Kräfttider

 

3A694F3C-BAB0-43FE-802F-FC71146B5546

Kommer bli många hönor och tuppar framöver, de är så fina.

Kräftor i helgen med sonens familj och min morbror med fru. Tidigt imorse kom en man och tittade på mulltoan i källaren, vi vill bli av med den. Vi har ju aldrig använt oss av den, utan fick besväret med den vid köpet av huset. Nu ska den ut! Om så där två veckor kommer de och tar allt med sig. Korkskallen som använde den lät den inte göra jord av det som var i den, så där är nu en stenhård massa, som vi får blöta upp i några dagar, för att en slambil ska kunna komma och tömma skiten. Mycket får man vara med om som man kunde klara sig utan, dessutom kostar det 10.000 kr, roligare kunde vi haft för de pengarna.

Men tanken är att göra fint i källaren, lägga sånt där klickgolv med plastplattor, bygga lårar till kommande förvaring av hemodlad potatis och andra rotfrukter, som vi tänker köpa in när de säljs som billigast på hösten. Förvaring av mat helt enkelt, sjutton vet vad som behövs framöver? Tänker mest på ungarna och barnbarnen.

Sommardag med lagom vind som smeker kind, men jag ska baka brytbröd, hela plåten full med frallor med olika frön på. Det blir bak idag för på lördag ska vi äta kräftor vid tre-tiden, så tidigt för att min morbror ska orka med några timmar. Jag pallar inte att baka brödet och fixa tårtan samma dag, så idag blir det brödbak. Maken drog precis igång gräsklipparen och berättade innan att det har kommit 24 mm nederbörd sedan vi var här sist.

 

4 kommentarer på “Kräfttider

 1. Oj, så glad jag är att jag tittade in här. Möttes av din sida i romantiskt rosa och med en underbart vacker header. Kände genast lite glädje komma tillbaka i mig 😀 ❤
  Tror inte att det blir några kräftor för oss i år. Vi känner inte riktig lust till det, tyvärr.
  Men man ska aldrig säga aldrig. Det är inte för sent än 😉
  Bilden på hönan är helt underbar. Jag blir glad av den också 😀
  Kram ❤

 2. Roligt att muntra upp när du tittar in. Vårt kräftkalas blev så lagom och trevligt. Jag kommer nog att skriva lite och sätta in bilder. Jag är förtjust i höns och tuppar det finns ju så otroligt många sorter som är så vackra i sin skrud att jag faktiskt njuter av att titta på bilder av dem. Det kommer bli bilder på tuppar och hönor ett tag framåt. 🙂
  Kram ❤

 3. Gissa om det ska bli skönt att bli av med bajsmonstret som tar så stor plats i onödan i källaren. Men vi måste spola ner vatten i tanken några dagar innan de kommer och blöta upp det torkade, bläk. Så en slamsugarbil kan göra sitt, sen monteras den ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s