Snälla en halv böj, ta upp

5982C2EF-5B23-4DA3-84C5-E6EA9A34A25EKänns som evig sommar och jag tänkte mig ut en sväng, planerade allt noga. Tog fram en lagom väska som stickning, korsord, Loka, mobil, nycklar och plånboken fick plats i. Sen var det bara att gå och lägga sig i soffan, blodtrycket är plötsligt för lågt och jag tappar orken, men tänker vänta och se hur det blir.

Satte på ett inspelat favoritprogram, om en veterinär i USA som heter doktor Pol och njöt av att följa honom och de andra i sitt arbete. Sen reste jag mig långsamt och fick med mig ett normalt tryck upp, då bar det av. Fram med rullatorn, väskan hängde redan på plats. Mitt första stopp var frissan, fick se bilder på ena frissans nyfödda bebis, en otroligt söt flicka, inte ofta nyfödda är så där näpna.

Blev tvättad i håret och klippt av en av de andra tjejerna, så skönt att trivas med håret igen, det var inte så länge sedan, jag slank in hos en frisör på vägen hem, om ni minns. Men han klippte bort den frisyr jag hade och fick mig att känna mig som om jag har en mössa på huvudet.

Konstaterade att jag nu ser ut som en typisk kulturtant i frisyren, bara de rätta kläderna som fattas. Kortklippt page och kort lite sned lugg, just nu så rakfönad, men efter nästa tvätt, så får det allt locka sig lite som det vill, då blir det som jag vill ha det.

Sen gick jag till Ica, köpte en kaffe och en ostsmörgås, tog med mig ”lunchen,” klockan var snart sexton och satte mig på en soffa som alla i området måste förbi för att komma upp i området, jag hade full koll och det var det jag ville, se folk på väg fram och tillbaka. Tjuriga småbarn springandes åt fel håll med mammor rännande efter, äldre cyklande skolbarn, nysvenskar med eller utan sjal, män i alla åldrar, pratandes, skrattandes och jag träffar så klart  en vän med sin sambo. Vi ska ses en eftermiddag framöver, ser jag fram emot.

Men en sak fick min uppmärksamhet, någon hade tappat vad som såg ut som ett klädesplagg på marken. Så många i alla åldrar som bara gick förbi, inbillade mig ett bra tag att en äldre dam nog skulle stanna till och ta upp, hänga det på ett staket, om det nu kom någon. Hon dök upp och jag satt som om jag hade satsat på en kutande kuse, men inte sjutton böjde hon sig ner och tog upp. Jag reste mig och hämtade plagget, som visade sig vara en filt till en barnvagn. Dagens goda insats!

Sen tog jag mig till soffan vid min port, skuggigt och skönt med grannar in och ut, prat här prat där. Familjen med två små kom hem och den äldsta ungen stack iväg efter en hund, föräldrarna gick in med bebisen och jag ropade på flickan, ”kom och sitt på soffan med mig” jag tänkte att det var bäst så, vägen ligger lite för nära, säkrast locka henne till mig. Hon satte av i galopp, skrattade och var så glad, snubblade på sina fötter och föll pladask, så som små barn gör. Upp och hoppa, kila dit och lyfta tösen, vi konstaterade att det gjorde ont på skrapsåret på knät. Vore nog bättre om jag inte hade ropat på henne. Mena väl och allt blir fel. 🙂

Fridens

En kommentar på “Snälla en halv böj, ta upp

  1. Dr Pol är en klar favorit! Har spelat in program så vi har att ta till när dumburken bjuder på ingenting.

    Skall till frissan i morgon, försökt stå ut länge för att få det att växa ner så det blir lite mer variation. Det är nog lätträknade gånger jag är nöjd när jag går hem från frisören. De skall prompt ändra på vända på lugg. Ner, sidan och rakt fram. Så när jag kommer hem är det huvudet under duschslangen och sedan blåsa om själv. Hade en helt underbar frisör när jag bodde i Karlsborg. Hon verkligen lyssnade på vad jag ville, vi testade en masa olika och ja det var med stor sorg jag fick reda på att hon fått sluta för hon fått Parkinson. Nu har jag ju sköna bönan jag går till i Karlstad så jag blir bra klippt även om vi inte är överens 🙂 Det är ju stor skillnad när de formar frisyren från blött till torrt. När virvlarnas glada tid sätter in veckan efter klippning skattar jag mig lycklig att jag äger en plattång 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s