Tårar på fönstret och salt på bordet

Så mycket målarmaterial som bara låg. En stor kasse med pannåer, penslar och annat till en som målar i olja. Sen så detta på bilden, med akvarellpapper för en förmögenhet, tänkte jag byta mot en flaska rödvin. Sätter in en blänkare på vår hemsida, så kommer nog någon och byter grejer med mig.

Ibland har man tur, såg väderkartorna igår och tänkte att det är ju ”sjutton att så mycket regn hoppar över oss.” Men nu vräker det ner från en jämngrå himmel och jag njuter. Funderar över varför jag verkligen gillar uselt väder? Kan det vara att jag alltid har tyckt så mycket om att vara hemma, vädret ursäktar, ingen undrar varför man är inne, hemma. De där sällsynta dagarna när snöstormar vräker sig över oss och fyller fönsterbläcket, omringar fönstret med en tjock ny vit ram och ljuden bäddas in som i bomull. Så njutbart.

Glömmer aldrig ett åskoväder som nog var vad de kallar subtropiskt för en herrans massa år sedan. Jag var uppe halva natten och bara njöt av enorma blixtar och dunder, kände mig berusad, helt omöjligt att inte sitta tryggt inomhus och bara njuta av naturens skådespel. Till skillnad mot den stressade, rädda lilla fis jag var, när jag ensam i stugan på landet, hukade under blixt och dunder precis ovanför huvudet.

Nu har maken skruvat ihop dagbädden med en extra säng att dra ut och tre rediga lådor under härligheten. Han har släpat runt, flyttat på Billy bokhyllor med glasdörrar, nu börjar rummet ta form och jag fick mer flyttlådor att rensa ur. Så rummet börjar ta sig, men innehållet ur lådorna har landat lite var stans runt om, så det ser stökigare ut igen. Men högarna ska hit och dit, ner i kassar, överlämnas till den som behöver det bättre. Sonen till en vän kom igår och hämtade en kasse, så det minskar lite i taget.

57BC44F9-7762-4EEE-9ED2-1C7C4BDE1BCE

Måste bara visa min burk med hemtrampat örtsalt.

Nu ska jag sparka igång dagen, är väl att ta i, men masa mig upp och igång.

Tjing!

8 kommentarer på “Tårar på fönstret och salt på bordet

 1. Gillar också den inbäddade atmosfären när det är fuktigt ute och runt om inne i värme och stillhet bara ta emot.
  Du har en del pyssel. Det har jag med vad gäller grejer. De tio kastrullerna står fortfarande tomma, lika de sex stekpannorna och jag begriper inte hur de ska räcka till en mun 😉 😀

 2. Tänk att åska aldrig skrämde mig förr, men här är jag skiträdd när den ligger precis över oss och det fräser i elcentralen 😱.
  Denna sommar har vi haft tur, för den här aldrig kommit så nära.
  Tackar för kassen som sonen hämtat. Vi får den på lördag, för han och vi ska,ta en tur till Ikea och sen ska vi hämta hans tvättmaskin, för det ingick en 2 år gammal 7kg:s i lägenheten så då tar vi hans 😊.

  1. För tusan går ju inte att jämföra åska i ett hyreshus mot stugan på landet. Jag löpte runt som en galning och drog ut alla kontakter, sen satt jag och var just rädd, hoppade högt när det small, jag trodde det var inne hos mig. Vi har inte heller haft den precis över oss i somras, tack och lov. Bra att ni kan byta grejer med varandra. Kram

 3. När snöstormen är över oss är jag lagom road. Har man en bit att köra till jobbet och det är öppna vägar som ryker igen är det rena mardrömmen. Tack och lov så händer det inte så ofta. Hade jag inte behövt ge mig iväg hade jag förmodligen tyckt annorlunda…

 4. Är inne på en Hemnes till stugan men då de inte står gäster på kö så får den gamla 120 cm Eken stå kvar.

  Gillar också åska, men i morse var den en snabb väckarklocka. Madre Mia vad det tog i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s