Va, pensionär jag?

Idag ska jag skriva och berätta att förmiddagen är så lagom något bara kan bli. Det drar lite lagom svalt från vädringsfönstret och måsar samlade i trupp skrattar under sin glidande tillvaro, ljudet svävar in och fyller mig med glädje. Molnen är både vita och grå, belysta av sol, lika vackra som alltid.

Denna dag tar jag mig själv i nacken, nu ska det svåra ske, det som har lämnat breda ångestspår, sedan vi kom hem från landet. Jag brukar säga, ”gör det du är mest rädd för direkt, bara hoppa ut.” Så tog jag ett lätt steg upp på vågen, var så rädd att kilona hade ökats på under semester och så hade jag minskat 4 hg sedan sista gången jag vägde mig i juni.

Om ni bara kunde fatta hur lättad och glad jag blev, ni vet när känslan ”det är inte sant” bara hoppade på en, klänger sig fast under tiden jag rusigt skjuter tillbaka vågen och går ut ur badrummet.
Nu ska jag med gott samvete äta frukost. ”Inte klokt helt enkelt känslan.”

~~~~~~~~ minus 10 kg ~~~~~~~~ Jippi!

I början på veckan var jag iväg och tog alla blodprov som alltid, var tredje månad. På väg ner till bussen slank jag in till en frissör och bad om tvätt och klipp. En tyst men trevlig man, tog hand om mig och jobbade på, resultatet var jag nöjd med. När jag kommer till kassan så tar en kollega över och jag väntar med kortet redo. Får mitt kvitto, tackar och åker hem.

Sen igår får jag upp kvittot ur plånboken, där står; Klippning inkl tvätt dampensionär65+
Men va!!! Jag sa inte att jag var pensionär, sånt har jag inte lärt mig än och jag hade inte rullatorn med mig.
Det var en lustig känsla, inget fel på den alls, bara jag som kände mig så häpen, så nu syns det att jag är pensionär. Jag som tittar på andra bekanta ute och tänker att åren har gått, men gällde det även mig? Hahaha!

ikväll sticker vi till Paradiset igen, men denna gång gör vi det bara för tomaternas skull. Har vi nu planterat tre små plantor, som nu är stora tomatplantor, så måste vi både vattna och skörda. Egentligen vill jag fortsätta vara hemma i stan, finns en del att böka med här också.

Men nu en hög KNALL åska och regnar gör det. Jösses så åskan kan skrämmas. Helt underbart med regnet.

Ha det nu fint i helgen! Ta fram stövlar och regnrocken, nu kommer det skvala rejält, hoppas jag.

8 kommentarer på “Va, pensionär jag?

  1. Tänk, det trodde jag aldrig. Klart jag har tänkt mig för med mycket grillat och sallad till, men jag har också frossat tårta o annat vid tillfällen.

 1. Men visst är det överrumplande att helt plötsligt förstå innebörden av att ha kommit över en gräns – den där som inte jaget vill erkänna. Jag är bra mycket äldre än vad du är och lever fortfarande i den förvissningen att det måste vara fel på dopattesten. När jag går ut med Bamse sätter jag på mig läppstift och kammar till mig och emellanåt skrattar jag åt handlingen och ljuget förmildras när jag nådigt ler och nickar åt människan i hallspegeln. Den dagen jag slutar med detta hallfnoskiga beteende är jag förloraren. Och vem vill vara en sådan? 😀
  Grattis till kilona ❤

 2. Jag kom direkt att tänka på min älskade mormor som jag bodde hos mitt första år och sen hade mycket kontakt med resten av hennes liv. I den lilla hallen till 2-rumslägenheten fanns en liten möbel på väggen, med spegel och liten hylla. Där låg det röda läppstiftet som åkte på på samma vis som för dig, när hon skulle ut. Jag kan se henne framför mig hur hon stramade läpparna och målade dem. Så måla på, så länge lusten finns! ❤

 3. Yeayh! Bra ätet! Härligt att hitta en ätmetod som funkar. VK har varit bäst i längden. Dukan var otroligt effektivt för mig som är kolhydratare, men aptråkigt i längden. Dock roligt att se -11 kr på vågen på 2-3 månader. Mina Zumbadamer trodde jag var sjuk – så då insåg jag hur mycket det var. Jag är nöjd med 5-7 kg – oj vad mycket kläder jag kan plocka ut från ”inte nu men förhoppningsvis någon gång”

  10 kg är ju två storlekar. Lite avis 🙂 Visst är det en härlig känsla när det går åt minushållet när man är HELT övertygad om att nu får jag piska mig själv och dunka ner i verkligheten när man tar ett djupt andetag och ställer sig på vågen. Skall bli väldigt intressant hur det påverkar dina värden. Hur många kilo är det sedan du tog prover senast?

  1. Maj var senaste provtagningen och alla värden nu var bra. Men du, jag har 10-15-20 kilo kvar att bli av med, sen kommer skinnet hänga fult runt kroppen. Men jag hoppas att min kropp får hjälp av minskningen och att jag ska kunna orka röra mig mer. Tänk nu är det 1 1/2 kilo kvar tills jag kommer under hundra, det är min första milstolpe. Det får ta tid, bra mycket mer tid än vad VK tycker, det skiter jag i. 🙂

  2. Du har ju kommit 1/3 på väg. Inte dåligt, vi är dåliga på att landa i när vi faktiskt kommit en god bit på väg och allt som oftast bara ser vad som är kvar. Milstolpar är bra. Skinnet är ju som det är när man blir äldre och gummisnodden i skinnet raknar. Ja, egen takt är bäst. Läser man på forumet så är det mycket ångest att det i verkligheten inte överensstämmer med VK’s åsikter.

  3. Du ska veta att jag inte trodde det var sant att jag inte hade gått upp på semestern. Helt rätt, är dålig på att inse att jag har haft framgång, om andra har gått ner tio kilo tycker jag det är väldigt bra kämpat. Men när det är mina minus kilon så vet jag inte om jag kan lita på det hela. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s