fladdra in bakom bilen och sedan körde förbi i full kareta. Det kom på en bil på påfarten som inte hade koll alls så det var sååå jäkla nära. Sida mot sida så hade de kastats över bron på varsin sida. Usch, onödigt. Mamma och jag slutade andas en sväng tror jag.

  Filén lät väldigt mumsig.

  Ja nog saknar man draget i bloggbyn. Aftonbladet var ju en härligt plattform och då det rullade inlägg i överkant hittade man många. Flera har lagt ner, men några har jag kvar på FB så vi har lite kontakt.

  Varit ute på bevattningsrundan så nu får det bli lite TV innan det är dags att masa sig i säng. Klockan ringer 04:30. Får se om jag kan börja ställa fram den lite. Det beror på trafiken nu när många börjar jobba igen i morgon. Sköt om sig, Kram

 4. En dag före semestern krockade en invandrad kvinna med maken, de satt i sakta rullande kö, med stopp ibland. Plötsligt kör hon in i baken på vår bil för att hon satt med mobilen utanför fönstret och tog selfie på sig själv körande bil. Maken som är en mycket lugn man rusade ur bilen och läste lusen av henne. (Det skulle jag vilja se, så ovanligt.) Ingen skada på bilen men du, folk är banne mig sjuka nu för tiden i sin självupptagna tillvaro. Allt ljus på sig själva i alla tänkbara situationer. Som små barn som bara ser sig själva inte har tagit in andra ännu.

 5. Usch ja, jag har aldrig tyckt om att åka bil, men nu är det läskigt på riktigt.

  klicka på acsangen ( vet inte hur det stavas ) först och sen på den bokstav du vill att den ska sitta över så får du dit den 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s