Introvert Extrovert

87CFE1CA-465F-4B79-B4D0-D360B7FF47C4

Livet vårt rullar in och ut i en evig ström.

Så planeras det igen med packande till landet, denna gång blir jag kvar några extra dagar, allt för att hantverkarna ska kunna ta hand om den gamla mulltoan i källaren. Nu drömmer maken och jag om hur vi ska städa fint, lägga in nytt golv av plastplattor med hålmönster i, som man bara trycker ihop. Lätt att lägg ut och städa av, allt ska ju vara praktiskt i en källare. Nya förvaringshyllor och så tänker jag att sonen och maken, men det blir väl mest maken som ska bygga trälårer … en lår, flera lårer, låror välj det som känns bäst 🙂 att ha grönsaker i, inte bara på vintern utan året om. Vi har sån tur att det är en sval, torr källare med urberget i dagern.

Ännu en solig och skön dag, ok det blåser redigt.

På förmiddagen såg jag med betoning på lite av ett tv-program där de pratade om ord och tystnad. Nog pratar folk i allmänhet oftast ytligt babbel, väder, skvaller och kanske inte ett dugg av vett. Introvert kontra extrovert, jag är nog väldigt glad att dessa motpoler finns. Vi är ju beroende av varandra, den introverte är ju ofta bra på att lyssna i sin tystnad, när de utåtriktade återger upplevt och tankar.

Vi utåtriktade kan hämta lugn hos den introverta som lyssnar och de kan lättas upp och komma ut ut sin bubbla, när vi öppnar upp. Oftast har jag upplevt att mitt intresse för motparten helt enkelt har blivit en ny vänskap, för jag pratar mycket, men frågar också motparten om dess liv och tankar. Ett givande och tagande som växer med tiden, men fnissar för mig själv, tysta män är inte intressanta alla gånger för sin tystnad. Många är just tysta, för de kan inte sätta ord på sina tankar, kanske har de inte heller så mycket tankar att dela med sig av.

Jo, jag har kysst många tysta grodor som visat sig vara just grodor. Så kan det bli när ens pappa var en introvert man, med skillnaden att han var mer än beläst och väldigt kunnig om det mesta, spelande gitarr och sjöng, hela vårt visarv. Allt detta utan att just vara så kommunikativt öppen. Så sökandet efter en man att leva med, var ett sökande efter tysta män som min adoptivpappa, men det förstod jag inte då.

Där fanns också en man ett möte, som gav mig känslan av att lätta från jorden. Han pratade, skämtade, spelade gitarr, sjöng och fick mitt hjärta att nästan hoppa ur led. Guuud så rädd jag blev,  vågade aldrig språnget och är idag glad för det. Vi var för lika, det skrämde slag på mig och det visade sig senare att jag lyssnade till mitt inre och valde rätt. Men han finns med mig, i nutid lever han med sin familj i Norrland, har precis blivit en aktiv, jäkligt stolt morfar och vi skriver till varandra på Facebook så klart men öven privat på messenger. Jag hade en så enormt stark  hypnosupplevelse under min utbildning till hypnoanalytiker, som handlade om mitt val att inte leva med min kära vän i Norrland.

Jag kan bara konstatera att det finns saker i mitt liv som jag inte kan berätta om, fast en del kanske tror att hela jag är som ett öppet spjäll. Är inte alla extroverta så, att vi inom många områden är öppna spjäll, men samtidigt finns det så otroligt mycket jag har upplevt som jag aldrig kommer berätta om.

Nej, nu får det vara bra för idag. ❤

Önskar er alla en skön, vilsam, intressant helg med möten, tankar, skratt, god mat, vänskap och kärlek i någon form, stor som liten.

13 kommentarer på “Introvert Extrovert

 1. Trevlig helg och lycka till med källarbygget. Jag säger nog en lår, flera lårar🤔. Men vette fan om det låter rätt nu när jag säger det högt för mig själv 🤣

 2. Det finns ju en låt med Povel Ramel – de sjöng inte bra tillsammans. Den kan jag skriva under på. Både bildligt tala och ”live”. Som musikalisk människa hade det varit najs med någon som hade samma intresse och kunde komplettera varandra. Det kan man inte anklaga de herrar jag sprungit på och trodde skulle fungera Jag verkar nog rätt introvert när nya människor träffar mig. Vi av erfarenhet och rygghugg skannar jag av, håller mig lite på avstånd och observerar. ”Du är inte som jag trodde” har jag hört många gånger, både på gott och ont. När det gäller det manliga könet tror de att jag antingen är lättlurad och vek och blir något skrämda när jag visar att jag kan stå på egna ben, klara mig själv och ja, det skrämmer nog bort vissa. Men å andra sidan fixar jag inte att inte ha någon som kan gå bredvid och man kan luta sig mot. Har väl haft otur men jag lovade mig att om jag skall satsa så skall det vara värt ”jobbet”. Känna mig som en skurtrasa igen vägrar jag. Då är jag hellre singel. Har säkerligen missat en massa tillfällen på vägen. Det finns ju en hel del erfarenhet i bagaget. Sedan får folk tro att jag är ”kräsen” men de ser oftast inte hela mönstret. Att jag inte skaffat familj provocerar. Oj oj. Det är nog därför jag älskar mitt jobb som omvårdande pedagog och stå på scenen och sjunga. Får uppskattning för den jag är, ge till många människor. Ja det finns nog mycket i analysen genom livet. Har börjat lite smått och märker att mönster går igen. Nog om detta.

