Överraskningens dag

Idag kom min städhjälp, före semestern sist gav jag henne presenter, för jag vill verkligen att hon känner sig viktig och väldigt behövd av mig. Idag kommer hon glad i hågen med presenter till mig. En stor burk honung från en vän, vilken lyx för mig, äkta honung. Sen plockar hon upp en stor kaka liknande spettekaka, en nationalrätt från Litauen som heter Sakotis den görs på liknande sätt som spettekaka. 1E8B3A34-672F-499D-90EC-7267C87F7B20  Jag blir så glad och fnissar för mig själv, håller på och bakar ett gott matbröd i köket och dubblade receptet för jag tänkte hon skulle få den ena. Men nu tror hon kanske att jag bara vill vara snäll och dela, då får det bli så.

Det är smör de häller över kakan. Så roligt det här med hur vi gör liknande saker fast det är ett hav mellan oss.

A4841825-AE5C-4748-AC51-55DAE4821626

Jag satt tidigare idag och läste inne på Aftonbladet om folk som har dött, känt folk. De gör som en kavalkad … ordet känns inte rätt i förhållande till döden, men jag får upp Jon Skolmen, Lasse Pöysti, Bibbi Andersson och Doris Day. Ungdom, uppväxt, tv i svartvitt och dessa personer har var och en tagit plats i mig. Jag vet inte när de egentligen tog sig in i hjärtat, men det är med en sorts sorg jag inser att de är borta. Vem av er har inte filmisar med Doris Day? Bara en sån sak, som känns så avlägset, precis som mina sparade bokmärken i sin låda.

Nu var det slut på tänkandet för idag. Jag ska försöka sortera någon hög, fattar inte när jag ska bli klar med högarna. Nu har jag rensat ur två vitrinskåp i badrummet, torkat rent och fint, kastat gamla krämer och annat skrutt, två kassar med skräp. Asså högarna kommer till när jag rensar ur skåp och lådor, sen blir de liggande, för lusten är minimal att ta tag i dem. Ett annat problem blir, var jag ska förvara det som blir kvar. Så är det med mina högar.

 

 

14 kommentarer på “Överraskningens dag

 1. Är det smör dom häller över? Inte nån sorts smet? Eller smör det sista kanske?
  Jag har aldrig tyckt om spettekaka. Bara ägg och florsocker har jag för mig, eller var det lite potatismjöl i också?. Maräng med andra ord. HAHAHA! Fast rolig form.
  Vi blir allt äldre, du! Och ser gamla skådespelare som vi minns som unga.

  1. Som jag förstod var det smör de hällde över och det måste ju vara på slutet, riktigt vad som är i vet jag inte, lappen med innehållsförteckning är på litauiska, kan inte det språket.

  2. Smakade det gott? Påminde det om spettekaka eller var det bara utseendet?
   Nä, vem 17 kan litauiska! Den som har rötterna där.

 2. Tänk; jag kastade åtskilligt inför flytten, men så insåg jag att jag behövde en del lakan och handdukar för att packa lådor med ömtåliga saker. Så nu står jag inför en storrensning av linneskåpet här nere.För när jag packade upp lådorna hamnade all textil i det skåpet. Säg knökfullt just nu. Fick ju köpa en del nya lakan också. Men var ska jag lägga allt som vi inte behöver just nu?

 3. Så trevligt att ni kan visa varandra uppskattning för det behöver vi alla en dos av. Lite spännande att kakan påminner så pass mycket om vår svenska spettkaka. Hoppas att den smakade bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s