Åska eller åska

Nog är det grått, men regnet håller sig undan. Däremot väcktes vi av en så där galet hög åskknall vid sextiden, så hög att jag liggandes hoppade högt. Men somnade om och då regnade det, för blött var det ute när jag vaknade.

Hör ju på nyheterna att det ska åska och regna rejält, tänker att det mullrar lite för mycket och ser då fraktfartyget som lassar av containers och det brukar låta som åska. Vid middagstid kommer det komma ännu mer ”åska” igång, om ni tittar noga/förstora upp bilden, så ser ni hur de river den stora cisternen, den ”lilla” grävskopan som ser ut som en leksak, river och sliter ner dessa cisterner och det låter som åska. BA934F5E-F5EA-4A7E-975F-A8C892C8CF3A.jpeg

Märkligt att de sparar det störande jobbet till kvällstid, jag har svårt att förstå det här med tider de jobbar nu för tiden. Antar att beställaren struntar i vilken tid arbetet blir gjort, bara de gör det inom den tid, de vill ha det gjort. Men att folk störs vid den tid man borde ha rätt att ha det lugnt på kvällen, sånt bryr man sig inte om. Sånt som hänsyn, som vi växte upp med som en självklarhet, sånt finns det inte mycket av nu för tiden.

Där ska byggas nya boenden, antar att hyrorna, om det nu är hyreslägenheter, kommer vara enormt höga, med det läget. Så där kommer inga vanliga svenskar ha råd att flytta in, det blir nog vi som får betala hyran för nykomna, intet är gott nog till vissa.

En insats för ”världsfreden” 🙂 har jag nu klarat av, rensat och torkat ur det lilla vitrinskåpet i badrummet. Nu återstår bara det stora vitrinskåpet, suck imorgon är en ny dag.

6 kommentarer på “Åska eller åska

    1. Jag bara älskar utsikten som växlar hela tiden, just himlens spegling i havet är så otroligt vacker dygnet runt. Sen att se över hela Stocholm är ju vackert med alla tinnar och torn, ibland vacker dimma andra gånger tjocka som inte delar med sig en blick av varken det ena eller andra. Jag säger bara måsar och alla andra sjöfåglar, mina absoluta favoriter som har sitt flygstråk utanför mina fönster bjuder på seglande, svävande måsar och tärnor med skrän och skratt, rena livsluften för mig.

    1. Idag väntas redigt regn och rusk, än skiner solen och inte ett grått moln på himlen. Men jag längtar efter ett redigt oväder, det är snustorrt ute och nyplanterade gräsmattor i området kräver redig blöta. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s