  Min syster är en sådan person som inte klarar av att det är tyst och har en särdeles förmåga att hålla igång ett samtal, utan väder och vind och det liksom bara faller sig naturligt. Skulle jag prata på som hon gör så skulle det nog mest bli folk som tittar på mig och tänker – nu får du väl ge dig 🙂 Är nog mer som dig där, fråga och vara nyfiken på folk, givande samtal. I vanliga fall brukar nära vänner säga, du pratar fort, mycket och gärna. Pappa sa ofta att du borde söka jobb på radiosporten ha ha.

  Härligt för er att kunna använda hela huset. Hoppas att det blir riktigt bra.

  Nehej, nu ska jag fortsätta med lite administration och skriva lite i bloggen. Ha en fin helg. Kram

  1. Visst tål det att tänka på sig själv, sina val, det liv man har levt i analyserande tankar. Det där att se mönster tror jag är viktigt, det tar ju några år och upprepningar innan man ser vad man pysslar med.
   Jag är nog lite som din syster när det blir segt, tyst på fester … jag har väldigt lätt att prata, dra igång. Vet att jag som yngre en gång blev placerad som bordsdam till den släktens största torrboll ”för om någon skulle få igång honom var det jag.” Jo, jag slet verkligen och fick igång honom, men det var en lättnad när taffeln bröts, det var då min väninna konstaterade, att hon hade bedömt min inverkan på torrbollen helt rätt. Inte kul alls för mig om jag säger så.
   Sen har jag ofta fått höra att jag är osvensk i mitt sätt att vara, vilket jag har tagit som ett positivt beröm, vilket jag gärna tänker kommer från min danska sida.
   Men man är nog osvensk om man pratar, är gladlynt, yvig och orädd för närhet och gärna tar i folk. Men som sagt allt ändras med åren, har dämpats för att jag ska orka mer.

   Men jag känner också med åren att jag har blivit lite mer betraktare även i sällskap, lite tystare och har inget problem med det. Men skulle du och jag träffas så skulle jag nog babbla på av glädjen att träffas, det finns ju så oändligt mycket att prata om.

   Nu har jag tvättat utsidan på våra fönster, maken tar nu insidan, så är det gjort till kylan kommer. Här har vi en strålande dag med 17 graders lagomhet ute.
   Jag mår så himla bra, njuter och försöker att inte oroa mig för när det svänger tillbaka med kroppsligt gnöl.
   KramKram ❤

 3. Så bra det låter med renoveringen av källaren så det kommer säkert att bli kanon när det är klart. Man brukar ju säga att ”kaka söker maka” eller ”lika barn leker bäst”. Jag tror dock att man kan vara för lika varandra vilket inte ger så bra balans utan en övervikt. Däremot tror jag det är bra om man har liknande värderingar även om diskussioner förvisso är givande och utvecklande.

  Trevlig lördag!

  1. Här sitter jag och nickar bifall till allt du skriver, tror på olikhet, men just samstämmighet i värderingar är ett måste inte bara om man skaffar barn. Önskar dig en skön helg!

 4. Kan nog hålla med om att vara lite av både introvert och extrovert är nog det bästa. Jag har märkt att jag ofta anpassar mig till situationen. Men tror jag blivit mer introvert med åldern när det gäller kontakten med ytliga bekanta. Min blogg är min ventil och där är jag till en del extrovert. Men precis som du har jag saker som jag aldrig kommer att skriva om. Kram

 5. Ett inlägg i min smak ❤ . Det gör att man reflekterar över sin egen persons olika sidor.
  Min resa i sökandet efter partner var ganska fattig på upplevelser (inte många grodor att testa, även om de fanns) – i jämförelse med hur jag tolkar din resa – men även jag har analyserat den biten och funderat över varför man varit som man varit i olika sammanhang. Det är intressant, och i vissa delar lite sorgligt.
  Men visst är det så att man inte kommer att berätta allt. Även jag är öppen med mer än vad som kanske är lämpligt i vissa sammanhang, men jag har slutit mig och blivit mindre delgivande med åren. Som ung kunde jag babbla om nästan vad som helst (även om jag också då hade hemligheter) … men så öppen är jag inte nu 😉
  Kramis

 6. Hahahaha tänker på historien om den lite snåle bonden som åkte in till marknaden men inte visste om han skulle få marknadsplats. Som tur var fick han det och telegraferade följande hem till gården: ”Har fått stånd! Skicka pigan med stora låren!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s